Egy átlagos, négytagú magyar család ezer forintból aligha tud fagylaltozni, a hideg édességből, ugyanis a legtöbb helyen legalább 160 forintot kérnek gombóconként. Sokan gondolják, hogy a cukrászok többszáz százalékos hasznot könyvelhetnek el a fagylalt árusításán. Utánajártunk, mi kerül ennyibe a fagyin és valóban aranybánya-e fagylaltozót működtetni?...

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dili-nger
Soltvadkert!!!!!!!!!!!!!!!!!ott a legjobb a fagyi,szerintem! sokat adnak és a Tulaj egy igaz MAGYAR EMBER! csak 160 egy gombóc de akkora mint más helyen kettő
libero
A magyar bérekhez képest irreálisak a fagyi árak, ráadásul úton, útfélen, a kiszolgálási hely nívójától függetlenül szinte azonos.

A Balaton átúszás érkező oldalán a hajókikötő közelében egy kis traktor vontatta büfé kocsi árlapja szerint 350.--ért fél literes ásványvizet, 500.--ért üdítőt kínált.
A közelben cuccoltam le, órák alatt vevőt nem láttam.

Talán a fagyiból is több fogyna, ha nem a nyugat európai árakat másolnák az eladók, hanem a béreket is figyelembe vennék. Biztos vagyok benne, hogy több nyereség maradna a kasszában, mert a sokak által megfizethetetlen ár nem fial hasznot!
libero
Az ár megállapításánál természetesen fontosak a költségek. Másfél literes LIDL-s citromos üdítő akciósan 69.- ért kapható. És finom!

Lefagyasztva a másfél literből 30 darab öt dekás gombóc termelhető ki, közel 5000.- forint értékben (!)

Jó, ez egy primitív példa, de egy barátom már készített ilyent házilag, a széndioxidtól kiszellőztetés után. Békebeli citromfagyi íze volt!

Drágább alapanyagoknál rosszabb a haszon aránya, persze a rezsi is ront még ezen, de a jelenlegi árak a "nagy ár/kis forgalom/haszon" mérlegében nem hiszem, hogy a forgalmazó számára optimálisak lennének.
Nem beszélve a több gyermekes szülőkről, akik anyagi lehetőség híján nagy ívben elkerülik a fagylalt árusító helyeket...
csikknorisz
Regen egy uveg sör arabol 20 gomboc fagyit is lehetett venni, ma meg jo, ha egyet. Van itt biznisz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.