Hévíz-Balaton Airport néven üzemel ezentúl a sármelléki repülőtér, amelynek új üzemeltetője a hévízi önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló, újonnan bejegyzett társaság - mondta el az MTI megkeresésére a város polgármestere.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) csütörtökön közleményben jelezte, hogy a cégalapításról Hévíz képviselő-testületének március 14-én meghozott döntését követően szerdán bejegyezte a Zalaegerszegi Törvényszék Cégbírósága a Hévíz-Balaton Airport (HBA) Kft.-t. A fürdőváros 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság a sármelléki repülőtér üzemeltetésére jött létre.

A polgármester az MTI érdeklődésére ennek kapcsán elmondta: minimális alaptőkével hozták létre az önkormányzati tulajdonú társaságot, a repülőtér területének tulajdonosaival, vagyis Zalavár és Sármellék önkormányzatainak egyetértésével. A HBA-nak háromtagú felügyelőbizottsága van, ebből két hely a két tulajdonos polgármesteréé. A cégalapításra azért is szükség volt, hogy átvehessék a reptérrel kapcsolatos jogokat, mert a korábbi üzemeltetők felszámolás alatt állnak.

Idén 126 járat érkezése biztos Sármellékre, ezek túlnyomó többsége az április közepétől a hévízi Mutsch Ungarn Reisen által szervezett Lufthansa charter, amely hetente négy német nagyvárosba repül. A polgármester ennek kapcsán úgy fogalmazott: év közben már nagyon nehéz új járatokra szerződni, de folyamatosak és ígéretesek a most zajló tárgyalások, amelyekről további részleteket nem kívánt elárulni. Nem bocsátkozott becslésekbe, hogy idén hány utas fordulhat meg a repülőtéren, de azt reméli, hogy Hévíznek és térségének legalább 80 ezer vendégéjszakát jelentenek az ebben az esztendőben repülővel érkező utasok.

Az MTI legutolsó - a Turisztikai Hungária Kft.-től kapott -, tavaly októberi adatai szerint Sármelléken a múlt év első 9 hónapjában 17,2 ezer utas fordult meg, 33 százalékkal többen, mint az előző évben. Ugyanebben az első három negyedévben 317 tonna árut szállítottak Sármellékről légi úton.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Nagyon hiányzott a reptér Hévíznek,az összes költségeivel együtt ? Na nem baj majd lesz újabb adóemelés,vízdíjemelés stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.