Mindig is kellett adózni a hálapénzt után, az azt elfogadó orvosnak 16 százalékos személyí jövedelemadót és 27 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell befizetnie, a pénzt pedig az adóbevallásban fel kell tüntetnie. Alig vannak, akik nem szegik meg a szabályokat. Aki pénzt ad, egy elismervényt is kérhet az átadott összeg után. Be lehet, sőt, be is kell vallani az adóbevallásban hálapénzt. Július 1-jétől, amikor amúgy is sok területen megváltozott az életünk, az orvosok és más egészségügyi dolgozók elfogadhatják a hálapénzt, ha arra a feletteseik engedélyt adtak. Ez alapján úgy tűnhet, mintha most legalizálta volna a kormány a paraszolvenciát, valójában azonban eddig is jogszerű volt a hálapénz elfogadása - tájékoztatta az [origo]-t Vámosi-Nagy Szabolcs, ügyvéd, adószakértő. Azért kellett tételesen kimondani, hogy a hálapénzt a főnök jóváhagyása mellett el lehet tenni, mert a júliustól életbe lépő új Munka törvénykönyve általában tiltja az ilyen jellegű juttatásokat, az...

Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipec56
Ez fasza, ezzel kötelezővé teszik a hálapénz fizetését. Ha számlát kérek utána, akkor már nem hálapénz. Hanem fizetés a gyógyításért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemecsek
és hogyan fogják ellenőrizni ha desszertes dobozban adják át vagy egy csokor virágba rejtve?@entero: tökéletesen egyetértek! Akkor is az a véleményem hogy mi betegek
hibáztunk amikor elkezdtük ezt a hálapénzesdit! Szerintem ezért olyan alacsony a bérük, mert eleve belekalkulálják a hálapénzt is!Lásd: pincérek! Nade!!Ki adott eddig
az altató orvosnak...stb l pénzt?
kukac50
@nemecsek: Akkor is elvárják amikor a beteg már meghalt a kórházba.
Akkor meg már a pofátlanság teteje mert van a családnak elég kiadása a temetésre.
entero
@nemecsek: Én például mindig adtam, persze lényegesen kevesebbet. Az iker szülésnél pedig tulajdonképpen a nővér lélekjelenlétének volt köszönhető hogy a párom életben maradt a bevérzés miatt, ő többet kapott mint maga az orvos, mert ha ő nincs ott és nem veszi észre a bajt, akkor a világ legjobb orvosa is tehetetlen lett volna.
adrenalink
@entero: Na, egy kicsit kiszálltam a fürdőkádból. Nincs tárgyilagos újság! Többfélét kell olvasni, és valahol Földvár felé félúton van az igazság.
Egyébként időnként megjelennek adatok a napilapok eladott példányszámairól. A Népszabi makacsul tartja a vezető pozícióját, annak ellenére, hogy V.Orbán anno a Fideszeseket vagy a P.Köröket /mielőtt félreértenéd Polgári Köröket/ a Magyar Nemzet vásárlására buzdította. Most meg végképp nem értem, hogy miért vezet még mindig, csak tán nem a 2/3 is ezt olvassa?
Egyébként Pali Bá' fénykorában remek tudósításokat adott az országjáró körútjának 1-1 állomásáról. Bár lehet, hogy ez csak az online-ban volt olvasható, de nagyon szellemesek voltak.
Megyek vissza a kádba, vár a kis sárga gumikacsám...:)
kukac50
Miért nem parlamenti belépőt a miniszterektől és a jól fizetett alattvalóktól ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.