A cég elnöke a Figyelőnek azt mondta: nekik is fontos, hogy a katasztrófa okait kivizsgálják, és abban is érdekeltek, hogy a felelősség kérdése is azonosítható legyen

Forrás: Híradó.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1951
Igen, nem csak a hasznot kellett volna folyamatosan árgus szemmel figyelni, hanem a júliusban légi felvételről látható vörös színű iszaplé átfolyást is meg kellett volna azonnal szüntetni! Szégyen és gyalázat,teljes és jogos felháborodás azért,hogy a 60 milliárdos vagyonnal rendelkező szakemberek semmit nem tettek azért,hogy ne legyen 9 halálos áldozat és több milliárdos anyagi kár! "Ez Magyarország,én így szeretlek" hangzott el egy korábbi reklámban,sajnos igen, ez Magyarország! A pénz mindenek felett és ez így van már 20 éve sajnos.remélem, azonban,hogy e súlyos eset kapcsán az illetékesek olyan intézkedéseket hoznak pártállástól függetlenül,hogy még csak hasonló se fordulhasson elő! de egy súlyos kérdés: miért van az Magyarországon,hogy tragédiának,emberhalálnak kell bekövetkeznie ahhoz, hogy egy rosszul működő dolog megszüntetésre kerüljön?
szaboria
@1951: Te is olyanról írsz amit nem tudsz igazolni mesziről jött ember azt mesél amit akar.
csutak
@1951: Már a kiindulási pontod is hibás: "'60 milliárdos vagyonnal rendelkező szakemberek '"
A szakembernek csak gatyára telik.
Ne keverd a szakértelmet a tulajdon joggal.
A kettő fényévekre van egymástól:(
Csizmás Kond
Velem történt. Szabálytalanul közlekedtem, megállít a rendőr és az ellenőrzés után kimondja a bírság nagyságát. Közben próbálok alkudozni, kérem a sűrű bocsánatot, és amikor abbahagytam azt mondja, uram, és teljes szívemből megbocsájtok önnek de a törvény nem bocsájt....
Szóval A Tolnay akármit is mond ők a felelősek. Persze lefelé is fogják majd ragozni a dolgokat, de ott ők voltak az atyaistenek, az ők szavuk döntött.
lópicigáspár
Arról viszonylag kevés szó esik, hogy a gátat már javítják, mégpedig nem silány minőségű salakból, hanem dolomitból. Vajon honnan veszik a dolomitot? Csak nem Orbán-papa bányájából? Ez aztán az etikus viselkedés! Ja, célszerű!:-(
gabrella
Szerintem sem Tolnay a hibás hanem a lópicigáspár.
luciferi
." A történtek okainak feltárásához haladéktalanul meg kellene kezdeni a terület alapos fizikai vizsgálatát, ugyanis az idő előrehaladtával az emberi beavatkozások és a természeti változások megváltoztatják a helyszínt, és eltüntetik azokat a nyomokat, amelyek alapján utólag elemezni lehet a katasztrófához vezető folyamatokat – tette hozzá Winkler Gusztáv."

Szóval ez itt a lényeg! Mert később már könnyű belemagyarázni bármit......bármelyik oldalról! És akkor soha nem fogjuk az igazat megtudni! Nem is értem, hogy miért nem kezdtek már neki????????,.....
KöBüKi
Én nem merném megtenni a Tolnay helyében hogy hülyének nézzem az egész ország lakosságát nem beszélve a hozzáértőkről.
lópicigáspár
@gabrella: Kifejtenéd bővebben mire gondolsz?
lópicigáspár
@stirlitz: Igen, sőt, ha öreganyám nem halt volna meg, még mindig élne.
gabrella
@lópicigáspár: Hát nem evidens,hogy te vagy a felelős, hogyan lenne a Tolnay??
KöBüKi
@luciferi: Mert végül is ez itt a lényeg amit megfogalmaztál!! Csak senki nem akarja észrevenni.Nem cél az igazság kideritése..A fene sem tudja hogy országunkban ki kinek a micsodája,és nem lehet az igazságot kideriteni,mert akkor esetleg máshol is borul a bilike.!
lópicigáspár
@gabrella: Az az evidens, hogy veled igen felesleges szellemi párbajt vívni, hisz fegyvertelen vagy!
gabrella
@lópicigáspár: Nem érted? Arról beszélek,hogy számodra nem egyértelmú a Tolnayék felelőssége.
Ki más lenne ha nem az üzemeltető???!!!
marlin
Az "objektív felelőssége" a tulajdonosoknak mindenképp "megáll", de ugyanúgy "megáll" a Búbos Bankák feleőssége is!! A többit meg a független szakértőknek, meg a független ügyészségnek kell(ene) kideríteni!!
Január
Sajnos ez az eset még mindig a kapitalizmus gyermekbetegsége, ideje lenne már nagykorúnak lenni!
Mit is értek ezen, a "kapitalizmusunk hajnalán" úgy "izmosodtak" a vállalkozásaink, hogy egyes műszakilag jó állapotban lévő cégeket kibéreltek, üzemeltettek és leharcolták - azaz semmi karbantartást nem végeztek, jó esetben csak annyit, hogy működjön a cég. Igy alacsony költséggel dolgoztak, a gyártás eredményét pedig a saját tulajdonú cégbe invesztálták, s mikor a bérelt üzem teljesen leamortizálódott, a bérlők továbbálltak.
El tudom képzelni, hogy a tározók fala is csak azért lett megemelve, mert újabb nyitása tetemesebb összegbe került volna. Tehát itt is hasonló jelenség zajlott, mint máshol "kapitalizmusunk hajnalán", és még zajlana, ha nincs ez a katasztrófa.

Ugyanakkor pedig a fejétől bűzlik a hal!
medy19
@luciferi: Az ATV, az olyan, mintha nem is Magyarországon lennénk, ott mindent ellenkezőleg látnak, hallanak.
Csizmás Kond
@marlin: Ha a banka felelősségét nem állapítják meg akkor megdől az az állítás, miszerint már hosszú ideje, hogy repedezik a gát, és nehéz lesz megokolni a történteket
Ha rábizonyul, hogy felületesen vizsgálódót akkor leegyszerűsödik az egész eljárás.
inkvi
Akkor egy kis matematika!
Egy ember cca. 40 évig dolgozik aktívan. Mondjuk, hogy a mai maximumot keresheti, ami 2.000000 ft/hó: az évi 24.000000: összességében: 960.000000; vagyis nem éri el az 1000.000000 milliót, ami 1 milliárd forint.
Közben adót, TB-t fizet, él és gyarapítja ingóságait, ingatlanait!
Ügyes, mert mindig jól fektet be!
Mondhatja bárki, hogy a 2.000000 forint valamikor 2000 forintnyi bér volt.
Kérdezem én: honnan vannak ezek az óriási vagyonok?
Ha nekem ezt valaki hitelt-érdemlően meg tudja magyarázni, akkor vadász kutya legyek!
Nincs itt valami simli?
51kacsa
@csutak: Azt is pontosítani kellene, hogy a három tulajdonosnak külön-külön 16,5 milliárdos vagyona van, szó nincs 60-ról
@luciferi: Egyébként sem fogjuk az igazat megtudni!
@inkvi: Kérdezd Orbán Viktort, a szoc.időkből Kapoly Lászlót, vagy Gyurcsány Ferencet, vagy a Széles Gábort. A Széles "munkásságt", ha nézed, Ikarusz, Fehérváron a Videoton, mindegyik cég befuccsolt,, tönkrement, a Széles pedig milliárdos lett! Szerintem nyilvánvaló az összefüggés!
inkvi
@51kacsa: Nem kérdezek senkit! Kíváncsi lennék a párt-semleges véleményekre! Nem tudom, hogy miért nem arra válaszolsz?
51kacsa
@inkvi: Nem elég párt-semleges, amit írtam? Sajna, de ennyi telik tőlem, most perpillanat. Azért ne hagyd figyelmen kívül, amit leírtam, párt ide-vagy oda.
KöBüKi
@inkvi: Kezdhetsz négykézlábra ereszkedni,gyakorolni a szükölést,a vonyitást ,az ugatást,mert rossz a kiindulási pont.Egyébként megvizsgálhatnád törpeecsásszarodat is,hisz akkor ő is lopott jócskán.
inkvi
@51kacsa: Nem ismerem a részleteket; tehát nem tudok ebben még képzelődni sem!

@KöBüKi: Ez melyik HSZ-emre válasz? És ki is a törpe-császár? Ja Napoleon! értelek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.