Mindenki, mindent tud – állítja a tárca, ennek ellenére egy havi türelmi idővel indul július elsején az új szerep- és beteg elosztás az egészségügyben - írja a pénteki Népszabadság.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Nagyon nagyon köszönjük ennek az elbaszott kormánynak! Meg a 2/3-nak aki ezeket a dilettánsokat hatalomra juttatta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pipec56
De az orvosok sincsenek tisztában az egészségügyi törvényekkel, ha egyáltalán ezeket törvényeknek lehet nevezni. Egy példa. A házi orvosom beutalt az SZTK-ba, nem adott útiköltség papírt, mondván, hogy a körzeti orvos nem adhat. Az SZTK-ban a doktornő pedig azt mondta, miért nem kértem a körzeti házi orvosomtól. Nem is adott retúrt, csak vissza útiköltség papírt. Úgyhogy dolgozik a fityesz "becsületesen". Lassan az orvosnak jogásznak is kell lennie. Dr=Dr
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Ez most nem személyeskedés akart lenni, hanem sajnálatos tény. Ez nem csak most van így, sok évvel ezelőtt is így működött az egészségügy. Ha az ember azonnal be akart jutni az orvoshoz, és normális bánásmódot és ellátást szeretett volna, magán klinikára kellett menni, vagy hálapénzzel sztk - ra. Ma is így van, és ez nem is fog változni. Ne gondold hogy most ez rosszindulat a részemről, hiszen mindannyiunk fizeti a tb - t egy életen át, megilletne mindenkit a normális bánásmód, főleg amikor valaki életében először jár orvosnál, és addigra már befizetett több száz ezret a tb - nek. Nincs elég pénz az egészségügyre, és kevés a keresete egy orvosnak is, az ország egyik legjobb gyerek ortopéd sebésze 180 ezer nettót keres havonta. Ő mentette meg az egyik kisfiamat a csípőficamtól, senki nem merte elvállalni rajta kívül. Csoda ha elfogadja a hálapénzt? Inkább mint hogy végleg kint maradjon külföldön.
nyanya001
@entero: "Akinek van pénze meggyógyul, mehet magán klinikára várakozás nélkül. Ez lesz a jövő nagyon úgy néz ki. Még szerencse hogy nagyon sok a magán klinika. "

Mélyen szántó emberi gondolat, tipikus fideszes felfogás !
Arra nem gondolsz - amennyiben tényleg van vállalkozásod - ki fog neked és a hozzád hasonlónak dolgozni ? Mert az ember van olyan gyarló, hogy megbetegszik fiatal korában is, és ha nem lesz gyógyítás csak pénzért , amit nem tudnak megfizetni abból nagy bajok lehetnek ?
szaboria1
@entero: Addig örülj amíg nem leszel beteg. Csak példaképpen mondom bármilyen gazdag is légy amikor beteg lennél a pénzed kevés hozzá ha ilyen egészségügyünk lesz. A sógornőm mint gyógyszerész kiment németbe még a rendszerváltás előtt jóval friss diplomával sikeres lett 5 gyógyszertára és egy 30 lakásos bérház tulajdonosa volt. De és most itt jön az a bizonyos de hiába volt pénze amit az orvosi költségre eltudott költeni. Mert az ottani árak miatt egy év alatt elment az évek alatt összegürcölt vagyona és mégsem tudták megmenteni mert elhunyt a gyerekére épp hogy maradt valami. Nálunk is kezd beszivárogni ez a trendi fizessünk az orvosi ellátásért nem kis összeget csak nálunk sokunknak nincs miből.
Rézangyal
Mint bennfentes mondhatom, nagyon nagy bajok voltak, vannak és LESZNEK! Akinek nincs pénze. lehúzhatja magát a wc-n, ha beteg, de a vicc az egészben, hogy akinek van pénze, lassan már az is. Kezd az az érzésem lenni, hogy nem egyszerűen a tartósan betegeket és öregeket akarják szelektálni, hanem igazi fasiszta módszerrel genetikai szelektálás is folyik. Nyilván nem kötik ezt senkinek az orrára, de elég érdekes, hogy lassan a fiatal betegek megmentésére sincs pénz. Időnként bemutat a média egy-egy szerencsétlen páriát, akin elvileg segítenek (szív, máj átültetés, lélegeztető gép) de ez csak a közvélemény szájának a befogására szolgál. A humanitás oly messze áll nemcsak a mi kormányunktól, de a világ hatalmasabb vezetőitől is, mint Makó Jeruzsálemtől. Senkinek ne legyenek illúziói. Az egészségügy nagy biznisz, olyan, mint a szépségipar. Addig vagy jó és addig kellesz, amíg fiatal vagy és egészséges. Ha idősebb leszel és megbetegedsz, úgy kibaxnak mid a két területről, mint a huzat!
marlin2
A Komáromi Kórház "trükkös bezárását" elnézve a doktorVölnernek - választókörzetében! - a "szellemvasút" után a "szellemkórházat" is sikerült "kilobbiznia" - a Fidesz-Kdnp "nagyobb dicsőségére!!
Természetesen a doktorVölner "nem volt egyedül", a doktorMolnár, a doktorFerencz, meg a doktorkreft-Horváth is megtették azt, ami tőlük telik - a Fidesz-Kdnp "nagyobb dicsőségére"

"Most percemberkék dáridója tart"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.