A magyarok többségének a valóságtól elrugaszkodott álmai vannak majdani nyugdíjával kapcsolatban: minden harmadik ember a jelenlegi jövedelmét szeretné megkapni öregkorában ellátásként, további 11 százalék pedig ennél is magasabb nyugdíjat vár el. Ugyanakkor kevesen tesznek ezért bármit is, egy friss felmérés szerint az emberek 58 százalékának semmilyen nyugdíj-előtakarékossága nincs.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Gazdag vagyok! Végül sikerült!
Ezüst a hajamban, arany a fogaimban,
kövek a vesémben, cukor a véremben,
ólom a lábamban, vas az artériáimban,
aranyér a seggemben és kimeríthetetlen
forrása vagyok a természetes gázoknak...
(sosem gondoltam, hogy ilyen vagyont gyűjtök!)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Viszont a kurmány gondoskodik róla, hogy ne is tudjon tenni érte semmit, hisz munkahely nincs, ha meg netán dolgozhat valaki, azt minimálbérért és olyan stressz alatt, hogy nem kell megélni a nyugdíjkorhatárt!
darwin
Nem teszünk érte?Olyan magas járulékot fizetek,amilyen a környező országokban nincs.Én megtettem a tőlem telhetőt.A kormány meg tegye meg amit kell:Ne lopja el!!!
dr lóherre
Hogy lehetne megtakarításunk, mikor a magánnyugdíjt is le nyúlta a szemét kormány.
Most pedig a családipótlékot, a szociális jutatásokat stb.
Mitt szólna a kormány ha én (mi) is erzsébet utalvánnyon fizetnénk be a járulékokat.
Legalább ök is (kormány tagjai) igy kapnák a fizetésüket, igaz?, ( aztán a rezsit, meg az egyebbekett is ezzel a papirral fizetnék ki a szolgáltatóknak, meg a WC is jószolgálatot tenne).
Feraj49
Ha az embernek csak annyi jövedelme van,hogy kifizesse az irreálisan magas közüzemi díjat,az adókat ,már alig marad élelemre,nemhogy még félre is tegyen!Hiszen már az adót is megadóztatják!
overdose
Nem magas csak normális nyugdijat 42-évig vontak rendesen akkor nem kellett volna a fizetésünket dézsmálni .hanem az embereknek mondani kellett volna tegyék félre?
Feraj49
@overdose: Ha félre tehettük volna mi a levont összegeket,akkor most a nyugdíjasoknak nem könyöradomány jutna!
sokanvagyunk
Gazdag vagyok! Végül sikerült!
Ezüst a hajamban, arany a fogaimban,
kövek a vesémben, cukor a véremben,
ólom a lábamban, vas az artériáimban,
aranyér a seggemben és kimeríthetetlen
forrása vagyok a természetes gázoknak...
(sosem gondoltam, hogy ilyen vagyont gyűjtök!)
sza
Honnan a fenéből takarítsak meg. Nekem eleve levonják, a mnyp-at felszámolták , onnan is elvették amit eddig megtakarítottam.
Don Marcus Hibiscus
Ide nem is tudok már mit írni,előttem mindent leírtak.
Levendula
Amilyen sok nyugdíjat levonnak tőlünk, azt soha vissza nem kapjuk...
Bástya Elvtárs
Igen, a Ratkó-szülöttek még kapnak ALAMIZSNÁT, de az 1956 utániakra már nem FUSSA majd!
full
Sehol egy országban nem dolgoznak negyven évet!!!Itt az UNIO után megyünk az árak tekintetében de a bérek a béka feneke alatt van.Több juttatást adnak bármelyik külföldi országban,de itt meg mindent elvesznek ,hülyéknek néznek bennünket.A büntetési tételek is irreálisan magasak,bármelyik országot nézzük is,csak a sarc számít,minél több büntetést beszedni,szégyelljék magukat.A Magyar mindig dolgozott a képviselők összetévesztik magukkal a dolgokat Ők tényleg egyből beültek a parlamentbe a Mi jóvoltunkból,hogy most büntessenek minket.
ETA
Olvassátok el a 9.ft-os bérről szóló cikket!!! Ezek az emberek aztán tényleg nagylábon élnek. Nem is tudom, hogy ,hogy nem tudnak ezek félre tenni?? A Magyarnak pedig csak meló kellene és tisztességes fizetés !!!
silber13
Persze! Meg várják a feltámadást, az örök életet, a Kánaánt, most és mindörökké!... Mindörökké... Várhatják...
Igazsagoszto
A kormány meg a hiéna biztosítók nyomják ezt a szöveget,
mintha nem fizetnénk elég nyugdíjjárulékot !
Most vették el éppen a magánnyugdíj megtakarításokat, viszont tanácsolják hogy gyűjtsünk, mert amit már elvettek , arra nem számíthatunk !
Botrány !
gabrella
A szemünket kilopták 22 év alatt minden módszert bevetve,kormányzati segítség stb.
22.000.-ft-ból hogyan lehet takarékoskodni?
SELIG
@gabrella: A két év alatt többet, mint a huszonkettő alatt, azt elhiheted. Még ha Te másként is gondolod. Elvették azt a pénzt, amit tízenkét év alatt befizettem a magánba és a többi tizenhárom azelőtti évemet sem hiszem, hogy megkapom. Most is fizetem a nyugdíjjárulékot. De nem tudom, hogy minek. A művészek meg sírnak, hogy kevés a nyugdíj, de ők annak idején nem fizettek be semmit, de a gázsiból már akkor dőzsöltek.
Nagyon nagy bajok lesznek itt hamarosan. Ha csak abba gondolunk bele, hogy a cigányok is eltartottak.
kkalman
Megtakarítani? Persze! Megint ellopják, mint a MANYUP pénzeket.
sasa70540
Addig amig a mesterségesen alacsony bérekböl tengetjük az életünket és élünk egyik naprol a másikra. Addig az álom mindig álom marad. Fizessék meg a szaktudást és az emberek havi 300 400 ezer forintbol megtudnak élni tudnak vásárolni és ami a legfontossab lessz kedvük dolgozni.
gabrella
@SELIG: Nem szabad lett volna annakidején megengedni,hogy a művészek annyit fizessenek amennyit akarnak.
Tőlem sírhatnak,de én azt gondolom még most is,hogy a magánnyugdiípénztárak létrehozása nem kellett volna.
A nyugdíjjárulék x % kell.legyen és az államnak kutya kötelessége a nyugdíjak mindenkori biztosítása. Nem szabad elkölteni másra.
orogordog
Nem most nyúlta le a fidesz, a magán megtakarítást idióta cikkíró.
qxy
Ez csak mind azért van hogy el hitesse a kurmány hogy azért nincs nyög díj mert te nem spóroltál nem az ő hibájuk.Én nagyon jól kerestem a Pickbe.anno és az ovodai díjam is a duplája volt a többitől mert a fizetéshez mérték a levonást ezért nyugdijat is kurva sokat vontak meg mindent.Amúgy meg. Ki a frászba bízhatunk ha a Kormányunkba nem! Ezzel el is ismerték hogy annak a pénznek annyi.Ez a Magyar kormány.BIZALOM!
qwertt
Rohadna meg az összes köcsög, aki ilyeneket ír!!!
Magas nyugdíjat várnak a magyarok, de nem tesznek érte...
Miből?!
Az átlag embernek nincs milliós, de még sok százezres jövedelme sem, mint a tolvaj, rabló, bűnöző, hazug politikusoknak, akik ide juttatták az országot!
Abból a jövedelemből, amely (jó esetben!!!) elég egyik hónapról a másikig, nem lehet félretenni. Ha még is, az mindössze néhány ezer ft havonta, amely nyugdíjba menetelkor pillanatok alatt elfogy.
Ha kevesebb lenne az adó, mert egy jövedelemből nem kétszer kellene adózni, ha a járulékok nem lennének ennyire magasak, vagy uniós jövedelmünk lenne, akkor volna miből félretenni.
Amíg ezek nem valósulnak meg, addig a takarékoskodás gondolati szinten is röhejes.
Igazsagoszto
A hanyag magyarok. Bezzeg a kormány tesz - ellene !
Sehol nem dolgoznak ennyit, és még a magyarokat hibáztatják...
Igazsagoszto
BREAKING: EMELIK A NYUGDÍJAKAT !
JA, NÉMETORSZÁGBAN !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.