Kedden kora este egy csipetnyi ellentüntetéssel megspékelve lezajlott az Orbán-kormány elleni első tüntetés a Magyar Demokratikus Charta elnevezésű baloldali tömörülés szervezésében. Ott jártunk.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vukkocska
Nem fulladt gusztustalan anyázásba, kedves Hetiválasz tudosítója. Óriási tömeg volt, s ennek a tömegnek a szélén volt pár ember, aki kiabált. Azt pedig csak azok hallották, akik szintén a szélén álltak. Savanyú a szőlő, mert egy nagyon békés, és nagyon nagy tömeg gyűlt össze? 3 fecske pedig nem csinál nyarat, de még 15 sem. A gusztustalan azonban az volt, hogy ezek az emberek csak azért mentek oda, hátha megzavarhatják az összejövetelt. Hát nem sikerült.
nyanya001
@vukkocska: Bizony sokan voltak én meglepődtem.
A hangoskodókat a többiek lehűtötték.
mindenlében
csak a rend kedvéért, megnéztem, kik a sipítozó fujolók. Hát volt egy karmester, a kórus meg tizenéves cigánylányok (Q-ák) voltak. Hiszen ők mindent pénzért csinálnak. ( amúgy nincs bajom általában a cigányokkal, sőt sok mindenért becsülöm őket)
Ezt a bejegyzést már megtettem a hetiválasz egy másik cikkéhez is.
vukkocska
@nyanya001: így van. Amikor megkérték őket a jelenlévők, hogy itt ne balhézzanak, már csak egymás között beszélgettek. Nyilvánvaló, hogy csak a tömeg legeslegszélén tartózkodtak, a közepébe nem mertek bemenni.
Don Quijote
@mindenlében2kanál: cigány q..ák vannak a fütyeszben??
inkvi
@Don Quijote: Hamarosan eljutunk a csóró, zsidó bádogosig?
szaboria
@orogordog: Stumpf Pityuka is tulajdonos.
Csubaka
atv.hu/belfold

Orbán ellen tüntettek, lezárták a Kossuth teret – percről percre

Mintegy kétezren gyűltek össze a Demokratikus Charta felhívására, Bauer, Ungváry és Gyurcsány vállvetve ostorozta a miniszterelnököt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ez igen!!! Van ám támogatottság!!! Ennél még Budaházyék és Toroczkaiék is többen voltak!
=================================================================
Szanyi: Gyurcsány kb. százszor verte át a pártot

Komoly harc folyik az MSZP-ben annak kapcsán, hogy ki, mikor demonstráljon, a tüntetéseken ki szólaljon fel a Fidesz „antidemokratikus” lépései ellen. Mint ismert, a Gyurcsány-féle Demokratikus Charta szerdára, az MSZP pedig november 27-ére hirdetett demonstrációt. Szanyi Tibor szerint Gyurcsány Ferenc ultimátumot adott a pártnak, átverte őket „kb. százszor”, s a volt kormányfő egyébként egy kezelhetetlen, követhetetlen ember.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tibor! Nem mondod????!!!!
===============================================================

Schiffer András országgyűlési képviselő október 27-ei sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy 2006 őszén "a miniszterelnök több esetben jogellenesen veretett szét és tiltatott be tüntetéseket.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nem a FIDESZ állítja ezt??? Vagy talán Schiffer FIDESZ-es tégla az LMP-ben?
===============================================================
Magyar Hirlap: 2010-11-02
Néhány percen múlt, hogy Gyurcsány Ferenc nem állt be Mesterházy Attila és Schiffer András közé, azok szerdai közös sajtótájékoztatóján. Ezt azzal sikerült megakadályozni, hogy a sajtótájékoztatót a tervezettnél néhány perccel hamarabb kezdték el.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez az állítás Gyurcsány titkársága szerint nem felel meg a valóságnak, "szó sem volt róla, hogy a volt kormányfő részt vegyen ezen a sajtótájékoztatón" - írják közleményükben.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Akkor miért volt ott?????
Don Quijote
@inkvi: Csóró bádogost már láttam,a szomszéd faluban a Kiss Pista bácsit,szegény mindent elvállalt aztán mégsem jutott ötről hatra,de ő nem volt zsidó!
Don Quijote
@szaboria: a Századvéges?? Akkor hiteles.....
inkvi
@Don Quijote: Régen a buta zsidók foglalkozása volt; az okosok szatócsok lettek. De erre már kevesen emlékeznek, hiszen azóta nem sok dolgozó van közülük.
Fater59
A Heti Válasz már megint hozta a formáját . Jó mélyen be Orbánnak ! Gratulálok ! A valóság és az élet mindig megcáfolja a hazudó semmit érő kontárokat .
Csubaka
@Fater59: Ja!!!! Azért volt a vizitdíjas népszavazás, az EU parlamenti, a magyar parlamenti és a helyhatósági válsztás olyan kimagasló sikerű a baloldal számára. Ha nem lettek volna listás helyek akkor ma a magyar parlamentben összesen 2 szoci ülne, és a magyar közigazgatásban a vágott ujjú asztalos egy kezén megszámolhatná, hogy hány szoci polgármester lenne. Nem az újsággal van a gond hidd el!!
A baloldalon kellene rendet tenni! A gyurcsányok,a szanyik, a lendvaik, a veresek
qrva kemény felelősségre vonásával és elszámoltatásával. Ugyanis nem a FIDESZ pártolt le az MSZP-től hanem a 2006-os választóinak 2/3-a. Azért nem az ellenfelet kellene szídani és nem bűnösöket mentegetni!!!!!!
nyanya001
@Csubaka: Nem a választók két harmada! Kb. 4,5 millió otthon maradt!
Ezzel mindkét pártot minősitette! Orbánt is beleértve!
inkvi
@Csubaka: Jó ez így! Ettől élénk a propeller! csak forog, csak forog, mint a fő vesztes a zsírjában. (Bár nem most vesztett)
inkvi
@nyanya001: Örülj neki, ha ez vigasztal! Engem felháborít, hogy nem mennek szavazni, arra is lusták!
nyanya001
@inkvi: Egyszer már leirtam neked!
Nem vigasztal! Sőt, nagyon is bosszant! Mert ezeknek a pofájuk még nagyobb, mint annak aki elment szavazni bármelyik pártra is!
inkvi
@nyanya001: Lehet, hogy segílyért mentek aznap! Valamelyik szavazó lakásába.
Nálunk, ahol laktam régen, most volt szavazáskor egy ilyen eset; mire haza ért a néni már pakoltak a cigányok a házában. Kb 20 ' elég volt hozzá; de mégis kevés, mert elmarták őket!
orogordog
@Csubaka: Hány független polgármester van!?

Tettek hol vannak a fidesz is csak ígérget. Még hazudozik is .
kacsa0707
Primitív, szadeszes, maszopos csőcseléktől mit vár az ember.
Sok jót biztos nem. az igazság kimondását végképp nem, csak gyűlölködés, és a hazugságok tömkelege.

A cikk fotóin látható közönség még el is hiszi.
Az alkotmánybírók is csak a saját érdekeiket ( millióikat ) védik, és nem a demokráciával foglalkoznak.
Csubaka
@nyanya001: Mond! Te tényleg így gondolkozol? Ha a valaki nem ért egyet valamivel az tiltakozik és az ellen érdekű jelöltre szavaz!!!!
Ha valaki nem kíván dönteni, az elmegy és úgy adja le a voksát, hogy nem jelöl be rajta senkit. Ha el se megy akkor ezzel a magatartásával kinyilvánítja,hogy elfogadja a győztes félre szavazók döntését.
Ha egyetért nyilván szavaz.

@orogordog: A független is szoci?????

"Tettek hol vannak a fidesz is csak ígérget. Még hazudozik is"

A választási kampányban az volt a bajotok, hogy a FIDESZ még csak nem is ígér semmit. Ahhoz képest (és a ortodox-szocik legnagyobb bánatára és egyre hangosabb jajgatása közepette) szépen változnak a dolgok...

Két hónapja óriás plakát Pécsett : " Kétszázhúsz felett.....Ezért szavazott a FIDESZ-re?"
Komolyan mondom majd dobtam egy hátast. Az MSZP kéri számon a Forint vásárló erejét. 2009-ben 312 Ft-ért kellett Eurót vásárolnom!!!!!
inkvi
@Csubaka: Ezek a tények! Nincs itt mese. Idáig juttatták az országot. Most kell emelkedő pályára állítani mindent. www.youtube.com/watch?v=JodpMxyqJEw
nyanya001
@Csubaka: Nem én gondolkodom igy, hanem azok, akik nem mentek el szavazni, tudod én nem csak irogatok, hanem beszélgetek sok emberrel, sőt, hallom buszon, villamoson, áruházakban. Nyitott füllel kell járni!
Csizmás Kond
Csak azt nem értem, hogy miért a Nagy Imre szobornál gyülekeztek.....mert annak is oka van.
overdose1
Gyurcsány mi a fenét akar hát ő volt aki a népre adta ki hogy lőjjenek ő nem hazudott mit akar egy mártir jogállamról beszél mikor annyit hazudtak hogy le sem lehet irni Orbán úgyanazt folytatja
Csizmás Kond
@Don Quijote: Hát ez csizmás is, kan is de nem d úr.
inkvi
Gyurcsány buli: ez most tűnt fel nekem.
vukkocska
@ingyombingyom: (13.47) Igen, ott voltam. Nagyon nagy tömeg volt, egész a házasságkötő terem végéig tartott, ahol a metró kijárata van. És nem csak ezen az oldalon, hanem a szobor mögött és a Nádor utca felé is. Nagyon jó hangulatú összejövetel volt, csak a szélén az a pár ember hőbörgött, akik aztán lecsillapodtak, mert több kérdést kaptak, hogy miért jöttek ide, kizárólag balhézni? Aztán csend is lett. DE ezek a hangok nem jutottak messzire, az előadók és a nagy tömeg ebből semmit nem érzett. Az érdekesség kedvéért ma elmentem az LMP összejövetelére is, az AB székházához. Azt hittem, nagyon sok ember lesz, de sajnos nem így volt. Ott tényleg pár száz ember volt jelen annak ellenére, hogy a műsorközlő állandóan azt mondta, hogy milyen sokan vagyunk. Szalai Erzsébet fogalmazta meg markánsan hozzászólását, azzal kezdte, hogy "el a kezekkel az Alkotmány Bíróságtól". Ez megadta beszédének alaphangulatát. Kőszeg Ferenc és Elek István - nekem - gyengébb volt, nem is nagyon lehetett hallani.
Számomra a tegnapinál az a döbbenet, hogy a híradóban még mindig ma is azt hallottam, hogy Gyurcsány által szervezett összejövetel. Ettől pontosabbak is lehetnének, az ilyen híradással elveszítik objektivitásukat.
Csubaka
@vukkocska: Itt a magyarázat....Nézd végig kérlek és azt hiszem nagyon nagyon elszomorodsz te is.

www.youtube.com/watch?v=58Zyfx3D99A
laja001
Kulturált "emberek " így viselkednek?
csutak
Meghallgattam.
2006-ban volt már jobbik?
Mert ha nem akkor ez egy hamisítvány!
szaboria
@Csubaka: Ugye te sem hiszed,hogy Horn a mostani jobbikra gondolt!!!!! A Jobboldali Ifjúsági Közösség volt akkor.
szaboria
@Csubaka: 2003 ban még a MIÉP mellett indult Jobbik a Harmadik út néven
Csubaka
@szaboria: Nem Ria ezt sem jól tudod.
A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak volt egy előd szervezete a Jobboldali Ifjúsági Közösség (JOBBIK) amely 1999-ben alakult, és az egyetemeken, főiskolákon működött. Az ifjúsági szervezet azt tűzte zászlójára, hogy az egyetemeken, főiskolákon a nemzeti gondolkodású ifjúságot összefogja. Ennek az ifjúsági szervezetnek a tagjai döntöttek úgy 2002-ben az elbukott országgyűlési választások után, több neves közéleti személy (Witner Mária, Pongrácz Gergely, Tóth Gy László, Lovas István, Usztics Mátyás) kérésére, hogy létrehozzák a Jobbik Magyarországért Mozgalom – Pártot. Ők voltak azok, akik úgy értékelték 2002-ben a politikai helyzetet, hogy feltétlenül szükség van egy új nemzeti politikai párt létrehozására.
Ha a videot figyelmesen nézed akkor láthatod, hogy a dátum 2006, tehát itt Horn Gyula kökeményen a JOBBIK-ról és nem a Jobboldali Ifjusági Közösségről beszélt.
Csubaka
@szaboria: Akkor ezt is pontosítsuk!
A MIÉP – Jobbik a Harmadik Út egy, a 2006-os választásokra alakult, radikális jobboldali (harmadik utas),pártszövetség volt!!
A pártszövetség a két névadó, a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt (Jobbik) vezetésével alakult A két párt azért ezt a formáját választotta az együttműködésnek, mert közös lista állítása esetén a területi listás szavazatok 10%-át kellett volna megszerezniük a bejutáshoz.
nyanya001
Hogy kerül Gyurcsány bulijába a Horn Gyula?
Csubaka
@nyanya001: Hát ez az???? Ezt a kérdést akkor kellett volna feltenni amikor Gyurcsány be akart lépni az MSZP-be. Horn bulija (ő volt a szellemi vezetője és egyik megalakítója az MSZP-nek) szociáldemokrata értékrendre épült, melyet aztán Gyurcsány szépen leépített és liberális eszmék mentén létrehozott egy soha sem definiált szociálliberális ötletrendszert!!!
Amibe az MSZP végül belebukott.
vukkocska
@Csubaka: (11.02.) Megnéztem, ami elszomorítót láttam benne, hogy - talán - Horn Gyula nem volt teljesen józan. A beszédstílusából erre lehetett következtetni. Egyébként miért nem jöttél egy 1994-es Horn beszéddel? Amit mondott Horn Gyula, az sem teljesen igaz, mert az első voksolásnál a thürmeristák Thürmer Gyulára a második körben, amikor látták, hogy veszett fejsze nyele, az MSZP-re szavaztak. Miért, a Fidesznek van szövetségese: KDNP az egy párt? Azzal a pár emberrel? Az arra jó, hogy a hívő embereket jobban meg lehessen győzni, hogy miért szavazzanak a Fideszre.
@nyanya001: Csubaka kutatott és talált. Ezért. Szegény Horn Gyula azóta talán már azt sem tudja, hogy hol van. Nagyon beteg szegény. Én nagyon nagyszerű politikusnak tartottam.
Csubaka
@vukkocska: Szerintem pedig az MSZP utolsó teljes mivoltjában szocialista politikusa Horn volt.
Állítom ezt annak ellenére, hogy Bokros csomaggal maximálisan nem értettem egyet és kimondottan dühített amikor Zuchmann Tamást nem vonta felelősségre az állami vagyon privatizációja kapcsán, MERT AZ MSZP-NEK ÖSSZE KELL ZÁRNIA!!!

Egyébként a Horn valós stílusát láthatod e felvételen, közel sem volt ittas, netán részeg, csak elkeseredett, mert már ekkor látta, hogy az MSZP 2002 óta vitt politikai vonala hova vezet....
luciferi
@Csubaka: nem gondoltam volna, de ebben teljesen egyet értek Veled!
És a Horn a 2/3.-dal nem tett ilyen bebetonozós, és mindenkit leszarós intézkedéseket.
Nem kell magyarázkodni!:))
Csubaka
@luciferi: Talán azért nem mert addig egyetlen politikai párt sem lépte át azokat az íratlan morális szabályokat amelyeket a Tóbiás irányította MSZP vezetés a 2002-es választásokon Ron Werber izraeli kampányfőnök javaslatára felrúgott....
A pártok a saját programjuk népszerűsítésével és nem a másik gyalázásával foglalkoztak!!
2002-ben a nyertes választások után ugyanis nem az ország vezetése volt a legfontosabb szempont. Ráadásul Medgyessy elkövette az évezred legnagyobb baromságát, hatalmas hitelből finanszírozta a közszolgák 50%-os bérfejlesztését.
vukkocska
@Csubaka: olvassál. Azt írtam: én nagyon nagyszerű politikusnak tartottam. Tehát ebben egyet értünk.
luciferi
@Csubaka: kérdezd a közszolgákat, nekik milyen jól jött!
De: "Nem kell magyarázkodni!:)) "- írtam, és nincs is mit magyarázni!
Különben hosszabb lettél volna!:)))))
Csubaka
@vukkocska: Én ezzel nem értettem egyet

"Amit mondott Horn Gyula, az sem teljesen igaz, mert az első voksolásnál a thürmeristák Thürmer Gyulára a második körben, amikor látták, hogy veszett fejsze nyele, az MSZP-re szavaztak."

Thürmer pártja vissza lépett a második fordulóban? A jelöléstől lehet,de hogy a párttagjai kire szavaztak az csak feltételezés és ettől még nem lettek az MSZP szövetségese, mint amiről Horn beszélt. Ha Horn a 2006-os választási kampányban azt mondta, hogy nincs szövetségese az MSZP-nek akkor az SZDSZ-el miként alakíthattak koalíciót??Horn azért volt szkeptikus mert tudta, hogy az SZDSZ nem a szövetségese, hanem az uzsorása lesz a kormányzásban az MSZP-nek. Ez viszont fényessen be is igazolódott.
vukkocska
@Csubaka: engem egyáltalán nem zavar, ha nem értesz velem egyet. Azt konkrétan tudom, hogy a XI. kerületben ez volt a megállapodás. Nem lépett vissza a Munkáspárt, mert nem mehetett tovább. Nem érte el azt a küszöböt. Annyira vehemensen hitt Thürmer a parlamentbe jutásában, hogy azt a sok idős embert sikerült ezzel meggyőznie. Aztán kiderült, hogy 2 %-ot értek el. Akkor szavaztak az MSZP-re teljesen logikusan, hiszen mindkettő baloldali párt még annak ellenére is, hogy Thürmer nyiltan támadta az MSZP-t. Azért a kisöregeknek több eszük volt. :)
A szadesz soha nem volt szövetségese az MSZP-nek, ezzel tökésletesen egyetértek Veled, amit leírtál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.