A kötelező zárva tartásnak a kereskedelmi alkalmazottak és a magyar üzletláncok igen, a multik viszont nem örülnének.

Forrás: Heti Válasz
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
batukán
Érdekes hogy csak a multinál dolgozóknak kell a pihenés és az ott dolgozó anyukáknak kell a család mellett lenni. Akkor korrekt a dolog ha minden bezár és csak a maszekok vannak nyitva ha akarnak. Ja, hogy 30 méteres sor fog állni? Ki a fenét érdekel!Benne vagyok a buliba, de igazságosnak akkor érzem ha nem a bolt nédzetmétere határozza meg a szabadnapot, mert így egyértelmű, hogy mire hajadzik a dolog.
másvirág
@batukán: Egy hatás tanulmány azért hiányzik .Ez csak a nagyobb helységek -városok egyedi problémája. Mert csak ott épűltek ki multik és űzletláncok..És vannak kis létszámú multi űzletek akik méretűknél fogva szinte nélkűlözhetetlen ellátást biztositanak
Nem átesni a lóvacska másik oldalára .Persze ezért nem tartanák népszavazást.
Dr.luigilongo60
@másvirág: Viktor még sokmindenről nem beszélt, amit szeretne.
Erős a gyanúm, hogy még meg fogunk lepődni és nem lesz ujjongás.
másvirág
@luigilongo60: De öszintén !!! Nem erre számitottunk ?Akkor lesz meglepetés ha jól sűlnek el az elképzelések .:_)
Dr.luigilongo60
@másvirág: Csak érdekességként közlöm ,Én nem szavaztam rájuk.
másvirág
@luigilongo60:Miért nem lepödöm meg ! De azért még idővel szinpatikusak is lehettnek egyes intézkedéseik.
szaboria
@másvirág: Főleg akkor ha hallod egyre jobban kibontakozni, hogy mit akaranak úgy látszik te havi 300000,.ft feletti keresettel rendelkezel. H bezárnak az üzletek akkor a kereset is nagyon megfog csappani.
Major Betty
Orbán menj a fa...-ba az adóddal ezzel kellett volna kezdeni a kampányt
Major Betty
Orbán végig gondolta a programot az egész hazuság le kell mondani mert ezt nem tehetitek az emberekkel adócsomag vagy emelt fel a fizetésünket 200-ezerre
másvirág
@Betty53: Amikor a minimálbér 100-ezer forintra történő emelését benyújtotta a Fidesz ,már a napirendi pontra vételkor leszavazták az elképzelést.
Don Quijote
Nem igért semmit ez a nyikhaj,mégis kapott 2/3-ot! Tessék csöndbe maradni,nem lesz BRUTÁLIS megszorítás(ezt a brutálist ezerszer hallottam a szájukból).
safi
Nem tudom miért lenne olyan szörnyű, ha az emberek a hétvégi szabadidős bevásárlóközpontozás helyett kirándulni mennének, vagy a családjukkal lennének. Nem kell olyan messze menni, Ausztriában szombat délben minden bezár, az emberek tudják, és addig elintézik a vásárlást. Az eladók igen jelentős része lemondana a plusz pénzről, hogy a családjával lehessen, de így nem fogja azt mondani, hogy nem vállalja a hétvégi műszakot, mert akkor ő repül legelőször a dolgozók közül.
marlin
@safi: Ugye tudod, hogy az üzletek vasárnapi zárvatartását, meg egyáltalán a "záróra rendeletet" a Rákosi érában vezették be!!
Gondolom, evvel a tudattal támogatod az istenbarmait, a záróra rendelet visszaállításában, hogy elsőre reprodukálják a "kommunizmus vívmányait"!! :-))
Azt meg csak megjegyzem hogy a papoknak is biztosítani kell, hogy a családjukkal lehessenek, tehát vasárnap a templomokat is be kell zárni!! :-))
safi
@marlin: ha az én hozzászólásomból a Rákosi-kort tudtad leszűrni, a nem azt amit írtam, akkor a hiba a Te készülékedben van. Ráadásul ez a briliáns "papos-humor".......össze ne erőlködd magad!
marlin
@safi: A ZÁRÓRA RENDELETET a Rákosi érában vezették be, akkor még a te szimpátiádtól függetlenül!! Ez tény!!
Ezt a piacgazdaság, meg a zemberek az elmúlt években megszüntették és helyreállították a történelem során kialakult természetes állapotot (Javaslom gondolkodj el azon, hogy honnan kapta a vasárnap a nevét!! Csaknem "vásárnap" volt eredetileg?? Jééé!!)
Az, hogy az istenbarmai a te támogatásoddal visszaakarják hozni a kommunizmus vívmányait(!) megint tény!! Ezt beirásaid igazolják!!
Szóval a "fogalomzavar" nem az én oldalamon van, hanem a meggondolatlan, csacsi kommentjeidből alakul ki!!
"Ha butaságot gondolsz, ne mond ki,
ha kimondtad, ne írd le,"... és igy tovább---:)))

safi
@marlin: köszönöm ó Mester a felvilágosítást, most már tudom, hogy egész Ausztria Rákosi előtt tiszteleg, sőt szerte a világon őt dicsőítik. Kicsit vegyél vissza a közönséges hangnemből, és a lekezelésből, mert nem vagy olyan magasan, mint gondolod. Egyébként nekem szánalmas az állandóan komcsizós Mórickás gondolatmenet.
marlin
@safi: Örülök, hogy segíthettem!! :))
Bár én(!) nem vagyok (voltam) kommunista és ezért a Rákosi "szokásait" s kívánom vissza annyira mint ti!!
További mentálhygénés problémáiddat a Csernus doktorral kellene megbeszélned!! Ő talán tud segíteni!!
safi
Már bánom, hogy vitázni kezdtem veled. Szóval a kommunista ismérve, hogy vasárnap a családjával szeretne lenni. Már a korom miatt sem igazán lehetek kommunista, de a Te agyadban úgy tűnik ez a mumus...
Nézzük akkor egy másik oldalról: az alábbiak nem az én gondolataim, de maximálisan egyetértek vele, úgyhogy hátha ez napot gyújt a sötét egysíkú világodban:

"Vannak néhányan, akik valamiféle alkotmányos szabadságjognak tekintik, hopgy vasárnap is vásárolhassanak és diktatúrát vizionálnak annak kapcsán, ha valaki ezt korlátozni szeretné.

Oké, de én is egész héten dolgozom és nem tudok elintézni egy csomó dolgot, úgyhogy ezzel az erővel én is követelhetem, hogy ezentúl vasárnap is legyen nyitva a posta, a földhivatal, az okmányiroda, az önkormányzat, a TB és az APEH ügyfélszolgálata, legyen vasárnap is szakorvosi rendelés és gépjármű vizsgáztatás, stb. Mert nekem ehhez jogom lenne! Sőt, az ott dolgozóknak is jó lenne, mert egy kis plusz jövedelemhez juthatnának!

Nos? Ugye, hogy agyrém!? Akkor nem értem, miért kell hőbörögni, ha havonta 4-5 napot zárva lennének a bevásárló központok!?"
safi
@marlin: még egy gondolat, ami részemről az utolsó, bármilyen mocskot is írj válaszul. Az első véleményem, teljesen érzelemmentes, és személyeskedés nélküli volt, aminek következtében Te, rögtön lekommunistáztál, holott életben sem volt közöm hozzájuk, csaképpen más véleményen vagyok, mint Te.
marlin
@safi: Megbocsáss, de ne rajtam kérd számon azt, hogy te, (finoman fogalmazok, mert még ezt is félreérted) lapképzetlen vagy!!
Don Quijote
@safi: Osztrák ismerősöm felesége a kinti sparban dolgozik,megkaptát a levelet hogy vasárnapi nyitvatartás lesz! A törvény kint tiltja ,de megtalálták a kiskaput:D
csutak
Remélem a tűzoltó barátom és rendőr ismerőseim, valamint volt kollégáim a busz volánjánál szintén NEM DOLGOZHATNAK vasárnap!
Mert ha nekik dolgozni kell, akkor demagógia a kereskedőket kiemelni az egész társadalomból!
safi
@csutak: vannak szakmák, ahol feltétlenül szükséges, és van ahol nem volna az, úgyhogy szerintem ez a szöveg a demagóg. Ha nekem nem jó, ne legyen az a másiknak se?
másvirág
@csutak:Mint a borravalós szakmák megadoztatási törvénytervezeténél.Kiemelten a pincér és fodrász szakmákat jelölték meg. Ez akkoriban diszkriminativ volt,mint ahogy a jelenlegi helyzett is az.
csutak
@safi: Ne engem nevezz demagógnak, hanem a demokráciát távolról sem ismerő angolokat!
Ott bizony vasárnap is tudol vásárolni, már ha akarsz.
Nem egy párt nélküli senkiházi (Harrach Pipi ) szava alapján kellene bezárnia boltokat, hanem a vásárlók döntése alapján.
Ugyanis, akármekkora nagy is egy üzlet, vevő nélkül nem fog nyitva tartani!

No ez azt hiszem már számodra sem demagóg.
marlin
Ha az iskolát a fejére építik, akkor se fogja érteni!!
orogordog
@csutak: Én az szeretném ha okmány iroda, bíróság..stb is nyitva lenne szombat vasárnap meg hétköznap minimum 22.00-ig. Ja meg az óvoda iskola, hogy vigyázzanak a gyerekeimre még benneteket ki szolgállak kora reggeltől késő estig nap mint nap.

Hova sietek annyira, embernek egy élete van, minek végig rohanni????
csutak
@orogordog: Én egy hatelemis parasztgyerek vagyok, már megkaptam itt, hogy képzetlen létemre csak pofázok itt!

De azt még én is tudom, hogy Te sarkítasz, egyszerűbben írva hülyeséget írtál!

Ma a világ a szolgáltató társadalom felé tendál (irányul, hogy Te is megértsd).
Márpedig a szolgáltatásoknak nem része az óvóda, okmányiroda, és a bíróság!
Vagy szerinted az?
Vigyázz, ma kettőezer tíz van, ha a naptára nézek és nem a sötét (nem a fejekre gondoltam:) középkorban élünk!

Ha akarol még kötözködni akkor tedd azt, most csendespihenőt tartok...
safi
@csutak: @orogordog: milyen érdekes, hogy ha veletek valaki nem ért egyet, akkor azt kapásból leértetlenezitek. Nekem egyébként szívmelengető, ahogy a komcsi és a komcsigyűlölő egymást átölelve hülyézitek le azt, akinek más a véleménye, lásd az enyém: hétvégén az dolgozzon akinek feltétlenül szükséges, a többi akármilyen felgyorsult is a világ, (vagy talán éppen azért) töltse a családjával nyugalomban az időt, menjenek kirándulni, múzeumba, vagy éppen csak legyenek együtt, ahelyett, hogy a plázákban bambulnának, és növelnék az amúgy is feleslegesre növelt fogyasztást. Csutaknak egyébként vannak érvei az igaza mellett, Marlinről még ezt sem tudom elmondani, vagy lehülyéz, vagy lekomcsiz, ha nem ért egyet valamival. Nekem drága az időm, hogy hülyéknek bizonygassam, hogy nem vagyok hülye, úgyhogy ez a párbeszéd innentől átmegy monológba.
másvirág
Én előttem csak az a homályos,miért mindig "nyugati" Német-Osztrák példák stb kerűlnek elő? Afrikai példa senkinek nem jut eszébe ? És még valami !
Nemtűnt fel senkinek,hogy a baloldali-liberális beállitotságú emberek a nyugati szinvonalat teszik elérhető célként.A jobboldali és polgári réteg pedig a régi "szociális háló" hiányának pótlásáról értekeznek. (Akkor mégis marad az arany közép Afrika ?)
csutak
@safi: Leírtad magadról a véleményt!
Én nem hülyézlek le, mert arra sem méltatlak azok alapján amit és ahogy itt előadtál.
Érveknek még csak a kisérleti példányát nem olvastam még tőled, csak a fikázást, fanyalgást.

@másvirág: Van igazságod nem is kevés!
De mint tegyen a polgár, ha a többségnek a nyugati életszínvonal (látszata!) kell csak?
Dr.luigilongo60
@csutak: Ma nagyon figyelt rád az UD zrt, mert véletlenül többször is elküdte a hozzászólásodat.
csutak
@luigilongo60: Csak azért nem értem, mert Linux alól Akregátor nevű programból írok.
Ez nem vírustanya!
Vagy a szerver dögledezik?
Vagy a Nagy Testvér már figyel?:)))
marlin
"A latin nyelvterületen az "Úr napja" a vasárnap jelentése.(Olaszul domenica, románul duminica, spanyolul domingo, stb) A kereszténység a vasárnapot Krisztus feltámadásához köti (lásd az orosz Vaszkriszényje, feltámadás szót) A vasárnap szó valószínűleg a vásárnap szóból ered, mert régen vasárnap volt a vásár."
Ha elfogadjuk az érvelést, hogy a kereskedelmi dolgozók ezt a napot a családjukkal szeretnék tölteni, akkor ezt terjesszük ki nyugodtan a munkahelyre is!! Ezeken a helyeken is emberek dolgoznak!! Nekik is van családjuk!! Őket miért nem akarja megvédeni Semjén Zsolt??
marlin
Nekem meg lemaradt!! :))
Vagy az már nem fér bele a poulizmusba?? Istenbarmai!!
Diamont Frost
Vasárnap : Se fagyi !! Se strand! Se mozi és szinház se! Se autóbusz! Se villamos, de metro se!! Se balesethez mentő! Meg ne szüless és nehogy belehalj! Igen,természetesen beteg se legyél! Soroljam??
A VASÁRNAP SENKINEK NE LEGYEN MUNKANAP !!!!
Igy gondoltátok ?? :))))
orogordog
@Renrol: Nem , hát írtam ha ennyire rohanunk vasárnap legyen óvoda, ha már egybe folyik a világba minden. De nem is kel neki a strand mert plazáznák.:))

@csutak: Az okmányirodába munka időben is megváratnak, záróra "elhajtanak". Magad fajta meg este 22.00 kor még válogat a polcokon, holott az üzlet 22.00-kor zár. Mert ugye 6.00-tól 22.00-ig nem volt időd. :((
orogordog
@safi: Én inkább MSZMP-és.
1994-ben büntetek a vasárnapi nyitvatartásiért, saját boltomról beszélek, ekkor még nem multinál dolgoztam.
inkvi
@Renrol: Vasárnap nem kell fagyi annak, aki a 7 többi napján sejhajt nyal!
csutak
@orogordog: Ha nincs érved akkor a másik személyét támadod?
Fajtatiszta fideszes vagy!
inkvi
@csutak: Legalább ott vannak (fajta)tiszták! Ez a lényeg!
orogordog
@csutak: Hát má össze is keversz valakivel?? :))

Én nem akarok vasárnap nyitva leni, hiába van 2010. Inkább csinálok vidámparkot, büfét a strandon. Ha így sem érted az a te bajod. :))

jun. 10. 14. 51. (én szépen, írtam neked)
inkvi
@orogordog: Pedig! Minden nap nyitottnak kell lenni!
Csizmás Kond

"A kötelező zárva tartásnak a kereskedelmi alkalmazottak és a magyar üzletláncok igen, a multik viszont nem örülnének."

Hát itt erről van szó !
inkvi
@Csizmás Kond: Nem erről van szó! Piac-gazdaság van! Nem szabad ezt szabályozni! A munkavállalókat nem így kell megvédeni! A cuclializmusban is tanították a kapitalizmus politikai gazdaságtanát!
inkvi
"Vasárnap : Se fagyi !! Se strand! Se mozi és szinház se! Se autóbusz! Se villamos, de metro se!! Se balesethez mentő! Meg ne szüless és nehogy belehalj! Igen,természetesen beteg se legyél! Soroljam??
A VASÁRNAP SENKINEK NE LEGYEN MUNKANAP !!!!
Igy gondoltátok ?? :))))"

Renrol tudja a tutit!

Ebben az országban mindenki hülye!

Lassan azt is letiltjuk, hogy vasárnap nem szabad betörni!
másvirág
Legyen köztes megoldás mint a körzet orvosi rendelőkben. (kecske+káposzta)
Páros hétvégén a multik. - Páratlan hétvégén a hazai űzletláncok ,legyenek nyitva.
orogordog
@másvirág: Egyik kutya másik eb az életbe nem egyeznek meg.

Csak azt nem veszi észre senki sem ha 20ezret köthetek havonta, ha nem vasárnap költöm el akkor is elköltöm. Tudok venni a gyereknek bicikliit pénteken is nem vasárnap 22.00kor.
Faluhelyen jelen pillanatba 19.00 kor hétköznap is zárnak a közép és kis boltok és senki nem hal éhen.

Heti 84 órában sem nagyobb a bevétel mit heti 50 órában lenne.
Csizmás Kond
@inkvi: csak kimondottan a kereskedelemről van szó.....
szaboria
@orogordog: Nem vagyok hive a vasárnapi vásárlásnak de épp most vasárnap kénytelen kellet kimenem mert hazajöttek a gyerekek és nem lett volna elég a kenyér. Megdöbbenve tapasztaltam mennyien vannak a bolta pedig ez is csak egy 5 boltos kis város.
luciferi
Sok ember kesz így munkanélküli. Kell ez vajon nekik?
inkvi
@kevijeni: És nem tudnak unalmukban vasárnap vásárolni!
luciferi
@inkvi: :))))))
De ha ezt bevezetik, mi lesz a sok kirúgott emberrel? Erre vajh miért nem gondolnak? Ja, igen, a CBA-nak első a saját profitja, a többi meg.........
inkvi
@kevijeni: Barátom! Orbán mondjon le, mert Ő is bekényszerített bennünket az EU-ba! óriási hiba volt az akkori agitprop tevékenysége! :( ---- Ugye Neked is rémlik ez a régi kifejezés!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.