Iskolaőröket alkalmazhatnának a nevelési és oktatási intézmények a Belügyminisztérium tervei szerint; az őrök megakadályozhatnák, hogy a tanköteles korú diákok a tanítás vége előtt elhagyják az iskolát, jogosultak lennének betartatni a házirendet, elfogni azokat, akik bűncselekményt vagy szabálysértést követtek el, továbbá meggátolhatnák az intézmény területére való jogosulatlan belépést.

A kormányzati honlapon közzétett törvénytervezet szerint mindennek érdekében módosítanák a tavaly elfogadott, új köznevelési törvényt, hasonlóan a rendőrségről szóló jogszabályhoz, amelyben kimondanák: azt a tanköteles korú diákot, aki nem tudja igazolni, hogy a tanítási óráról vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozásról engedéllyel hiányzik, a rendőrök az igazgatóhoz kísérhetik, vagy a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetés után oda útba indíthatják.

A tervezethez a belügyi tárca még várja a véleményeket.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Csak ne olyat, mint a csepeli kettős gyilkosság gondnoka...
Kutyafüle
Nálunk már 3 éve alkalmazzák és bevált. Nincs besurranó tolvaj, aki elvitte a gyerekek télikabátját, tesi óra alatt az osztályteremből kilopta a mobilt.
Azért a 8.-os fiúk nagy csibészségre képesek...
aztán a "nagycsalád" minden tagjának sem kell bemenni a második emeletre...
1 gyerekért ne menjen be 10 családtag...
silber13
A renitens nebulókat le kell durrantani! Szóval mi is történt Csepelen? Pedelluskáim! Nem ám reggelente befűteni, diákoknak egyszerű pletyiket hordozni, hanem bikacsökkel, bunkósbottal mindenáron rendet teremteni, ahogy Rózsika és sleppje kívánja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.