Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria
A lényeget kimondták nálunk nem dívik a fizikai munkával járó tanulás.
51kacsa
@szaboria: Nem is hallani olyan hírt, hogy a szakmunkás iskolákba hányan jelentkeznek egy adott szezonban. Annál többet a főiskolákra és egyetemekre pályázókról.
Még az I. fidesz korámány oktatásért felelős vezetője Pokorni úr áldásos tevékenysége révén romlott az ipari iskolákban a munkásképzés. Pontosabban ennek a képzésnek a leépítése. Minden lehetőséget megvontak ettől a képzéstől. Valahogy elmaradt a munkahelyteremtés, nem volt kapcsolat a képzés és a tényleges foglalkoztatás között. Valamiélrt a polgárosodás fontosabb volt, mint munkásokat nevelni.
Csizmás Kond
@51kacsa: Aki valamit is számít a magyar oktatásban az Bálint gazda volt....azóta van ekkora szakképzés.
szaboria
@51kacsa: Nem szégyellem szakmunkásként kezdtem az életemet 69-be kiderül amikor az NDK -ba mehettem volna dolgozni, hogy a vegyszer megtámadta a szervezetemet és akkor kellet váltanom. Érdekes azok akik régen tanultak szakmákat azoknak elég volt a 3 év és jó szakemberek lettek most meg nem képesek egy háztartási gépet sem meg javítani könnyebb azt mondani javíthatatlan.pl.a robotgépemhez azt mondta nincs alkatrész én meg tudtam szerezni és el csodálkozott, hogy van hozzá.
nyanya001
Ennek az lesz az eredménye, hogy a magasan képzettek barkácsolhatnak, mert lassan kihal a jó szakember gárda.
A minimálbérrel megalapozták, hogy a szülők a magasabb iskolák felé tendálják a gyermekeiket, mert a szakembereket nem fizetik meg!
szaboria
@nyanya001: Ez így igaz, mert elég nagy az eltérés ma már a szakmunkás és egy sima gimnáziumi végzett között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.