Még az MSZP-n belül is megütközést keltett, hogy Hagyó Miklós – a Balogh Zsolt volt BKV-vezérigazgatóval készült leleplező Magyar Nemzet interjú múlt szombati megjelenése előtt egy nappal – lányára íratta értékes XII. kerületi ingatlanjait. Félő, hogy a parlamenti képviselősége kivételével minden pozíciójáról lemondott, mentelmi jogot élvező volt főpolgármester-helyettes külföldre menekülhet a BKV-s büntetőeljárásban vélhetően rá váró gyanúsítás elől.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Úgyis elkapják, kár a gőzért.
Legalábbis remélem.
igazmondó
Majd megint a szerencsétlen rendőrökön verik el a port.
bigyibogyo
Jog ezen részével ki van tisztában? Ha bebizonyítják, hogy csúszópénzből vette az ingatlanok t akkor is elkobozzák ha már elajándékozta?
A másik, hoyg milyen gyorsan tudják megszüntetni a mentelmi jogot? Mennyi idő amíg szavazhatnak a felterjesztéstől?
csutak
@bigyibogyo: A jogellenes jövedelem és annak elköltése révén szerzett javak visszaszállnak a jogtulajdonosra, itt az államra.
vukkocska
Ha a mentelmi jogáról lemond, akkor is a parlamenti bizottságnak meg kell tárgyalnia, a végső döntést a parlament hozza. Kicsi a valószínűsége, hogy a parlamentet ezért összehívják. Már ezt a kis időt tényleg ki kell várni. A kapott pénzt "befektette", nehezen tudom elképzelni, hogy súlyos milliók nélkül külföldre menne. Egyébként meg nem fáj miatta a fejem, nem sajnálom, ha igaznak bizonyulnak azok a feltevések, amiről a volt vezérigazgató nyilatkozott.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@csutak: elég tájékozottnak tűnsz! Magyarázd már el nekem légyszi, földi halandónak, hogy amikor csalás, sikkasztás, megvesztegetés, közpénzekkel való súlyos visszaélés alapos gyanúja merül fel, miért nem lehet előzetesbe tenni?
Ha erre a mentelmi jog az indok, akkor meglátásom szerint a mentelmi jogot, mint olyat el kellene törölni! Mi az, hogyha valakinek mentelmi joga van, akkor minden szemétséget elkövethet, amig téged vagy engem egy üveg kóláért is lesittelnek, ha elemeled a boltból!!!!! (ez csak példa perszeXD, utálom a kólát)
gyulabors
Követi a "nagy elődök" példáját példának okáért Princz. Én már tavaly február elején, mikor az MSZP Országos vezetőségében puccsolt, megjósoltam számára a pofára esést.
bigyibogyo
@Atomqkac: Mentelmi jogot azért hozták létre, hoyg ne akadályozza a politikusok munkáját az ellenük irányuló rengeteg feljelentés, koncepciós per. Visszaélnek vele. Mostanra szinte teljesen értelmét vesztette. Viszont már a Jobbik sem akarja megszüntetni, csak átalakítani.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@bigyibogyo: minden esetre valahogy szabályozni kellene ezt a dolgot! Tehát ha valaki ellen valóban súlyos bűncselekmény gyanúja merül fel, ne menekíthesse el se az ellopott javakat, se pedig saját magát! Ez már tényleg viccbe illő, ami töketlenkedést a hatóságok művelnek. :P
bigyibogyo
@Atomqkac: Nem kell szabályozni. Idejét múlt, érelmét vesztett, vissza élésre ad lehetőséget. Meg kell szüntetni.
bombi02
Tudni lehetett, hogy hagynak neki utat. Ne legyen igazam, de van egy olyan érzésem, hogy megússza.
kacsa0707
Süllyed a hajó menekülnek a p.....
Lesznek még egy páran.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@bigyibogyo: Allah növessze hosszúra a szakálladat! Legyen neked igazad most! xD
csutak
@Atomqkac: Meg van Pokol jogi könyve, leszedtem a BTK-t, PTK-t és sok értelmező dokumentumot.
Nagyon nem vagyok jogász, jogi képzést csak a gépjárművel kapcsolatos dolgokról kaptam, anno...
Sajnos CSAK tettenéréskor nem van egy képviselőnek védettsége.
Remélem ez a fajta "védelem" mexünik a választások után, azaz tyúkperre védjék, de bűncselekmény gyanújakor ne!
luciferi
@nyanya001: a lesemtudom írni miyen szigetekre! Nemrég bóklásztam a neten, és 2-3 milla dolcsiért hihetetlen szép óceán parti kégliket lehet venni.

@Atomqkac: csak rá ne lépjen, mert akkor kinek lesz igaza??
bigyibogyo
@Atomqkac: A muzulmánokat sem szeretem, ahogy a keresztényeket sem ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.