Közzétette a MOL, hogy a társaság igazgatósága milyen javaslatokat tesz elfogadásra a vállalat április 26-ai közgyűlésének. ezek szerint 45 milliárd forintnyi osztalékot fizethet a MOL, ami a tavalyi...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
És mikor fizetik be az államkasszába azt a rengeteg milliárdot,amiért az állam visszavásárolta a MOL-t.Most akkor az államé a MOL-ha visszavásárolta? ! Akkor kinek fizet osztalékot ? Ha nem az államkasszába teszi vissza a kivett összeget akkor a befektetőké a MOL,és azoknak fizet osztalékot.?Még mondják,hogy ezért.meg azért kell emelni a benzinárakat! Hogy is van ez?
Dr. Akula
@Feraj49: nem az államé, az 500 milliárdért csak részvényeket vett. Ami már csak 380 milliárdot ér. A MOL nem!!! magyar cég!!!
zsolti
@Feraj49: nem vásárolta vissza az állam, csak megvett valamennyi részvényt. az államkasszába pedig nincs mit "visszatennie" a cégnek, mert semmit nem vett ki onnan. osztalékot kap az állam is, a részvényhányadának megfelelően, mint mindenki más részvényes.

a benzinárhoz meg szintén nem sok köze van a molnak. ha változik, akkor a világpiaci ár, forint árfolyam, stb. miatt változik. az meg, hogy eleve drágább nálunk a benzin, mint mondjuk a környező országokban, azt meg a magas adó tartalomnak (állambácsi) köszönheted.
szaboria1
@zsolti: Azért az nem úgy van igenis köze van az árhoz a Molnak. Például azt nem tudjuk mikor álltak arra át , hogy a heti forint ingadozását veszik inkább alapul meg az olaj ár alakulását. Mivel kis ország vagyunk mi nem minden héten vesszük az olajat. Csak emlékezni kell amikor Medgyessyék befagyasztották az árakat, mert tudták a Mol csak akkor vásárol amikor nagyon is kedvező az olajára. Itt látszik a Mol a kormánnyal közösen verik át az embereket. Kíváncsi lennék a kormány tagok közül kinek mennyi részvénye van a Molba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.