Magyarország néhány éven belül olyan ország lesz, ahova vissza akarnak, és vissza fognak jönni a magyar fiatalok - így reagált a Fidesz szóvivője arra a szocialista kritikára, miszerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt azok száma, akik lakhatás, vagy munkavállalás miatt elhagyják az országot.

Selmeczi Gabriella vasárnapi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy most folyik az oktatási rendszer reformja, az adórendszer munkabarát átalakítása, és a gazdaság beindítása. Hangsúlyozta, hogy a kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll, amit a Fidesz kiemelt nemzeti ügynek tekint, és különösen nagy figyelmet fordít a fiatal munkanélküliek helyzetének megoldására.

Emlékeztetett arra, hogy 2002-ben, amikor az Orbán-kabinet átadta a kormányzást, 5,8 százalék volt a munkanélküliségi ráta, ezt a Gyurcsány-korszakban az MSZP-kormányok megduplázták, 2010-re pedig már 11,4 százalékra ugrott a munkanélküliség.

Selmeczi Gabriella szerint az adatokból az látszik, hogy a fiatalok nagyobbik része tapasztalatszerzésből megy el külföldre, és azt tervezi, hogy pár év után hazatér. A kisebb részük kint maradna, az ő hazatérésük érdekében mindent megteszünk - fűzte hozzá. A Fidesz szóvivője az elvándorlók számára utalva jelezte azt is, a szocialisták miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc volt az, aki azt mondta, hogy el lehet menni az országból.

Selmeczi Gabriella Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja kijelentéseire reagált. Az ellenzéki politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, minden ötödik felnőtt, és minden második 30 év alatti gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Úgy vélte, ennek részben az az oka, hogy a pályakezdők körében 28 százalék a munkanélküliségi ráta.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
"Selmeczi Gabriella vasárnapi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy most folyik az oktatási rendszer reformja, az adórendszer munkabarát átalakítása, és a gazdaság beindítása. Hangsúlyozta, hogy a kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll, amit a Fidesz kiemelt nemzeti ügynek tekint, és különösen nagy figyelmet fordít a fiatal munkanélküliek helyzetének megoldására."
Ezt halljuk 2 éve, csak az eredményt nem látjuk!
A "Gyurcsány" meg az "elmúlt8év" meg már rögeszme.
(Rögeszme= Működésképtelen, téves, hamis elgondolás vagy érzés, ami teljesen leköti a figyelmet, amelyhez a használója ésszerűtlenül, az ennek ellentmondó tények ellenére is kényszeresen, bármi áron ragaszkodik, és ami megakadályozza, hogy az illető bármilyen más adatot, tényt, elképzelést megvizsgáljon, megértsen, alkalmazzon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Visszajönnek csak ti menjetek már el jó messzire !
QQCSI
Bolond lukból bolond szél fúj, kiflicsücsök kisasszony.

Visszajönnek, nyugdíjas korukban egy világkörüli út egyik állomására, talán.
Hókuszpók
Igaz anno fletó mondta, hogy el lehet menni(rátok gondolt, ti élősdi férgek), ti viszont elüldözitek a népet!!
Fater59
Selmeczi !!
"A segged nem szokott irigy lenni ,arra a sok sz@rságra , ami a szádon kijön ??,,"
kopeba
Amelyik nagyon beüti a fejét az visszajön ,aztán fizethetik neki a rokkantnyugdíjat. A normális nem jön vissza max. látogatóba. Váltsák már le ezt az idióta ocsmány nőszemélyt !!!
gibgab
"Selmeczi Gabriella vasárnapi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy most folyik az oktatási rendszer reformja, az adórendszer munkabarát átalakítása, és a gazdaság beindítása. Hangsúlyozta, hogy a kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll, amit a Fidesz kiemelt nemzeti ügynek tekint, és különösen nagy figyelmet fordít a fiatal munkanélküliek helyzetének megoldására."
Ezt halljuk 2 éve, csak az eredményt nem látjuk!
A "Gyurcsány" meg az "elmúlt8év" meg már rögeszme.
(Rögeszme= Működésképtelen, téves, hamis elgondolás vagy érzés, ami teljesen leköti a figyelmet, amelyhez a használója ésszerűtlenül, az ennek ellentmondó tények ellenére is kényszeresen, bármi áron ragaszkodik, és ami megakadályozza, hogy az illető bármilyen más adatot, tényt, elképzelést megvizsgáljon, megértsen, alkalmazzon.
ezért
TÉVEDÉS! Azok a fiatalok, akik kimentek, azoknak néhány év múlva házuk, lakásuk, egzisztenciájuk lesz az adott országban. Miért jönnének vissza? Az egykulcsos adó miatt???
DR Eric CARTMEN
EZ a debilarcú beteg !!! ( nem akartam csúnyábbat írni )
Yeromos
Én is bízom benne, hogy a fiatalok visszajönnek, de csak azért mert a lányom most végzett az egyetemen és azt mondta "apa ebbe a szar országba egy percig sem maradok" pedig nem foglalkozik politikával, hát sajnálom de jó szívvel nem tudom visszatartani.
Négy osztálytársával együtt intézik éppen a Svéd munkavállalásukat.
sza
A nyomorba miért jönnének vissza?
qxy
Igen haza.! Szabira mert kurvára megéri pláne most hogy 300 az Euró? de amúgy ha meg találja a számítást és tud dolgozni meg akar is , akor baszik haza menni.Azok igen hamar haza mennek akik nagy pofával jönnek hogy ő a szuper meg ügyes és ha be áll a sorba látja hogy itt jön az anyag mint gyerekből a szar! Van aki már aznap megy haza. Csak minálunk havonta 5, 6 emberke így megy haza. De jönnek szépen nem fogynak el.
wadnarancs
"a fiatalok nagyobbik része tapasztalatszerzésből megy el külföldre, és azt tervezi, hogy pár év után hazatér. "

HAHAHA Aki egyszer kimegy és megtapasztalja milyen is a kinti élet ahol nyugodt körülmények közt lenyomod a 8 órát majd vígan hazamész és azt teszel amit akarsz az NEM akar majd hazajönni. Lehet itt bármilyen reform is. Az ingyenes oktatással a 2 hetente 300ezres fizetéssel a nyugodt körülményekkel NEM tud versenyezni ez az ország!

Aki kimegy családot alapít barátokat és munkát szerez az legszívesebben elfelejti majd ezt az országot.

Egy 21 éves utazni készülő, nyelvet beszélő srác.
Levendula
Az én fiam üzeni, hogy NEM AKAR HAZAJÖNNI ÉS NEM IS FOG!
a Pepita
Hát ha más nem is, a te személyes varázsod majd hazacsalja őket Gabika...!:))
kerék
Hüly elenne az aki visszajön, mikor odakint sokkal jobban lehet élni.

Persze az is lehet, hogy a fidesz bevezet egy új törvényt aminek hatására mindenkinek muszáj lesz haza jönnie..ezek a szemetek megcsinálják, ha akarják.
bundi
szerintem is vissza fognak jönni, mert ekkora marhákat csak itt lehet látni:
gyerehaza.org/node/93
kukac50
Politikusaink azt hiszik a minimálbér és annak a 80% a csábítja vissza a külföldön dolgozókat. Óvodás szinten gondolkodnak.
Powika
Én el se hagytam Magyarországot. Ettől még lehetek Magyar?
ezért
Öcsém 2 éve ment ki külföldre dolgozni. Házat bérel, új autót vett, segíti a szüleinket anyagilag. A cég, ahol dolgozik, gyors előmenetelt biztosít számára.
Akkor mi a fészkes fenébe jöjjön haza? Minek?
Rézangyal
Te mitől vagy hülye folyamatosan Gabika?
Pálinkafőző Rézüst
@Rézangyal: Mert kiskorában megfogadta, hogyha megnő, az lesz!
Dr.luigilongo60
@Rézangyal: Mert kőbölcsőben ringatták
és sűrűn beverte a fejét.
kkalman
@Horizont: @KöBüKi: Gyerekkoromban a cserépkályhának vetve a hátamat, én sem erről az országról és a nyomorról álmodoztam. Ha fiatal lennék, nem az ötödik "X" második felét taposnám, már csak látogatóba jönnék haza.
kkalman
Gabika! A Túró Rudit és a pörköltet nokedlivel kihagytad, mint nyomós érvet a fiataloknak, hogy érdemes hazatérniük. A végén még pártfegyelmit kapsz a főnöködtől, mert trehány munkát végzel.
szikar65
A túrórudi egyáltalán nem hiányzik. A túró annál inkább. És még sok ezer dolog.
De... vénségemre megélhetem, hogy nem KELL foglalkoznom a politikával, az irtózatos gyűlöletkeltéssel, az árokásás következményei rám már nem hatnak. Az Elmúlttöbbminthúszév kiölte belőlem az összes reményt, lelkesedést és hitet, amit 89-ben éreztem, s még egy pár évig. Maradt a Családom. És CSAK ők.
Jöhet balról, jobbról, mind hazudik, meglop, és még röhögve rád is szarik. Ez a dolga, ezért fizetik. És légy nyugodt, jól is alszik. A karmájával meg nem foglalkozik, egy fullextrás verda, vagy egy könnyen finanszírozott "igényes" (jajjjjj) ingatlan sokat simít a ráncain. Gabriellát sem kell ezért támadni, ő is csak a dolgát végzi jó katona módjára. Őt az nem érdekli, hogy esetleg más ettől elhányja magát.
coyote3
Ez a némber olyan hülye, hogy az már a rekordok könyvébe illik.
marlin2
@szikar65: Pedig már a "Maxi" is visszajött -most éppen válik - aztán megint belelendül a - Dopemannal együtt - túrórudi reklámba!!
A többi -sajnos - úgy igaz, ahogy írod " a sz@r meg a szemét mindig a felszínre törekszik, mindig úszni akar"!
De az is igaz, hogy -aki tehet(!) - az menekül az országból, és hogy ki jön vissza azt meg azt sem a Fidesz, sem a Fidesz szőke nője nem tudhatja!!
Vazul néni
Gabica! Tudod ki jön haza? Az a férj, apa, aki 2-3 évre hátrahagyta a családját, elment külföldre dolgozni, hogy jobb életet biztosítson a családnak. Na az jön haza. A többi meg elmegy, hogy rendbe rakja az életét, a hátralékait törlessze, mert ugye magyar bérből nagyon könnyen össze lehet ám szedni 2 havi gázszámla hátralékot... Sajnos nem egy olyan családot ismerek, ahol az egyetlen remény, lehetőség az, ha az édesapa elmegy külföldre dolgozni. Aztán vagy sikerül rendbe rakni az életüket, a közüzemi hátralékot letudni, esetleg a lakáshitelt visszafizetni, vagy venni egy autót, de ennyi. Aztán ha ez meg nem sikerül, akkor lehetséges, hogy elúszik a ház, és akkor már tényleg mindegy. Akik addig úgy képzelték el, hogy itthon maradnak, azok is fogják a cókmókjukat, és mennek családostól.
Na ez a nagy magyar büdös valóság Gabica!
abacs62
Te szelelőfogú ! Magánúton vagy ennyire hülye , vagy tablettát szedsz ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.