A kábítószerrel való visszaélések elleni fellépést tartja az új büntető törvénykönyv legfontosabb részének Varga István - a Fidesz országgyűlési képviselője erről a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjújában beszélt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
A koromnál fogva sem rólam fog ez szólni. DE!!! Tisztelettel megkérdezem miért kriminalizáljuk a növényi drogokat? Ne dugjuk már a homokba a fejünket, ha megengedőek lennének a jogszabályok, viszont az összes többit vérrel-vassal büntetnék - a kábszer maffiák lehúzhatnák a rolót. Saját használatra termesszen x tő marihuánát, a nepper meg mehet kapálni. Egy zsíros üzlet elszállt. /Nem mi lennénk a világ egyetlen országa aki liberális lenne, ahol engedik ott sem zuhant az életszinvonal/ A legkártékonyabb tudatmódosító amitől több százezer család szenved hol marad? Alkoholizálni azt lehet, részegen nevelni, észt osztani?
kamazuka
A gond ott van szerintem,hogy a drog egy hatalmas üzlet,de minden káros mellék,és utóhatása az adófizetők zsebét terheli.
A mentő egy infarktus esetén nem ér időben hozád,mert egy az utcán fekvő drogos hoz előbb kell mennie.
A másik a közgyógyellátásban rejlő titok.
Arra gondolok,hogy minden betegség kezelésére,bizonyos pontrendszeren belűl pontérték van meghatározva.
A rendszer úgy van kitalálva,hogy amíg a nyúzó ágazat le tud venni addíg keményen le vesz,s amikor már rossz szóval döglődsz,eldob egyszerűen.
Lásd a taigetosz elvét,Bizonyos kezeléseket gyógyszereket beavatkozásokat nem támogat az oep,ezzel szemben drog ambulanciára meg fecskendő osztogatásra adakozik szépen!
Ezek mellett a drogos,komoly felvevő piacot valósít meg a szívinfarktusossal szemben,mert az általa vásárolt drog,nem csak kelendő és drága,de ráadásúl még adómentes is!
Adómentes kereskedelemben résztvevő ügyfelek panaszaik esetén az adózók tábora által fenntartott közegészségügyi intézményakben kaphatnak közgyógy ellátást,függetlenűl attól hogy az életükben valaha is dolgoztak,e vagy sem.
Ha otthon termeszthetnénk,azzal a baj csak annyi lenne,hogy akik eddíg is kerűlték a munkát,azok eztánsem akarnak majd dolgozni.
esdi
@kamazuka: Amit írtam,abban az is benne van, hogy nincs fecskendő osztás! Az már kemény drog! Azt nem szabad liberalizálni. Amit írtál azzal egyetértek, hogy az egészségügy romokban hever. - De! Mégcsak nem is a kemény drogosoktól - amit mindenképp tiltani kell - alternatíva - van amit megengedünk. Továbbra is szeretném, ha az alkohol ellen is harcot indítanának! Kocsma, kocsma hátán, részegek úton-útfélen - ez senkit nem zavar? Miért is nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.