Egykori csalóka nagyhatalmi álmaink átkos maradéka a vörösiszap. Az alumínium és a titán, nem beszélve a ritkaföldfémekről, Moszkvát gazdagította, a szemét maradt nekünk: mar és mérgez, de egy ideig még biztosan együtt kell élnünk vele. Bemutatjuk a vörösiszap útját, ami nem feltétlenül falvakon keresztülgázolva vezet – csak rajtunk múlik.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: gabrella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
A cég az ujratermelés helyett kinyerhetné a vörösiszapot!
inkvi
@gabrella: Ha megérné kinyerni a vasat, akkor igen.
gabrella
@inkvi: Bocs,rosszul irtam a vas-oxidot.
gabrella
@inkvi: Majd csak jó lesz már igy.
Egyébként amikor ott dolgoztál nem volt benned ilyesféle félelem?
inkvi
@gabrella: Soha, senkiben. Olyan masziv a medence fala, hogy fel sem merült ilyesmi. Csak az a baj, ha nem "forgatják" vissza a vizet (lúgos víz). A zagy megszilárdul és nem tud kiömleni. Jelen esetben viszont a rengeteg folyadék kimosta magával a zagyot is. Iszonyatos maró, égető hatása van a marónátronnak. Azonnal vízzel le kell mosni, mert annyi az embernek. Rengeteg vészzuhany van a gyárban. Bármikor előfordulhat, hogy az ember kap egy kis adag lúgot. Bár igen ritka a halálos baleset, főleg, ami a lúg miatt következik be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.