A Kereszténydemokrata Néppárt azt szeretné, ha az országgyűlési képviselőség mellett lehetne más foglalkozásokat is gyakorolni a jövőben - mondta Semjén Zsolt szerdán Budapesten a képviselői javadalmazás ügyében a Fidesszel kialakult vitáról.

A KDNP elnöke a megjelent sajtóhíreket cáfolva a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége rendezvénye előtt leszögezte: nem az érdekli őket, hogy egy képviselőnek mennyi a fizetése.

A KDNP világ életében egy puritán párt volt, nem az a cél, hogy a képviselői fizetéseket feltornázzák. Amit felvetettek az az, hogy nem tűnik ésszerűnek, hogy egy csomó olyan foglalkozásból kizárják a képviselőket, amit a társadalom javára nyugodtan végezhetnek - fejtette ki újságírók előtt, hozzátéve: az állampolgárok el tudják dönteni, egy képviselőt megválasztanak-e annak tudatában, hogy országgyűlési feladatai mellett más munkát is végez.

Az MTI azon kérdésére, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a végszavazásnál is nem gombot nyomnak, úgy fogalmazott: nem gondolja, hogy törésig kell vinni ezt kérdést, de amit a KDNP felvetett, az egy ésszerű javaslat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.