Egy átlagos, négytagú magyar család ezer forintból aligha tud fagylaltozni, a hideg édességből, ugyanis a legtöbb helyen legalább 160 forintot kérnek gombóconként. Sokan gondolják, hogy a cukrászok többszáz százalékos hasznot könyvelhetnek el a fagylalt árusításán. Utánajártunk, mi kerül ennyibe a fagyin és valóban aranybánya-e fagylaltozót működtetni?...
Forrás:
Pénzcentrum
RSS tartalom,
A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
20 hozzászólásarrow_drop_down_circle
A Balaton átúszás érkező oldalán a hajókikötő közelében egy kis traktor vontatta büfé kocsi árlapja szerint 350.--ért fél literes ásványvizet, 500.--ért üdítőt kínált.
A közelben cuccoltam le, órák alatt vevőt nem láttam.
Talán a fagyiból is több fogyna, ha nem a nyugat európai árakat másolnák az eladók, hanem a béreket is figyelembe vennék. Biztos vagyok benne, hogy több nyereség maradna a kasszában, mert a sokak által megfizethetetlen ár nem fial hasznot!
Lefagyasztva a másfél literből 30 darab öt dekás gombóc termelhető ki, közel 5000.- forint értékben (!)
Jó, ez egy primitív példa, de egy barátom már készített ilyent házilag, a széndioxidtól kiszellőztetés után. Békebeli citromfagyi íze volt!
Drágább alapanyagoknál rosszabb a haszon aránya, persze a rezsi is ront még ezen, de a jelenlegi árak a "nagy ár/kis forgalom/haszon" mérlegében nem hiszem, hogy a forgalmazó számára optimálisak lennének.
Nem beszélve a több gyermekes szülőkről, akik anyagi lehetőség híján nagy ívben elkerülik a fagylalt árusító helyeket...
Új hozzászólás