Igazgatói dilemma: vagy az erkölcs kopik, vagy az orvosok mennek el. Július elsejétől életbe lép a munka törvénykönyvének azon passzusa, amely szerint harmadik személytől díjazás nem fogadható el vagy nem köthető ki, kivéve, ha a tilalom alól a munkáltató felmentést ad. Nos, akárki gondolta is ezt ki, bizonyosan nem lebegett a szeme előtt az egészségügyi szektor, legföljebb csak annyiban, hogy nyitottak egyfajta kiskaput: a hálapénzt a munkáltató hozzájárulásával fogadhatják el az egészségügyben dolgozók. A humántárca úgy tűnik nem készült fel arra, hogy az irányítása alá tartozó több mint száz kórházban tíz nap múlva a vezetőknek állást kell foglalniuk a hálapénz elfogadásának gyakorlatáról.

Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Don Marcus Hibiscus
Az a helyzet,hogy az orvosokkal kapcsolatban már párszor leírtam a véleményemet.Én szerencsére próbálok egészségesen élni,meg amúgy sem vagyok beteges,de a Picúrkámat is horkászni kell ide-oda,az asszony is szokott menni,anyám is,apám is.És elég rossz azt nézni,hogy az orvosok,nővérek szénné szopatják az embert.Elméletileg azért,mert a nyugathoz képest nincsenek megfizetve.Csak azt nem értem,hogy ha senki nincs megfizetve,akkor mire vár?A több százezres fizetésért Angliában disznó szart lapátolnak,meg mindenféle "ajla munkákat" (nem szívesen fogalmazok így),ehelyett itthon örül ha 60 ezret kap valaki.Ugyanígy minden munkakörben.Akkor az orvosok,akik amúgy is a gazdagabb réteg,hova a fenébe kapzsiskodnak?Menjen külföldre,vagy maradjon itthon és a (kamu)esküje szerint dolgozzon.
Ez a hálapénzes dolog amúgy is nyílt titok,olyan történetek mennek,hogy 100 ezer alatt nincs is szülés,meg hasonlók.Így is látni az orvosok nagy többségén,hogy "Leszarlak magasról,majd ha egy pár húszast leteszel,akkor talán észreveszlek.Amúgy meg takarodj a rendelőből,mert a gazdagokat váratod...".Ha meg legális lesz ez a dolog,akkor vajon mi lesz?50 ezer Forintért fogok átjutni a recepció-nővér-orvos pályán,hogy írassak egy doboz algopirynt?...
Pálinkafőző Rézüst
Okos gyerek ez a Szócska! Így oldotta meg az orvos, nővér fizetésemelést. Aki meg nem tud jattolni, hadd hulljon.
bundi
és számlát kapok róla?
vagy hogy adózzák le a dokik ezt?
elmeroggyantak gyülekezete ez a kormány.
amikor az ember már azt hiszi ennél lejjebb már nem lehet, ezek rátesznek egy lapáttal.
Január
Végig gondolták ezt a hálapénz dolgot nagyjaink? Szerintem nem. Ezek után jobb lenne, ha kiírnák a rendelő ajtajára mennyi is egy "vizsgálat" - hálapénzben.! Ugyanis roppant kellemetlen helyzetbe hozták a betegeket ezzel az új rendszerrel. Adjak, vagy ne adjak, elvárják vagy sem?
Na és mennyit is adjak, hogy ne legyen kevés, de másra is jusson?

Nagyon gyorsan vonják vissza ezt a döntést!!!

Nem elég a betegnek a betegségét elviselni, de még ilyen dologgal is terhelik.
Vagy, akinek nincs pénze ne is menjen az orvoshoz?
Január
@Január: A néhai vizitdíjat most aztán visszasírjuk, köszönhetjük ezt a faramuci helyzetet a Fidesznek.
Akkor most már rendezzék a béreket, de ne csak a képviselőkét és, aki közel van a tűzhöz, hanem dolgozzák át az egész gazdaság bértábláit és mondják ki végre miért és mennyit kell fizetni egy "mezei" állampolgárnak, fejezzék be a további parasztvakítást!
bundi
@Január: végignem gondolták, az igaz, de bevezették.
most ez a módi.
bosszants
Annyit adok amennyit eddig, azaz semmit!
Én becsülettel lehúztam amennyit kellett a munkában és az utolsó napig fizettem az SZTK-t.
bundi
@Január: ezzel rendezik a béreket. gondolom ők így gondolják. vagy csak azt gondolják, ha így kommunikálják akkor én azt gondolom, hogy ők így gondolták.
vagy már a fene sem tudja, hogy mit gondolok:
hircsarda.blog.hu/2012/02/17/hentesek_vegezhetik_az_agymuteteket
Január
@bundi: Én pedig úgy gondolom, hogy végre felvállalhatná egy 2/3-ad parlamenti képviselettel rendelkező kormány,hogy - ha már ennyi mindent átalakítottak - rendeznék az állami szektorban dolgozók bérét, előmenetelét tanárok, orvosok, rendőrök stb. És fehéren feketén leírnák, hogy mi is az állampolgárok fizetési kötelezettsége ezekkel a társadalmi csoportokkal szemben. Nem pedig ad-hoc szórakoznának vele, hogy most ezért fizess, aztán azért,... aztán módosítjuk, 5 perc múlva eltöröljük, aztán más címen újból kirójuk fizetési kötelezettségként.
Itt csak egyben nagyon következetesek, hogy a saját javadalmazásukat meghatározzák, természetesen nyugati fejlett államok szintjén.
Levendula
Azért sem fogok adni! Nagyon sokat adtunk eddig, amíg megtehettük...
qxy
Operálták a nejem egyszer nem volt valami nagy de jött a mama! attá pénzt a doktorúrnak kisfijam! Nem! nem is hoztam magammal. Ésa kezembe nyomott egy vastag borítékot súgta_ add oda a professzorúrnak . Jóvan mama! odadom! és bele csúszott az én zsebembe. Zseb zseb nem mindegy?
Csizmás Kond
@qxy: hát azért az nem volt szép tőled...
a Pepita
A 300 forintos vizitdíjjal tömegeket lehetett kivinni az utcára. Most mi lesz...?
qxy
@Csizmás Kond: Mért? ő nem kap fizetést? dehogy nem Igaz én is de az én anyosom nem a dokié. és amúgy is nagyon fukar volt . olyan jól esett. Na... mond már hogy na jóóvan na.
Csizmás Kond
@qxy: ...átverni egy olyan hiszékeny öregasszonyt...
qxy
@Csizmás Kond: Hát nem jó dolog?
sza
@Levendula: Akkor le se fognak tojni.
qxy
@Csizmás Kond: Ha ismerted volna. ... csak egy szössz. gyomlált és le csüszott a brill gyűrűje! ! ! Másnap. ide figyelj kisfijam! menny ki a kertbe és keresd meg ! mert ha nem lessz meg, nem adom oda az 5 000 Márkádat ami itt van a kocsidba. ( ez a70 évek végén volt ) Tudja mit mama! koltse el gyógyszerre ! . Na , aranyos?
sza
Ez azt jelenti hogy így emelik az orvosok fizetését. Bezzeg amikor bevezették a vizitdíjat de nagy volt a felháborodás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.