A kötelező biztosítást váltók esetében - amennyiben új biztosítóhoz szerződtek - az új biztosító társaságnak egy központi nyilvántartási rendszerből kell lekérnie, ellenőriznie a megadott bónusz-malusz fokozatot. Ha a korábbi biztosító rosszul vitte fel az adatokat (akár csak a lakcímet, vagy az ügyfél nevét, illetve nem kapta meg a korábbi szerződésszámot az ügyféltől), akkor az új biztosító nem fogja tudni lekérni a bónusz besorolást, ezért A0-ba kell visszasorolnia az ügyfél szerződését. Az előzetes becslések alapján ez akár 50 ezer autóst is érinthet, jelentős problémát generálva ezáltal az ügyfeleknek és az alkuszoknak. A Központi Kárnyilvántartási rendszert azért hozták létre, hogy ne az ügyfelek felelőssége legyen a kötelező biztosítás bónusz-malusz besorolásának igazolása, hanem a korábbi biztosító feltöltse az adatokat, amelyet az új biztosító lekérdezhet. A jelenlegi szabályozás alapján az új biztosítónak ez az egyetlen adatforrás, ahonnan ezt az információt...

Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

barew7
Én pl. tegnap 21.-én kaptam az értesitőt, köszöntelek preciz digitális nyilvántartás!

Kissé furaazonban, hogy a biztosítóváltások idején számtalan kalkulátor volt az interneten, amelyeknek bármelyikébe bepötyögtük a kötvényszámot, és minden adatot mutatott hajszál pontosan, EGYFORMÁN, MINDEGYIK KALKULÁTOR A 2012-ES BONUS-MALUST IS !!! Kérdezem, hogy akkor most mi van? Elszálltak a szerverek?
Elszállt mind? Nem mentettek sehol adatot?

Van egy hetem, annak elháritására, hogy önhibámon kivül B10 - ből visszahelyezzenek A00 - ba. NEM SEMMI, MONDHATNÁM ŰGYES!!!
szaboria1
Én meg tanultam nem jó ugrálni más biztosítókhoz mert, a végén rosszabbul lehet járni. Több mint 10 éve már, hogy nem váltottunk és nincs is gondunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.