A lakásbiztosításban piacvezető Aegon biztosítónál 250 millió, a Generalinál pedig közel százmillió forintra tehetők az utóbbi napok viharkárai - közölték a biztosítók az MTI-vel.

Az Aegon Biztosítóhoz 2.800 meteorológiai kárbejelentés érkezett, az ügyfelek által becsült kárösszeg meghaladja a 250 millió forintot. A hét végi vihar után csak hétfőn több mint 750 bejelentést tettek az ügyfelek - áll a biztosító közleményében.

A legtöbb bejelentés három megyéből érkezett: Baranyából 439, Pest megyéből 388, Bács megyéből pedig 370 kárbejelentést regisztrált az Aegon call centere. A károk legnagyobb részét a viharos szél okozta, de érkeztek villámcsapással, felhőszakadással, jégveréssel kapcsolatos bejelentések is.

A Generali Biztosító munkatársai kedd reggelig összesen 868 kárbejelentést regisztráltak, melyek összértéke megközelíti a 90 millió forintot. A leginkább érintett területeken - Baja, Pécs, Debrecen és Budapest - ötszörösére nőtt a bejelentések száma az ebben az időszakban megszokottakhoz képest.

A villám okozta károkkal kapcsolatos bejelentések voltak a leggyakoribbak, az esetek közel felét tették ki, összesen 42 milliós kárral. Második helyen a viharok (31 százalék, 19,5 millió forint), harmadik helyen pedig a jégeső (20 százalék, 21,7 millió forint) által okozott károk állnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.