Még mindig nem érhetőek el az Otthonteremtési kerekasztal által tavaly kidolgozott új kamattámogatott lakáshitelek. A bankok saját elmondásuk szerint a rendszer kiépítésének időigényessége miatt késlekedik támogatott lakáshitelek bevezetésével, de sejthető, hogy a törvényben foglalt kamatplafon miatt sem sietnek a piacra lépéssel - írtuk ezt alig egy hónappal ezelőtt. Azóta biztosak lehetünk, hogy valóban a túl alacsony kamatplafon miatt nem léptek eddig a hitelintézetek. A kormány és a bankszövetség az említett felső korlát emelésével kívánja minél előbb életre hívni a kamattámogatott lakáshiteleket. Számold ki te is, mennyivel lesz könnyebb a lakásvásárlás....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
2000-ben is ezzel basztak a költségvetésre kb évi 600 milliáedos terhet, amit az mszp kb 2009-ig tologatott maga előtt, aztán megszüntette,(az mszp egyébként évi 1000 milliárddal növelte a hiányt, ebből majd 600 ez a fideszes agyrém volt, aminek csak annyi értelme volt, hogy imindenki jól érezze magát a négykerék mozgalomban még ha hitelből, akkor is) és jött az ébredés a túlzott eladósodás miatt. most úgy látszik újra kezdik, csak hogy mindenki rózsaszín révületbe essék újból. ennyire naívak (egyszerűek) a magyarok? ez kiábrándító. "Az államtitkár felidézte, hogy az első Orbán-kormány létrehozta a jelzálog-hitelezési rendszert, ezzel elősegítve, hogy a lakáshitelek kamatai 4-5 százalékra csökkenjenek. Mint fogalmazott, az otthonteremtési program "lelke" az állami kamattámogatási szisztéma volt." csak azt felejtették el reklámozni, hogy ha belépünk az eu-ba akkor szinkronba kell hozni az eu-s jogszabályokkal, és ezt is az mszp-re kenték később: " 2002-ben azonban - folytatta - a Medgyessy-kormány "felelőtlen költekezésbe" kezdett, és 2003-ben eltörölte a kamatplafont, majd felszámolta az államilag támogatott, forint alapú, kedvezményes lakáshitelezést. A Gyurcsány-kabinet pedig "elengedte" - teljesen szabályozatlanul - a devizaalapú jelzálog-hitelezést - tette hozzá." és a vége ez lett:"2002 második negyedévében a lakosság devizahitel-adósságának állománya 216 milliárd forint volt, míg 2010 második negyedévében elérte a 7348 milliárd forintot," és most kezdik megint.
csak a hülyék nem tanulnak még a saját kárukból sem. erre mit mondjak.
hvg.hu/itthon.parlament/20110427_orszaggyules_jogalkotas_lakashitel
és most jöhet entero, és elmagyarázhatja, hogy homárjai társaságában milyen jó is neki a medencéjében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.