Szeptember végéig kell kidolgozni az új gyógyszer-támogatási rendszert a nemzeti erőforrás miniszternek. A kormányhatározat szerint átalakítják a közgyógyellátás finanszírozását, a generikus gyógyszerek támogatását, a biztosítónak pedig meg kell vizsgálnia, hogy a felírt gyógyszereket megfelelően használják-e a betegek. A támogatás mértéke várhatóan ettől is függhet majd a jövőben.

Forrás: HírTV
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
@Kutyafüle: & @brumi58: Az a szerencsénk, hogy ostoba ámítástechnikusai vannak az OEP-nek!
Eddig minden programjuk meghalta magát:)
Nincs eszköz a kezükben, mellyel a bíróság előtt is hiteltérdemlően képesek bebizonyítani azt, hogy a beteg betartja -é az orvos utasításait!
Dr. Akula
@csutak: hehe, hiszen nincs is dokumentálva a testsúly. Sem. Meg sok más sem. öngól, elvtársak!!!
Lesz a Klicskó meccs nemsokára...
Dr. Akula
@brumi58: ott van ez a kis kokós is...:(((
Január
@csutak: Aztán pedig mindenki egyedi, egyedimódon reagál az emberek szervezete ugyanarra a gyógyszerre.Kiváncsi vagyok hogyan is akarják bebizonyítani, hogy valaki nem működik együtt az orvossal?
Aztán pedig az nem közgyógyellátás, hogy meghatározzák milyen gyógyszereket irhat fel az orvos a betegnek és kritériumként előírják, hogy a legolcsóbb gyógyszert kaphatja. Ha a betegen akarnak a közgyóggyal segíteni, akkor azt a bizonyos keretösszeget, amit meghatároznak számára még vénynélküli gyógyszerek beváltására is engedélyezni kellene. Ugyanis előfordul, hogy a hatékony gyógyszer pont vénynélkül kapható, a betegnek szinte egész életében használnia kell, tehát jelentős összeget elkölt rá. Van közgógy-ja csak éppen azt nem használhatja fel, mert a hatékony gyógyszer vénynélkül kapható.
csutak
@Január: No látod ez az amit (Egyediség) nem vesz figyelembe a kurmány!
Azzal, hogy a régen lejárt szart lehet csak felírni az új, valóban használható gyógyszer helyett máris kijelölték a kivégzendők névsorát!
Igen, szándékos emberöléssel vádolom ezúton is a kormányt, akkor is, ha ez a moderátonak nem tetszik!
Mert az a tény, hogy nem szabad felírni új, modern gyógyszert az kérem az én szememben nem más, mint az emberölési kísérlet legaljasabb formája!
Csizmás Kond
@Január: Lehet ellenőrizni, ugyanis minden gyógyszer hatóanyaga kimutatható a szervezetben,vagyis agy vérvizsgával megállapítható, hogy szedted a szert vagy nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.