A BruxInfo jelentése szerint az Európai Bizottság kedden várhatóan megindítja a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen. A kiszivárgott hírek szerint az eljárás a jegybanktörvényt és az igazságszolgáltatás területén fennálló diszkriminációt is érinteni fogja.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

senkifia68
A Bruxinfo igazgatójának korábbi társ szerzői írásából idéznék és akkor lehet gondolkodni azon, hogy Brüsszel lőtt e túl a célon, vagy Budapest!!!

EU ALKOTMÁNYOS SZERZŐDÉS A GYAKORLATBAN

A szerzők:

Dr. Fóris György
Gyévai Zoltán
Szlankó Bálint

Brüsszel, 2005. április

Nemzetközi szerződés viszont abban a kulcsértelemben, hogy a szuverenitást, vagy ha úgy tetszik, a végső hatalmat, az egyes tagállamok kezében hagyja. Az államok csak annyi hatalommal ruházzák fel az Uniót, amennyire az alapokmányban felsorolt konkrét feladatok végrehajtásához szüksége van. Az EU alkotmányos szerződése alapvetően különbözik egy nemzeti alkotmánytól abban, hogy nem hoz létre szuverén, független európai államot. Az Európai Unió továbbra is egyes tagállamaitól függ legitimációjában és működésében, nem pedig közvetlenül a néptől – ahogyan az Amerikai Egyesült Államok
Rézangyal
Csakhogy feltétel rendszer is van a világon, amelyetket minden tagállamnak teljesítenie kell, ahhoz, hogy az Únió zökkentő mentesen működhessen. Érdekes módon ezt majd minden tagállam be tudja tartani, csak az Orbán-elkúrmány nem!
Nem kéne össze keverni a szuverenitást a feltétel rendszerrel. Annak idején éppen Orbán és bandája kardoskodott ezerrel az Únió mellett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.