Az Európai Unió keményen megszorongatja a Temu és a Shein vállalatokat, ugyanis az EU trösztellenes tisztviselői felszólították a Temu és a Shein kínai online vásárlási oldalakat, mutassák be a blokk technológiai vállalatokra vonatkozó legfontosabb előírásait, beleértve a kiskorúak védelmét is.

Túl sok volt a panasz – Az EU megszorongatja a Temut és a Sheint

Fotó: Wikipedia

A cégeket arra kérték, hogy július 12-ig adjanak tájékoztatást arról, hogy megfelelnek-e a digitális szolgáltatásokról szóló (DSA) törvénynek – olvasható az Európai Bizottság közleményében. A bizottság az információk beérkezése után mérlegeli a következő lépéseket, és szükség esetén hivatalos vizsgálatot indíthat.

A Temu-nak és a Sheinnek többek között be kell mutatnia, hogyan védik meg az európai fogyasztókat az illegális termékektől. A bizottság közölte, hogy az online oldalak ellen fogyasztói szervezetektől érkezett panaszra reagál.

Az EU digitális szolgáltatásokról szóló törvénye szigorú szabályokat tartalmaz a félretájékoztatás terjedésének megakadályozására az olyan, a bizottság által nagyon nagynak nevezett online platformok (VLOP) esetében, amelyek meghatározása szerint több mint 45 millió aktív felhasználóval rendelkeznek – közölte az itbusiness.hu.

Forrás: itbusiness.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok