Amennyiben a Kúria nem ad helyt Karácsony Gergely indítványának, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni – írta Vitézy Dávid, a második helyen végzett főpolgármester-jelölt hétfőn, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében, amely szerint áll elébe egy új választásnak.

Vitézy Dávid a lemondást ajánlotta Karácsony GergelynekFotó: Facebook/Vitézy Dávid

A politikus, aki az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület jelöltjeként indult a választáson, emlékeztetett, a minden jelöltet megillető jogorvoslati joggal ő is élt, és ezáltal többek között két kerület – a IV. és a VII. – kapcsán csatlakozott Karácsony Gergelyhez.

Ezekben a DK által vezetett kerületekben módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt, szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvénynek a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel – írta Vitézy Dávid, megjegyezve: a jogorvoslati kérelme egyebekben a péntek esti Facebook-posztjában leírtakra alapul.

A politikus úgy fogalmazott: "bízom benne, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot tehetünk a június 9-i főpolgármester-választás eredményére, ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal".

Karácsony Gergely hétfőn a Facebook-oldalán közölte: beadta a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését, és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kéri.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
igazi mocskos tetű, mint az uncsi-bratyesza; és még tagadják a rokonságot! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Hogy feni a fogát a főpolgármesteri pozícióra. Ki hiszi el róla, hogy korrekt ember? Ki hiszi el róla, hogy számára Budapest valódi érdeke szentség lenne? Úgy lefeküdne a kormánynak, ahogy az egy politikai prostituálttól elvárható.
Az külön tanulmányt érdemel, hogy a fideszben és a holdudvarában miért nem található tisztességes ember.
rücsü41
Dávid!Ne nézd már hülyének Karácsonyt.Neked lennék mást nem biztatnék arra, hogy mit tegyen vagy ne tegyen!Neked mint egy idegennek úgy kellene ebben a kérdésben viselkedned, mert ez lenne az etikus!
vitriol
Micsoda rafkós fideszes, már nem is erőlködik azon, hogy bárkit meggyőzzön a hovatartozásáról, ha már úgyis lehullt a lepel.
Qqberci
Dávid vitéz, csináltál már elég kárt, nem gondolod, hogy szarkeverés helyett el kellene húznod a búsba?...
Szegény Dzsoni és Árnika
Vitézy Dávidot, szakembernek tartják, de sokan nem tudják róla, hogy amíg az egyik kezével épített, addig a másikkal ugyanannyit - ha nem többet - rombolt!

Vitézy Dáviddal kapcsolatban merül fel egy kérdés - hogy mit jelent a pedofil, azt mindenki tudja - , de mit jelent, mi a neve a gyerek buzinak, aki tisztában van a szexuális orientáltságával, és gyerek létére szeret beleülni felnőtt férfiak ölébe - mert Vitézy EZT TETTE, amikor kiskorában szeretett beleülni a buszvezető bácsik ölébe !!! (a buszvezető bácsik - miután ez kiderült - azóta is a fogukat mossák drótkefével a forrózuhany alatt!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.