Bekerült egy érdekes passzus az MNB-törvény módosításába: a jövőben titkos lehet, mennyi tartaléka van a nemzeti banknak. Ez ismét arra utalhat, hogy a kormány valamilyen módon szeretné a maga céljaira felhasználni azt a 35,5 milliárd eurót. A jövőben tíz évig titkos lehetne a jegybank deviza- és aranytartalékának összege, összetétele és kezelése, erről az MNB elnöke hozhatna döntést - olvassuk ma reggel a jegybanktörvény újabb módosításában. Most a nemzeti bank havonta közli az adatokat arról, hogy állunk, május végén 35,555 milliárd euró (mintegy 10 200 milliárd forint) volt a kasszában. A kormány valószínűleg nem Simor András kedvében akar járni a tervezett módosítással, hiszen a jegybankelnök és a kormányfő viszonya finoman szólva sem volt felhőtlen az elmúlt két évben. Azonban Simor mandátuma a jövő év első felében lejár, akkor pedig Orbán tehet javaslatot Áder Jánosnak az új elnök személyére, aki hat évig irányíthatja az intézményt.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
A vérében van a lopás, mint a fajtársainak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@Pálinkafőző Rézüst: Van -e már igazi mézédes-kásás alföldi dinnye? És olyan Kecskeméti cirmos-csíkos héjú? Hú de megennék egy szeletet!!
Küldjön már valaki:))

De ne devízáért!
Pálinkafőző Rézüst
@Kutyafüle: a dinnye nagyon jó és finom lesz! Én a régi alföldi fajtát, a "fekete héjút" hiányolom, teljesen eltűnt sajnos! Meg a halványzöld héjú, sárgabelű görögdinnye is eltűnt! Jobb volt, a kútba behűtve, mint bármilyen fagyi!
lópicigáspár
@Pálinkafőző Rézüst: Ez a meleg kivégez! Amit hoztam a hónapra, elfogyott kedden, úgyhogy megint mehettem Nagylakra sörért. Szerencsére Csukás sör akcióban 80,-Ftba jön ki, így valahogy kibírom! :-)
Kutyafüle
@Pálinkafőző Rézüst: ezeket sajnos nem ismerem, biztos nagyon finomak voltak. Hozzánk a Dunántúlra a Kecskeméti nagybaniról hoznak árút, én mindíg annál a zöldségesnél vásárolok, mert friss, és mennyei zamatos gyümölcsök, zöldségek.

Ja, hogy Orbánról szól a cikk, hát istenem, most még ő sem érdekel:))
lópicigáspár
@Pálinkafőző Rézüst: Már gondoltam is! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.