Ezúttal nem a kereskedők trükköznek, hanem a szemfüles vásárlók: ha nem vigyázunk, nem csak anyagi kár ér, hanem nagyon kínos helyzetbe is kerülhetünk! Te is azok közé tartozol, akik a vásárlás után otthagyják a blokkot a kasszánál? Ha nem, akkor ezt a jó szokásodat őrizd is meg, hogy megkíméld magad a kellemetlen meglepetésektől! Ha viszont a fizetés után csak a szatyrokat markolod fel és a blokkot már nem viszed magaddal, ideje óvatosabb stratégiára váltanod. Nemcsak azért, mert számla nélkül reklamálni sem tudsz az áruházakban, hanem azért is, mert így nem válhatsz a csalók áldozatává! Okos, de gonosz trükk Az egyik hazai bevásárlóközpontban a parkolóban két férfi odalépett egy fiatal párhoz, akinek tagjai épp a frissen vásárolt portékákat pakolták be a csomagtartóba. Ők is azok közé a meggondolatlan vásárlók közé tartoztak, akik a blokkot a kasszánál hagyták, amit a szemfüles csalók gyorsan fölmarkoltak. Azzal a képtelen történettel álltak elő, hogy a szatyrokban található holmikat ők vásárolták és fizették ki, a pár azonban eltulajdonította azokat a kasszánál. "Bizonyítékként" a pénztárnál felejtett számlát lobogtatták, és azzal fenyegetőztek, hogy rendőrt hívnak a "tolvajokhoz". Szerencse a szerencsétlenségben, hogy bankkártyával fizettek és a tranzakciót igazoló bizonylatot és a telefonra érkezett sms-t megőrizték, így meg tudták cáfolni a trükkös csalók állítását és végül ők hívták a rendőrséget. Az eset mindeképpen tanulságos, Te is légy óvatos! (Forrás:freespirit.hu)

Forrás: pecsinapilap.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
feketeözvegy
Megint megtévesztő a cím, ugyanis ezt a csalást nem a szupermarket követi el, hanem az "élelmes" és pofátlan romák..........
Egyébként a blokkot nemcsak ezért kell eltenni.......még az is előfordulhat, hogy a biztonsági őr valamilyen oknál fogva kíváncsi lesz.
gabrella
@feketeözvegy
A biztonsági őr az első aki az operátortól visszaellenőrizheti a kamera felvételét.
Ahol kamerarendszer van ott nincs csalás,hazugság még ha nincs is blokk.:
farkas
@qwert: A 107-t hívhatod. Próbáld meg. Nem biztos, hogy felveszik.
Csizmás Kond
Elképzelem, mint egy negyven kilós hölgy pakolja a csomagtartóba a portékát, és odalép hozzá vagy négy ufó a számlával és hívni akarja a rendőrséget mert, hogy ellopta a csaj tőlük a kosárnyi megvásárolt árut....
kinyílt a bicska a zsebemben
@palika: Miért te hol vásárolsz a Józsefvárosi piacon? Ott úgy sem adnak blokkot, legalább nem tudják ellopni? Mi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.