„Változatlan és örök csak egy marad, a műszakiak hagyományos fanatikus és bátor szíve, amely legyőz mindent.” (Jacobi Ágost utászezredes, 1938) „A múlt tapasztalatán kell a jövőt tervezni!” Ezen gondolatok szellemében rendezték meg április 5-én Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél a parancsnok 2010. évi értékelő, és 2011. évi feladatszabó értekezletét.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
honvedelem.hu/cikk/25265/amit-egy-katona-az-elok-neveben-megtehet-bajtarsaiert
Amit egy katona az élők nevében megtehet bajtársaiért
A Magyar-Vietnami Baráti Társaság nemzetközi ellenőrző és felügyelő bizottság tagozata katonai tiszteletadással egybekötött koszorúzást tartott április 7-én a Farkasréti temetőben. Arra a 38 évvel ezelőtt – 1973. április 7-én 11.45 órakor – történt tragédiára emlékeztek, amikor Dél-Vietnamban, a Nemzetközi Ellenőrző és Felügyelő Bizottságban szolgálatot teljesítő Dylski Aurél határőr őrnagy (34), és Cziboly Csaba tartalékos százados (33), feladatuk teljesítése közben a legdrágábbat, az életüket veszítették. A kegyeleti rendezvénnyel a tagozat a hősi halottak emlékét, a bajtársiasság szellemének erősítését, a küldetésben részt vettek összefogását és a hasonló nemzetközi szerepvállalásban szolgálók előtti tisztelgésüket juttatták kifejezésre.

honvedelem.hu/cikk/25283/miniszteri-latogatas-a-kikepzo-bazison
Miniszteri látogatás a kiképző bázison
Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter tett látogatást április 7-én, az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ (HEK) kiképző bázisán, ahol megszemlélte a telepített Mobil Biológiai Laboratórium Komplexumot és a bázison folyó képzés gyakorlati bemutatóját.

honvedelem.hu/cikk/25120/huseggel-a-nemzetert-
Hűséggel a nemzetért
A magyar államiság jelképét, a Szent Koronát (régmúlt idők megnevezésével: sacra corona regni Hungariae) és a koronázási jelvényeket április 25-től ismét katonák, honvéd koronaőr tisztek és tiszthelyettesek őrzik. A Honvéd Koronaőrség, a haderő új alegysége hivatalosan és ünnepélyesen e napon – új alkotmányunk kihirdetésének napján – veszi át a nemes szolgálatot a Köztársasági Őrezred koronaőrző őrségétől.

honvedelem.hu/cikk/25268/csipre-csereltek-a-stoppert
Csipre cserélték a stoppert
Első alkalommal alkalmaztak szuperpontos időmérést a Magyar Honvédség mezei futóbajnokságainak történetében: a versenyzők egy kis csipet erősítettek a cipőfűzőjükre, ami aztán a rajt pillanatában aktivizálódott, a célon áthaladva pedig századmásodperc pontossággal küldte a jelet a versenybíróság számítógépére. Óvás nem volt, abszolút győztesként a „pálmát” a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem csapata vitte haza, második helyen az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred végzett, bronzérmes pedig a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár lett.



dragonita
honvedelem.hu/cikk/25058/a-cel-komarom-felszabaditasa-
A cél Komárom felszabadítása
Hermann Róbert történész a tavaszi hadjáratról (5. rész)
A magyar hadtörténet egyik csúcspontja. Egyetlen mondattal így lehetne a leginkább jellemezni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tavaszi hadjáratát. A hat csatából álló hadjárat során egyértelműen bebizonyosodott, hogy az alig egy éve létező honvédsereg képes reguláris haderőként működni, s komoly ellenfélként felvenni a harcot a császári alakulatokkal.

honvedelem.hu/cikk/25289/a-honvedelmi-tudositok-gyori-csapatlatogatasa
A honvédelmi tudósítók győri csapatlátogatása
A múlt év novemberében jött létre a Honvédelmi Tudósítók Köre (HTK), amelynek április 8-án, pénteken zajlott le harmadik programja Győrött. Az újságírók, tévések és rádiósok ezúttal az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezreddel ismerkedtek meg. Győrött csatlakoztak hozzájuk megyei és a városi kollégáik is. Az egész napos programon részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, valamint dr. Szarka Gábor kabinetfőnök is.

www.hir24.hu/belfold/245253/a-magyar-katonak-a-sereghajtok-europaban.html
A magyar katonák a sereghajtók Európában
A védelmi kiadások megnyirbálása, a kedvezményes nyugdíjrendszer elleni támadás Európa más országaiban is problémát okoz.

A legsúlyosabb helyzetben a magyar katonák vannak - hangsúlyozta Emmanuel Jacob, az Euromil (Katonaszövetségek Európai Szervezete) elnöke szombaton Budapesten az MTI-nek.

Az elnök a Honvédszakszervezettel (Hosz) közösen tartott demonstráció előtt az MTI-nek elmondta: a problémákat súlyosbítják az elmaradt illetményemelés és a költségvetést érintő megvonások.

honvedelem.hu/cikk/25277/egyenruhasok-a-miskolci-allasborzen
Egyenruhások a miskolci állásbörzén
Több ezren látogattak el arra az állásbörzére, amelynek már tizenhetedik alkalommal adott otthont a Miskolci Egyetem. A rendezvényen a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság debreceni és miskolci toborzói a veszprémi radarezred (Bánkút) katonáival közösen toboroztak olyan műszaki végzettségű végzős diákokat, akik szakmai utánpótlást jelenthetnek a honvédség részére.

honvedelem.hu/cikk/25288/80-evesek-koszontese-debrecenben
80 évesek köszöntése Debrecenben
A Magyar Honvédség kiemelt figyelmet fordít a nyugállományú tagjaira. A jogszabályokban megjelenített gondoskodás a hadkiegészítő parancsnokságok megyeszékhelyeken lévő toborzó- és érdekvédelmi központjain, irodáin keresztül jut el az érintettekig. Az érdekvédelmi területen dolgozók természetesen kötelességük teljesítésén túl is törekednek az idősek iránti megbecsülés kimutatására.


Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.