A Nemzeti Eszközkezelő Társaság a korábbi, több tízezer lakás állami átvételéről szóló tervvel ellentétben várhatóan csak a kilakoltatással szembesülők esetében ajánl majd fel segítséget. A kabinet új terve szerint ők sem maradhatnak a saját ingatlanukban, de önkormányzati bérlakásokat biztosítanának számukra. Az eredeti tervek sok százmilliárdos költségét nem bírná a büdzsé

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr.luigilongo60
@donkanyar: Meg az adóval átlapátolták a jól keresők zsebébe.
Orbánéknak annyi pénzük van, amennyi eszük a gazdasághoz.
luciferi
@luigilongo60: vagyis fordítottan arányos!
szaboria
Aki emlékszik Rogán már az első percben először is azt javasolta, hogy akinek el kell adni a lakását mert elárverezik vegye át az önkormányzat és kap bérlakást.
Csizmás Kond
@szaboria: Akkor meg államosítást kiabáltatok volna.
szaboria
@Csizmás Kond: Túl sokan akartak lakást venni de soknak még egy fillérje sem volt hozzá. Kénytelen vagyok példálózni.Sógoromék építettek egy 30 lakásos L alakú házat Dortmundba.,mert nem mindenki venni akar lakást hanem csak bérelni. 1979 től a mai napig így üzemel.
vukkocska
De azért ígérgetni lehet, nem? Legalábbis az önkormányzati választások előtt. Nem azért, mintha lenne bármi értelme az önkrományzati választásnak, csak egy dolog, hogy megint lehet ordibálni, hogy milyen nagy szavazótáboruk van. Mert a fideszes önkormányzatok is annyira eladósodtak, hogy úgy sem lehet annyi támogatást kiosztani. Az önormányzatoknak az elkövetkezendő évekre annyi.
Hókuszpók
@szaboria: csakhogy itt a bérelt lakás is annyi, mintha törlesztenéd a hitelt..........
Hókuszpók
Egy dolog amit fontosnak tartok. Akik felelőtlenül felvették a hiteleket, (sokan nemcsak lakásra) ne várják el, hogy az állam azaz mi fizessük vissza helyettük!
Dr.luigilongo60
@Hókuszpók: Ebben teljes mértékben egyetértünk.
Csizmás Kond
@szaboria: Azt hiszem ugyanazt akarjuk kifejezni mindketten.
Nem azt tartom bajnak, hogy az állam segíti azokat akik valami képpen át lettek verve, hol bank, hol más által, hanem azt, hogy bármilyen formában is igyekszik bárki valamit tenni, azt rögtön valaki támadja.
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond: Ezek szerin nagyon sok oktondi embert átvertek.
Ezért kell mindig elolvasni a szerződést.
Nem olyan bonyolult ez.
Csizmás Kond
@luigilongo60: Az oktondiság abból is adódott, hogy az állam is kezeskedett valami formában, vagyis nem adott sem kellő felvilágosítást, sem nem kötelezett senkit a komolyabb vizsgálatokra a szerződések valódiságát illetően.
A bankok kihasználták az állam szemhunyását.
gabrella
@Csizmás Kond: Eddig ez a legpontosabb megfogalmazás az egész hitelezési eljárásokról.
marlin
@Hókuszpók: Egyrészt igazad van, másrészt meg a Kósa-Szíjjártó jégtáncospár fellépésére nem készülhettek fel a zemberek!! Ugye??
Csizmás Kond
@marlin: A zemberek nem, de akik megingatták a forintba vetett hitet azok igen.....azok mindig felkészültek, minden mozzanatra.
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond: Már megint akkora baromságot írtál, mint ide Nagykáta.
Legfőképp a nagyértékű jelzáloghiteleket közjegyző előtt kellett aláírni, ahol a közjegyző fennhangon felolvasta a szerződést szóról szóra az érintetteknek az aláírás előtt.
KöBüKi
Ha sikerül beugratni a mnyp.tagokat és tömegesen visszalépnek akkor lesz.
medy19
@luigilongo60: Szerintem nem a szerződésről van szó, de tök mindegy.
Dr.luigilongo60
@medy19: Próbáld Te eladni nekem a házadat, ha Én nem akarom.
Minden épeszü ember tisztában lehetett a devizahitel kockázataival, csak sokan nem tudtak ellen állni a csábításnak.
Ismerek olyan házaspárt, akik autót vettek devizára, az egyikük havi fizetése elment a törlesztőre és egy éven belül ugrott a kocsi ,mikor mindketten elvesztették a munkahelyüket.

Kérdem Én ,felelősen dönt e pl. egy olyan házaspár, aki el mer adósodni a kettejük fizetésének több mint 30%-ig? Teljesen mindegy, hogy mire költik a pénzt.Lakásra sem szabadna így eladósodni.
Elégedjen meg az ember szerényebb körülményekkel.

Én is vehettem volna új autót kölcsönre de nem tettem, megfelel a használt is.
Dr.luigilongo60
@gabrella: Szerintem közjegyző nélkül nem jegyezhetnek be jelzálog jogot.
Én legalábbis így tudom.
medy19
@luigilongo60: Nem dönt felelősen, ez igaz, de lakás mégis csak kell mindenkinek.
Részletet fizet vagy bérli, tök mindegy olyan szempontból, hogy a magyar fizetések erre nem elegendők, egyikre sem, valahol meg lakni kell, vagy nem?
A hiteleket meg annak kell vissza fizetni, aki felvette, ilyet senki nem ígért, hogy ki lesz helyettük fizetve.
Csizmás Kond
@luigilongo60: Valami rosszat álmodtál....vagy mi a bajod...félrebeszélsz, nem is arról van szó.
sasi1115
Ígértek ilyet? Csak beszéltek róla hogy segítenek, de megnézték és azt látták hogy nincs rá pénz. Van aki szerint az ilyen eljárásban semmi kivetnivaló nincs. Szerintem minimum nem korrekt amit csináltak (egy-két nappal az önkielégítő választások előtt) és akkor nem kicsit voltam finom, hanem nagyon.
Engem már felvilágosítottak szakértők hogy amiről eddig beszéltek az nem ígéret volt, arról csak úgy beszéltek. Azt ígérték hogy felemelik a hazát, az pedig emelés alatt van, meg lett mondva. Az emelkedés részleteiról Inkvi főmérnök Úr tud további felvilágosítást nyújtani az érdeklődőknek.
inkvi
Nincs is joga a nép összekuporgatott állami befizetéseit - a cigányokon kívül (az már szentírás) - más emberek megsegítésére fordítani.
A hitelt nem volt kötelező felvenni. Valahol a hitelnek fedezete is kellett legyen.
Sajnos a hitel törlesztését, visszafizetését nem másnak kell teljesíteni, hanem az egyik szerződő félnek.
Helyére kellene már tenni ezt a dolgot.
szaboria
@Csizmás Kond: Egyre még azért úgy kíváncsi lennék a sok síró hiteles közül hánynak közvetítő szerezte a hitelt mert azok lettek igazán átverve. Emlékezni kell az újsághirdetések azzal voltak tele akár bárlistán szereplők is kapnak hitelt.
kiscserkész

Mi köze van, a kormánynak a felelőtlen eladósodok, hóz? Hányan kérdezték meg Orbánt, hogy vegyek e fel hitelt, meg mennyit, mikkor? Oldják meg az ö dolguk, + a banké. Máskor alaposabban el kell olvasni a kisbötüs részt is!
orogordog
Segíts magadon, mert az Orbán nem segít!
orogordog
@Hókuszpók: Csak annyit várok a kormánytól 1CHFlegyen 152Ft, vagy annyi amennyivel átvette 176ft.
sasi1115
@orogordog: Nekem hitelben nem kell hogy segítsen, mivel semmiféle hitelem nincsen. Szerintem sem neki kéne segíteni, de mondani sem kellett volna hogy majd segít. Pláne hogy csörögtek a csontvázak. Ennyi.
Dr.luigilongo60
@sasi1115: Csak az ásatások nem igazán sikerültek a csontvázbrigádnak, bár Szombathelyen találtak valami csontokat de azok idősebbek még 150 évnél is.
Pedig nagyon kutakodtak, minden pincét felástak szorgalmasan.

Szánalmas egy társaság.
inkvi
@orogordog: Nem kormány kompetencia!
Nemezis
@inkvi: De a forint szinten tartása igen.
orogordog
@inkvi: Hát ha nem, akkor minek vannak, hogy tömjék a zsebeiket.
orogordog
@Nemezis: Amit nem akarnak látni, aszt hiszik, hogy nincs is.
Atomqkac azaz EbUraFakó
Anno én is csak bámultam, hogy hogyan lett ilyen gyorsan ilyen sok vadiúj nyugati kocsi az utakon? Főleg fiatalok segge alatt ???
Eszembe se jutott, hogy esetleg hitelbe vették....igaz nem is igen érdekelt, mert engem sosem érdekeltek az autók. Se jogsim, se autóm, de legalább hitelem sincs!!!!
Deviza meg pláne!
Lakáshitelem volt, de az is forintban, pedig igen erősen próbáltak a devizára rábeszélni....mondtam az ügyintézőnek, hogy szó sem lehet róla, mert ki tudja mi jön....ez volt tíz éve és lám, az óvatosság megérte.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@luigilongo60: Nem jól tudod!A közjegyző azért kell mert az általa ellenjegyzett szerződés és a benne foglaltak nem támadhatóak meg a biróságon,és a kj.-nél olyan szerződés készül,amennyiben azt a legkisebb mértékben is megszeged 15 napon belül köteles vagy átadni a fedezet tulajdonjogát.
KöBüKi
@Atomqkac: Én irtam atomkukacot elfelejtettem kiregizni.
orogordog
@Atomqkac: Nincs az ráírva miből van, ha fizetik rendesen akkor az övéké lesz egyszer.
De a meztelen seggre vett ott végzi a banki gyűjtőhelyen. De aki hitelre vette és fizeti rendesen, azzal meg kifizettetik a bank extra profitját, egyoldalú szerződés modalitással.
marlin
Értem én(!), de ha nincs pénze, akkor minek ígérte??
Nem vagyok érintett, nincs semilyen hitelem!! Avval is egyetértek, hogy nem kell felelőtlenül költekezni!!
Viszont sajnálom azokat a "szerencsétleneket" akiket "felültetett" a Fidesz a hazugíigéreteivel!!
barnan
A devizahitelesek között:
vannak azok, akik hitelt vettek fel és most is tudják fizetni,
vannak azok, akik extra dolgokat vásároltak és túlköltekeztek,
vannak azok, akik nem extra dolgokra költve vettek fel hitelt és túlköltekeztek, (...,)
és vannak azok, akik szintén nem extra dolgokra költve vettek fel hitel, nem költekeztek túl, de közel az akkori lehetőségeik határáig voltak kénytelen feszíteni a húrokat, mivel pl. lakás vásárlásnál nem volt családi támogatás, nem volt előzetes megtakarítás, kis keresettel rendelkeztek pontosan ezért a forint hitel szóba sem jöhetett, mert azzal már akkor átlépték volna a túlköltekezés határait (akár több tízezer forint különbségről is beszélhettünk egy panel vásárlás esetén). Nem kevesen vannak ilyenek, s tegyük hozzá, sok olyan családi helyzet is van, ahol nem alternatíva a nagycsaládos együttélés több évtizeden keresztül (ha akkor nem vettek volna lakást, most sem tudnának és a jövőben is kicsi esélyét látom ennek) és nem lehet alternatíva az albérlet sem mindenhol. A kérdés számomra, hogy ezen utóbbi (ill. akár egy másik, de rászoruló, fel nem sorolt) csoporto(ka)t, kiemelten sajnálatos helyzetben lévőket külön lehet-e választani a devizahiteleseken belül.

(aktuálisan én is érdeklődtem korábban a hitelfelvétel felől, vezető beosztású, szakmabéli jó ismerőstől, nem a forint (bank sarc) hitel volt a válasz, így sok rászorulót most meg tudok érteni, számomra közülük sokan egy (nem természeti) csapás áldozatai)

A kormány abban mindenképpen hibázott, hogy folyamatosan a segítséget kommunikálta még majd fél évvel a kormányrúd átvétele után is, majd azután bejelentette, hogy mégsem. Azután, miután kiderült, hogy az egyéb tervek (lásd adózás változása) milyen kihatással lettek a költségvetésre. Ezen kommunikáción és a tervezésen szükség lenne változtatni.

"Az, hogy miért támogassuk mi a közösből ezen nehéz sorsúakat?" kérdésre egy kérdéssel tudnék válaszolni: a kivetett bankadó, banki extraprofit elvonás, amit részben a devizahitelesek befizetéseiknek köszönhetnek a pénzintézetek, most megy a közösbe (ezen irányba mennyivel igazságosabb a támogatás?), miért ne lehetne "valahol saját pénzüket" visszaforgatni saját megsegítésükre? [ennyit megtehetünk, ha már az új adózással a nagykeresetűeket is bőkezűen támogatjuk]

Megoldásként szerintem fontos a gazdaság megerősítése és aktuálisan az árfolyami hatások iránti érzékenység és ezekhez lenne fontos az összetartás, nem a széthúzás vagy kirekesztés, jó lenne ha magunkba szállnánk és elgondolkoznánk. (elnézést mindenkitől a hossz miatt)
Csizmás Kond
@szaboria: Így van. Sokan azt gondolták, hogy a hitelük nagysága ha nem haladja meg a 30%-ot akkor minden rendben, de azzal már nem számolt, hogy a hitelen kívül ott a rezsi az élet és még solminden amit szintén ő kell kigazdálkodjon.
Aki addig húzza a takarót ameddig és az nem sír aki meg terpeszkedik alatta annak mindig kilóg valamije.
szaboria
@Csizmás Kond: Csak vegyük azt a jelenséget ami 3 évvel ezelőtt volt a karácsonyi bevásárlásnál áruhitelhez már rögtön kapcsoltak egy hitelkártyát és sokan nem gondolkodtak el mert nagy lendületben nem is figyeltek oda,hogy a hitelkártya kamata majdnem 40%-ot tesz ki. Ebből adódóan sokan az bevételük 50 % is volt aki meghaladta.Erre jött még a 2008-as válság is.
Csizmás Kond
@szaboria: A kapzsiság nem mindig párosul ésszel.
orogordog
Hol volt hol nem (nem érdekes) Lízingeltem egy autót belefizetem az autó 53%-át , hogy mit régen (90-es évektől) eltelt a három év cserélni kéne az autót mert lízing ezért van.
De ép ésszel nem lehet kicserélni mert az elszámolásnál többel tartozom mint az autó jelenlegi értéke CHF és a kamat, nyomott autó árakról nem is beszélve miatt. Akkor csak a kormány hibája az ,hogy a bank szférával legalább a szerződésben rögzített kamat egyoldalúan ne változhasson, kormánynak a deviza árfolyamhoz is igen sok köze van.

Tehát nem pénz kel a segítséghez hanem törvény ami mindenkire vonatkozik. Deviza árfolyamot meg nem kéne tudatosan manipulálni.Meg a lényeg a munkabér amit állami szinten már a Gyurcsány befagyasztott, Orbánnak meg esze ágában sincs módosítani.
Csizmás Kond
@orogordog: Így jár aki minden 3. évben új autót akar....:)
Az enyém 12 éves, és még nincs szándékomba lecserélni.
orogordog
@Csizmás Kond: Szennyezed vele a levegőt, nem vagy környezet tudatos. :)

Én nekem is volt egy imádott Ford Taunus-om évente többet költöttem rá, mit most a lízingre. De azzal minden hol megnéztek(seriff autó), benzinkutakon azt kérdezték rendszeresen, hogy győzöm benzilen. Hozzátartozik én ruhára szinte nem költök csak amennyit muszáj, cigaretta sem a barátom az alkohol sem (2000óta)
Az Autó, és benzin a lényeg most már persze a gyerekek után.
Csizmás Kond
@orogordog: Ez nem igaz...egyre kevesebbet használom....
medy19
@Csizmás Kond: Ez így van, ha nincs pénz, nem kell autót cserélni, a 12 éves is éppen oda visz, ahova az új.
medy19
@orogordog: Olyan fontos Neked, hogy megnézzenek? Azért kell hitelből autó?
Akkor ugye nem is vagy hibás, te nem tehetsz semmiről, hanem a Zorbán.
KöBüKi
@inkvi: Nem a dolgokat kell a helyére tenni,hanem a cigányokat.
orogordog
@medy19: Kicsim az ezer éves Ford Taunusomat nézték meg.
És a Lízing nem hitel.Tehát ha vissza adom szerződés szerint nem kel fizetnem, még én kapok minimális kis pénzt. (53%-al indult, hat jegyű szám) De most már csak a havi 22000ft-re futja.
Csizmás Kond
@orogordog: Nem értek a lízinghez, de szerintem ingyen semmit sem adnak.
Opelom van, újan vettem és ma sem fogyaszt többet 8-nál akár hogy taposom.
orogordog
@Csizmás Kond: Nem ingyen hanem ha a befizetés elkerüli a vétel ár 50%-ékát ,nem fognak pénzt követelni tőled miután vissza adtad az autót elszámolják és lezárják 3 éven belül még kis aprót is adnak. Utána már majdnem egy kutya ott már annyival nem előnyőseb. Ha úgy nézed persze kölcsön mind kettő, csak a hiteles autóval nem tudsz semmi előnyöset kezdeni 3 éven belül sem.
inkvi
@KöBüKi: Ne hülyéskedj! Állandóan beintegrálni akarják: nem rendbe-tenni!
Hol élsz Te?
Ott, ahol azt hiszik, hogy a deviza-árfolyamot a kormány határozza meg?
A "Simori" off-shortos krucifikszét (, hogy finom legyek)!
inkvi
@medy19: Sőt! A 3 millás is oda, mint a 20 millás!
orogordog
@inkvi: Politika és a bank összeforradása határozza meg a deviza árfolyamot, plusz még tőzsdei spekuláció. Szerintem. Szerinted mi szabályozza?
orogordog
@inkvi: Sőt a veterán 200000 (kétszázezer)bámulják figyeljetek már a másikra is ne csak piszkáljátok.
inkvi
@orogordog: 15 08: Vagyis nem a kormány! te is ezt írod!
Csizmás Kond
@orogordog: "Politika és a bank összeforradása határozza meg a deviza árfolyamot, "
Ezt nem fogják jó néven venni a párttársaid....:)
másvirág
Minden devizahiteles kap egy ízes Buktát,hogy éhen ne haljon ! Ennyire futja a segitség, oszt jól van. 4év múlva rendbe rakja az új kormány a devizásokat.
Akkorra már úgy is Euró lett beigérve.
orogordog
@inkvi: 15.21 Ezt mondom, nem olvasod végig csak bele olvasol.
inkvi
@orogordog: "Sőt a veterán 200000 (kétszázezer)bámulják figyeljetek már a másikra is ne csak piszkáljátok." - ezt nem értem.
orogordog
@Csizmás Kond: 15.27 2009-ben azt írtam az egész "parlamenttett" szélnek kéne ereszteni, párt állástól független. Csak akkor durvában fogalmaztam. Azt 2010 itt ez a dilettáns 2/3 dal lop rabol tovább.
orogordog
@inkvi: Nem a mostani autómat bámulják sőt észre sem veszik ez egy átlagos "mi autónk".
Csizmás Kond
@orogordog: Megloptak ?....bika létedre ....:)
KöBüKi
@inkvi: A cigányság mint közteher nélkül országunk helyzete teljesen ujraértelmezhető lenne.Ontják a kölköket és velük a jövő semmirevaló,eltartandó polgárait.
Ha rádrepül egy parazita Te vagy olyan hülye hogy hagyod jóllakni magadon.De Mi vagyunk olyan hülyék!!!Legalábbis döntő többségünk,vagyis az a 2/3-ad ami valójában 1/3-ad.
orogordog
@KöBüKi: Nincs segély akkor nekik se legyen csak nem tudnak annyi börtönt építeni, hogy elég legyen. Mind a mellett munka hely sincs még "nekünk" sem így nem lehet át nevelni senkit.
inkvi
@orogordog: 16 26: Kit vezetsz Te meg?
inkvi
@KöBüKi: Ez 4/4-ed! Vagyis egy egész! Ki hozta ezeket a törvényeket és ki vétózta meg?
inkvi
@KöBüKi: Még az EJU is támogatja Őket! Talán, ha ők támogatnák, akkor éreznék!
inkvi
@orogordog: Építsünk börtönt! Lesz munkahely, lesz lakás! Ilyen építő javaslatokat lehetne küldeni a FIDESZ-nek. Mindjárt jól kormányoznának!
"Két legyet egy csapásra platform"-ot kellene alakítani!
KöBüKi
@inkvi: Gödörrel egyszerübb lenne......nem?
luciferi
@Csizmás Kond: nyikorog a kontrád.... nem olajoznak??
inkvi
@Csizmás Kond: Érdekes kommenteket lehet itt olvasni.
Csizmás Kond
@luciferi: Gyantázni szokták....csak elfogyott.
nem tudod hol lehet szurkot szerezni ?
Csizmás Kond
@inkvi: ...és még szemérmesek is...sértődősek, nem lehet ellenük szólni....:)
medy19
@KöBüKi: A cigányokról, vagy a devizahitelesekről van szó?- mert kezdem elveszíteni a fonalat.
orogordog
@inkvi: Nem találod az össze fügéseket, ne is keresd.
orogordog
@medy19: Eddig sem volt meg. Üzenő falon nem találsz el, nem baj nem számít.
inkvi
@orogordog: Vigyázz a helyesírásra, mert megrónak; ami nem is lenne baj : csak így érthetetlen, amit írsz!
inkvi
@Csizmás Kond: De csak azóta mióta bukta van a palacsintában! :):):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.