"Betegség a Dunánál" címmel Magyarországról ír a The Economist. A gazdasági lap szerint Magyarország a régió leggyengébb gazdasága.

Az Orbán-kormány félidejét értékelő cikk 12 százalékos munkanélküliségről, 6 százalékos inflációról, 300 forintos euróról és magas állampapírhozamokról ír. Emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor egymillió új munkahelyet ígért 2020-ig, amiből eddig talán 50 ezer teljesült, de ez is a közmunkásoknak köszönhető, akik "árkot ásnak", máskülönben elveszítik a segélyt.

A lap úgy látja, a Fidesz egyre kétségbeesettebb: grandiózus tervekkel állnak elő, de amint ezek nem működnek, újabb adókat "álmodnak meg". Hozzáteszi, az egészségtelen élelmiszerek után most a telefonhívásokat adóztatja meg a kormány.

Vannak azonban jó hírek, a cikk szerint ilyen például, hogy az Európai Unió mégsem fagyasztja be a kohéziós támogatásokat, és, hogy az export "egészséges".

Szóba kerülnek az oligarchák is. Ezzel kapcsolatban a lap szintén emlékeztet, hogy Orbán megígérte, elsöpri a szocialista éra korrupt rendszerét, de ehelyett csak lecserélte azokat a Fidesz saját oligarcháira; intézményesedett a korrupció.

A közelmúlt eseményei kapcsán megemlíti az írás, hogy Hitler szövetségesét, Horthy Miklóst manapság szobrokkal és utca-átnevezésekkel "ünneplik" Magyarországon, valamint, hogy három szélsőjobboldali író is visszakerült az iskolai tantervbe, Nyírő József újratemetésének "nevetséges" kísérlete miatt pedig megromlott a kapcsolat Romániával.

Zárásként egy nemrég készült felmérést idéz a lap, miszerint a magyar fiatalok csaknem fele tervezi, hogy elhagyja az országot.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@nahát: Ha "olyan" szar a helyzet mint ahogy leírtad, akkor miért egy fogyatékos a pénzügyi miniszter, miért emelik a saját fizetésüket, miért van pénz stadionokra meg az afgánoknak (vagy kiknek) 3 évig fizetni. Ne akarja nekem senki bemesélni, hogy a maszop egy kurva szar gazdaságot adott át...ez csak a drága fideszed beetető szövege volt miután megnyerték a választást, hogy jól bedöntsék a forintot meg legyen kifogásuk! Már a választások előtt megmondtam előre hogy ezzel fogják kezdeni. Amíg a drága kormányod mindenféle baromságokra szórja a pénzt mint pl nemzeti "konzultáció" addig én nem fogom elhinni hogy ekkora szar a helyzet. Mellesleg megsúgom hogy a fidesz is csúnya ronda liberális pártként kezdte a pályafutását csak azóta átalakultak mert a másikban több a haszon meg a szavazat...köpönyegforgató tetvek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@nahát: Szépen lassan vedd le a szemellenzőt, de vigyázz, nehogy kiégesse a szemedet a szomorú igazság!
Az Economist nem a Magyar Nemzet című mesekönyv.
nahát
@Dr.luigilongo60: Bajnai alatt jött az imf pénz ugyebár! Csak a pénz is eltűnt mint a libatolvaj a homályban.
Hellcat
@Dr.luigilongo60: Felesleges az ilyennel bajlódni...a füléből még folyik a víz a rengeteg agymosástól...
gibgab
@nahát: Amit írsz a pártvagyonról, hülyeség. De finomíthatom úgy: köreitekben élő legenda.
A figyelmességről meg annyit: Olvasd el még egyszer figyelmesen, mit kérdeztem!
Dr. Felipe
Ezen nincs is mit csodálkozni mikor egy idióta pávatáncos irányítja az országot aki úgy tesz mintha barátkozna az unioval közben meg átakarja verni az unio vezetőit és még dicsekszik is vele. Míg ez az ápolt irányít addíg a gazdaság is beteg marad és nem lesz itt gazdasági fellendülés csak népvándorlás kifele az országból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.