Budapest egyik speciális iskolájáért tüntettek a belvárosban, az V. kerület forráshiányra hivatkozva be akarja bezárni az intézményt. Hátrányos helyzetű, kisebb-nagyobb tanulási nehézséggel együtt élő gyermekek és oktatóik vonultak az utcára.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
"Gyertyás demonstrációval tiltakoztak a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola megszüntetése ellen tanárok, diákok és szülők péntek este az iskola előtt.
A demonstráción jelen volt Kucsák László, a fővárosi önkormányzat oktatási bizottságának fideszes képviselője, illetve szolidaritásukat fejezték ki a bezárásra ítélt iskolák képviselői."
(2007 február 2 index)

"A kormány által bejelentett intézményfejlesztési programot újabb nagy ígéretnek tartja Pokorni Zoltán, a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke. Pokorni Zoltán korábbi oktatási miniszter pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, a közoktatás finanszírozásának romlása, a folytatódó pedagóguselbocsátás és intézménybezárás legnagyobb vesztesei a gyerekek, akik egyre nagyobb létszámú osztályokban, egyre messzebb lévő iskolákban kénytelenek tanulni, miközben a szülők egyre nehezebben tudják előteremteni a tanévkezdéshez szükséges pénzt. "
(2008.augusztus)

Falurombolás dózerek nélkül

Jelenleg mintegy 900 iskolát fenyeget bezárás vagy összevonás a közoktatás finanszírozásának megváltozása miatt, s az elkövetkező egy-két évben további akár 600 iskola működése válhat kérdésessé. A Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete szerint a közoktatásban reformnak nevezett folyamat nem más, mint a területre fordítandó források drasztikus és a magyar történelemben eddig példa nélküli megkurtítása - mondta a tömörülés alelnöke, hozzátéve: ha minden a jelenlegiek szerint folytatódik, Hiller István 6 ezer tantermet szüntet meg az elkövetkező három évben. Számadatokat bemutatva kifejtette: a forráskivonást a gyereklétszámok csökkenésével indokló kormányzati magyarázat nem állja meg a helyét, mert a kivonás éppen azt az alsó tagozatos korosztályt érinti legérzékenyebben, ahol a gyereklétszám az elkövetkező években nem csökkenni, hanem stagnálni fog - közölte. A csoportalapú finanszírozás továbbra is egyszerű fejkvótát jelent, az azt leíró bonyolult eljárás elemi matematikai lépésekkel visszavezethető a tanulólétszám és egy normatíva szorzatára, épp úgy, mint a korábbi rendszerben. Példaként említette, ha egy iskolában 100 elsőosztályos gyermeket 4 darab 25 fős osztályba sorolnak be, ugyanannyi a támogatás mintha öt darab 20 fős osztályba sorolták volna be. Kifogásolta azt is, hogy a fejkvóta az első osztályosoknál 28 százalékkal, az ötödikesek és kilencedikesek esetében 20-20 százalékkal csökken "2007. szeptemberére májushoz képest. A tanév-finanszírozásra történő áttérés miatt ebben az évben az elvonás harmad része válik láthatóvá, az igazi hidegzuhany 2008-ban éri az iskolafenntartókat. A forráskivonás azontúl, hogy a közoktatás valamennyi szegmensében a feltételek rosszabbodását, a minőség romlását eredményezi, az általános iskolákat létükben is veszélyezteti, mivel az alsóbb évfolyamokon nagyobb mértékű az elvonás, s a csak általános iskolát, vagy főleg a csak alsó tagozatot működtető önkormányzatok kerülnek megoldhatatlan helyzetbe. Takács Lajos, a 4-500 lelket számláló Dénesfa polgármestere arról beszélt, hogy februárban 14 polgármesterrel együtt nyílt levélben fordultak Hiller István szakminiszterhez, amelyben az elégtelen finanszírozásra hívták a fel a figyelmet, ám mind a mai napig nem kaptak választ. Mint mondta, a fent említett problémák különösen sújtják a kistelepüléseket, s gondot jelent, hogy a csoportlétszámnak 15 főnek kell lennie. A kistelepüléseken sokszor épp 1-2 fővel kisebbek az osztályok ennél a határnál."
(2008.07.30 MTI)

Szóval most hazudnak vagy akkor hazudtak??
Dr.luigilongo60
@marlin: Hogy mikor hazudtak?
Amikor mozgott a szájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.