Alkotmányellenesnek tartja és várhatóan megsemmisíti hétfői ülésén a bírók kötelező nyugdíjkorhatárának csökkentését az Alkotmánybíróság - értesült az [origo]. Információink szerint az AB azért tartja problémásnak az intézkedést, mert az nincs összhangban az alaptörvénnyel és a nyugdíjtörvénnyel. A bírák nyugdíjazását az Európai Bizottság is gyorsított eljárásban vizsgálja.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libero
"Korai"? Mitől? Úgy tudom, törvény szól az EMBEREK nyugdíjkorhatáráról. Netán, a bírók nem emberek? Ők nem "kopnak" el? Nem használódnak el?
Érdekes, hiszen éppen ezekre hivatkozva indokolják átlagfizetést jóval meghaladó jövedelmeiket!
a Pepita
Tetszett volna ha az AB a Manyup-pénzek állami lenyúlásakor is ilyen gyors és határozott lett volna, mint most amikor az ő bőrükről is szó van...
marlin2
Bármilyen országvezetés jön ezután a dilettáns zsákmányszerző bagázs után - remélem - addig nem törlik el a "visszamenőleges baromságokat," amíg a most kényszernyugdíjazott bírókat "visszahívva", amíg ezeket a címeres gazembereket el nem ítélik!!
sport50
azt mondja orbán nincs kivétel,de se a képviselőkre,se a közjegyzőkrese az alkotmánybírákra stb.nem érvényes!!ez az ők igazsága!!most ebben tudnak gyorsan határozni,mert őket is érintheti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.