Mindinkább bebizonyosodni látszik, hogy nemcsak megalázta, megkínozta és agyonverte, hanem ki is fosztotta zsidó áldozatait Csatáry. Egyre több és egyre súlyosabb bűnök látnak napvilágot az egykori tisztről... Pavol Sitár, a szlovákiai zsidó hitközség kassai szervezetének elnöke a Népszabadságnak elmondta: bizonyíté­kaik vannak arra is, hogy Csatáry László a zsidóktól 1944-ben elrabolt vagy elkobzott aranyakat, más ékszereket, illetve értékes festményeket menekülésekor magával vitte, s Kanadában ezekkel is kereskedett. – Az összes dokumentumot rövidesen nyilvánosságra hozzuk, majd pedig követelni fogjuk, hogy európai elfogatóparancsot adjanak ki ellene, s a halálos ítéletet mielőbb változtassák életfogytig való börtönbüntetésre – közölte az elnök.

Feltöltő: ernokiss
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Sajnos sok fiatal nem is tudja mit jelent a fegyveres szerveknél a "parancs megtagadás"!Nem voltak katonák,jogszabályokat kevésbé ismerve.Mi a rögtönítélő bíróság ? Háború esetén a parancsmegtagadás mivel jár ? /más békeidőben és más háború esetén /Szíveskedjenek megnézi a BTK.-ban a "Katonai bűncselekmények" fejezetét. Nem akarok védeni senkit,de kíváncsi lennék Ön mit tett volna ? Az más kérdés a vagyon elvétele,mely minden háború velejárója,és legfőbb okozója.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ernokiss
Műkincskereskedő? Teljesen jól láttam tegnap, a "vállalkozói" múltját ennek a bűnöző bácsinak. Azért érdekes, hogy a kanadai hatóságok semmit sem tudtak róla 40 évig, sőt a hamis papírjai sem tűntek fel az informatikai ellenőrzéssel mindennel terhelt világunkban. Ráadásul amikor közölni akarták vele a kiutasítást , hát lássatok csodát , már előző nap elszelelt Kanadából az öreg. Gondolom megérezte a veszélyt, mert olyanra még csak gondolni sem merek, hogy a liberális és szabadelvű Kanada segítene egy nácit, miközben hazatoloncol 5 ezer roma menedékkérőt.
gergely
@ernokiss: Te figyelj már!
Mit csinálnak majd a zsidók ha elfogynak a 80+-os emberek?
Rászállnak majd a gyerekeikre?
gergely
@ernokiss: Most olvastalak végig.Látom kezdesz rendes náczi lenni.:))
ernokiss
@gergely: először rendezzük csatáry náci bátyád fegyház-büntetését, utána majd rátérünk erre a roppant okos kérdésedre is.
ernokiss
@gergely: Ez tőled - egy igazi, rendes nácitól - dicséret?
lópicigáspár
@ernokiss: Muszáj náciznod? Téged minősít!
KöBüKi
@gergely: É
LETBE KELL TARTANI A DOLGOT,MERT KÜLÖNBEN KIAPAD AZ ÖRÖKÖS JÓVÁTÉTEL.!
Kiváncsi lennék hogy ez a nagypofáju szájtépő senki hogy viselkedett volna amikor kap egy parancsot,és tudja ha nem hajtja végre ott a tetthelyen főbelövik.
Szerencsétlen isten barma.!
Dr.luigilongo60
Amennyiben igaz a hír, cseppet sem lennék meglepve, ugyanis az ilyen Csatári-félék polihisztorok voltak, magyarul tolvaj, gyilkos, kínvallató és mérhetetlenül gonosz.
Radnóti szavai jutnak az eszembe:
"Radnóti Miklós: Töredék

Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.

Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt, s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bújhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult, s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.

Oly korban éltem én e földön,
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
az élő irigylé a férges síri holtat,
míg habzott asztalán a sűrű méregoldat.

...

Oly korban éltem én e földön,
mikor a költő is csak hallgatott,
s várta, hogy talán megszólal újra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, -
a rettentő szavak tudósa, Ésaiás"
ernokiss
@Dr.luigilongo60: Ez is tőle van és ezért nem értem mit akar ezzel a "minősítgetéssel" a lópicigáspár:

Mellézuhantam, átfordult a teste
s feszes volt már, mint húr, ha pattan.
Tarkólövés. – Így végzed hát te is, -
súgtam magamnak, – csak feküdj nyugodtan.
Halált virágzik most a türelem. -
Der springt noch auf, – hangzott fölöttem.
Sárral kevert vér száradt fülemen.

(Szentkirályszabadja, 1944. október 31.)
Feraj49
Sajnos sok fiatal nem is tudja mit jelent a fegyveres szerveknél a "parancs megtagadás"!Nem voltak katonák,jogszabályokat kevésbé ismerve.Mi a rögtönítélő bíróság ? Háború esetén a parancsmegtagadás mivel jár ? /más békeidőben és más háború esetén /Szíveskedjenek megnézi a BTK.-ban a "Katonai bűncselekmények" fejezetét. Nem akarok védeni senkit,de kíváncsi lennék Ön mit tett volna ? Az más kérdés a vagyon elvétele,mely minden háború velejárója,és legfőbb okozója.
gabrella
Szerintem sem érdemes ezeréves bűnöket felemlegetni, mert ha jelenleg is megtagadná valaki a katonaságnál a parancsot - mit tennének vele?
A mostani civilizációban sem jutalmat kapna érte.
gabrella
Jelenleg is kap a rendőrség is olyan parancsot,hogy a nép közé lőjön, ezeket később majd halálra ítélik?
Kutyafüle
@gabrella: Éles lőszerrel? Gondolkodj már! Gumilövedék és vízágyú Gabika!
Feraj49
@gabrella: Mindig a "kiskatonákon verik el a port".A nagy fejes háborús bűnösök meg elmenekülnek és előkerülnek 50-60 év múlva. Tudjuk a háborús bűnök nem évülnek el!
Kérdezem a mai népirtó intézkedések kiagyalóinak,és végrehajtóinak bűnei elévülnek-e ?
sonderkommando
Teljesen mindegy mivel vádolják. 70 év leteltével a történet zsákutca.
A zsidók a kicsinyes kitartó bosszújukkal csak tovább rombolják amúgy sem magas népszerűségüket, illetve lealacsonyítják önmagukat.
Az nem elvárható, hogy megbocsássanak, de legalább kuss lenne! Ehelyett időről időre hallani az újabb és újabb véresszájú dolgaikról.
(pl. a MÁV "közreműködése" a szállításban, ami hatalmas öngól volt! DDD)
gabrella
@Kutyafüle: Nem csak Magyarországról van szó.
gabrella
@Kutyafüle: Ha jól meggondolom a gumilövedék éppúgy lehet halálos fegyver ha úgy talál.
Biciklis elesésből is lehet halál.Az éles lőszer még lehet kevésbé kínzó.
koki32
@Feraj49: Csakhogy ez a féreg örömét lelte ebben a melóban.Ügybuzgó sztahanovista volt.Kaján vigyorral élte ki beteg torz vágyait az áldozatokon és élvezte amit tett.nem gátolta a lelkiismerete,hiszen neki olyan soha nem volt.Ezért BŰNÖS!
perta
@gabrella: ma, 09:47

Akkor adjunk szabad utat az éles lőszernek! Hamarosan a viktátor is rákényszerül!
keresztapa
Érvényes zsidók lopását gyakorlatban megvalósítani dicsőség, de ha zsidótól lopnak az bűn, érdekes tóra felfogás. Az emberek tudatlannak születnek, nem ostobának ostobává az oktatás teszi őket. Az igazság tagadható de létezik.
Csizmás Kond
A végén még kiderül, hogy minden zsidó milliomos volt akit gettóba küldtek...ugyanolyan beteges felfogás mint a mai utodaik, akik ezt hangoztatják.
szaboria1
Mennyi évig kell még jóvátétel? A mi halottaink után nem kaptunk semmit pedig őket is halálba küldték.
barew7
Valóban mélyen elitélendő volt a II.Vh rengeteg gaztette, de a Gázai "demokrácia export" sem volt külömb! Milyen jogon tesznek múltjuk miatt bűnössé, és örök kárpótlás fizetésre ítéltetettekké németeket, magyarokat azok, akik a jelenben (közelmúltban) semmivel sem voltak különbek az általuk megátalkodott bűnösöknek kikiáltatottaknál?!

na.mo.free.fr/gaza2008/index.php
Feraj49
@koki32: Ma 11.36-ra.A teljes "életútját" nem ismerem,nyilván vannak akik jobban tudják,így felmenteni nem is tudom és nem is akarom.Ha nem "parancsra tette" a teljes felelősség az övé,és viselje a következményeket.Egyéb esetekben a parancs kiadója a felelős.Nem vitás vannak akik azért mennek el katonának /esetleg rendőrnek/ hogy agresszív ösztöneiket kiéljék.Ezért fontos a felvételnél a pszichológusi munka, hogy ezeket kiszűrjék.Erre háborús helyzetben nincs lehetőség !Ezért írtam a fentieket,hogy akik nem voltak katonák is ismerjék a helyzetet.
perta
A háborús bűnöst el kell ítélni természetesen.
Csak egy kérdés: A vezír hová menekül a mi pénzünkkel?
koki32
@Feraj49: A beszámolók alapján ő szerette sőt élvezte és kedvét lelte a kinzásokban.Igy hiteltelen érv lenne tőle a parancsra tettem amit tettem.Egy ép elme egy normális ember nem leli örömét más ártatlan emberek kinzásában köztük gyerekek megölésében.
Csizmás Kond
@koki32: Így igaz el kell ítélni a törvény szerint, de nem illik és nem is szükséges fűt-fát utólag rákenni...
koki32
@Csizmás Kond: Az eddigi bizonyitékok szempontjából mármint az emberiség elleni bűnökkel szemben,gyerekcsinynek tűnik az áldozatok meglopása kizsákmányolása.
Hellcat
KI a tökömet érdekli??? én azon jobban aggódnék, hogy Orbánék a ti pénzetekből gazdagszik meg és nyaral éppen...
koki32
@Hellcat: Ez pont nem vág ide,bár ettől még igaz szólsz:)
szaboria1
Egy ember öltő idő telt el már. Milyen furcsa ha Kanada már tudott Csatáry múltjáról. Miért nem akkor lépett Wiesenthal központ.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...mert nem is a Csatári a fontos, hanem a ma oly sokat hangoztatott antiszemita megjelenésekre akarnak visszavágni.
...és ilyen eseteket még tartogatnak, csak kellő alkalomra várnak.
Hellcat
@koki32: :) Én nem a beszélgetésbe csatlakoztam be csak úgy kifejeztem a vélemény arról, hogy ki a fenét érdekel mivel menekült akkor a Csatáry. Szegény zsidók nagyon elszegényedtek azóta...alig van pár bankjuk meg hitelminősítő cégük...:D
Rézangyal
Mielőtt vakon hinnék az újabb zsidó hisztinek, látni akarom azokat a bizonyos megdönthetetlen bizonyítékokat! Amit persze zsidók kreáltak!
ernokiss
„Könyörtelen viselkedésével rémületet keltett környezetében, saját kezdeményezésére olyan embereket is koncentrációs táborokba kényszerített és a halálukat is okozta, akiket még a fasiszta, illetve a nyilas törvények sem érintettek. Mintegy 14 ezer zsidót, többek között csecsemőket, aggastyánokat, súlyos betegeket, továbbá más személyeket küldött koncentrációs táborokba azzal a szándékkal, hogy ott gázzal öljék meg őket” – érvelt többek között 1948. június 8-i ítéletében Ferdinand Lom kassai bíró.

A tanúvallomások felidézik az egykori kassai gettóparancsnok kegyetlenségeit. Hofmann Zoltán elmondta, hogy súlyosan beteg, öreg zsidókat is a marhavagonokba hajtott, rugdosta és kutyakorbáccsal ütlegelte őket. Fridrich Sándor orvosként látta a gettóban zajló embertelenségeket. „Többször a németeket, még a Gestapót is kértem Csatáry megfékezésére” – olvasható az egyik dokumentumban. Zsurovszky Zoltán úgy tudta, hogy 1944 novemberében sikertelen merényletet kíséreltek meg Csatáry ellen. Részletekről azonban nem értesült.

További részletek: www.degob.hu továbbá Nemzeti Emlékezet Intézet (ÚPN) - Szlovákia
koki32
@Hellcat: Ebben egyetértünk,az egész ügy szempontjából,az a legkisebb bűne,hogy miket lopott ez a"kedves bácsi".Továbbá osztom azon véleményedet is,hogy nem süllyedtek a mélyszegények szintjére az áldozatok leszármazottai,ami a ettől a féregtől teljesen független.Ö csak irtotta öket rendesen,beleadott anyait-apait.Csak remélni tudom,hogy ártatlan,ironiába csomagolt pejorativ véleményem nem sértő senkire nézve.
ernokiss
Jaj, de szánalmas!!! Én elsüllyednék szégyenemben ha ilyen orbitális marhaságokra ragadtatnám el magam. Ezt most komolyan lehet venni:

"...Látjuk tehát, hogy az amerikai kongresszus zsidó képviselőinek 50 százaléka csatlakozott a Csatáry-ügyben kelt levélhez. Ez különösen annak fényében érdekes, ha azt is tudjuk: a nem zsidó kongresszusi képviselőknek mindössze 1,9 százaléka (!) írta alá az említett levelet..."
ernokiss
Előkerült több Csatáry által szignált dokumentum is. Az egyik szerint leváltotta a tejet csempésző zsidókat a gettó kapujánál nem kellő alapossággal ellenőrző próbarendőrt. Egy másik arról szól, hogy nem adott engedélyt egy "zsidó fajú" férfinak, hogy a gettóban lévő rabbinak bejelentse, kilép az izraelita felekezetből.
Mindenki ellene vallott

A magyar népbírósági perben 22, a szlovákiaiban 17 tanú tett rá terhelő vallomást, és nem csak az áldozatok, hanem a vármegye tiszti orvosa, vagy egy vasúti mérnök. A tanúvallomásokból kivétel nélkül egy szigorú és rendkívül kegyetlen parancsnok képe rajzolódik ki.

Ezt látszik megerősíteni egykori parancsnoka, a városi rendőrkapitányságot vezető Horváth György népbírósági vallomása is, mely szerint Csatáry elődje túl emberséges volt: "Csatáryt azért is kellett megbízni, mert elődjét emberséges magatartása miatt a csendőrségi nyomozó intrikája folytán el kellett helyezni; ekkor bíztam meg Csatáryt a politikai osztály vezetésével más hiányában”.
ernokiss
Kutyakorbács és fullasztás

A kutyakorbáccsal sétáló Csatáryt sem a gettóban, sem a téglagyárban nem érdekelték a rá bízott foglyok életkörülményei, és bár legalább tízezer ember sorsán könnyíthetett volna, semmit nem tett, sőt, ellenállt az erre vonatkozó kéréseknek.

Hiába számolták ki például a vasutasok, hogy egy vagonba csak 60-65 embert lehet biztonságosan elhelyezni, Csatáry a mérnök Balkányi Sándor szerint ragaszkodott hozzá, hogy 85-90 főt zsúfoljanak be. Azt viszont nem engedte, hogy a külföldi vagonokra, amelyeken nem volt ablak, nyílásokat vágjanak, ezért azt a vasutasok a parancsát megszegve, éjszaka tették meg, nehogy a beterelt zsidók megfulladjanak.
ernokiss
A téglagyárban 1944. május 11-24 között, 31 ember halálát dokumentálták.
gyevi_biro
Nagyon nagy a gond amikor egy relatíve művelt ember buta és gonosz egyben!
Csizmás Kond
@gyevi_biro: ...milyen a buta művelt ember ?
KöBüKi
@Kutyafüle: Nyugodt lehetsz,a tártáskájukban ott az éles lőszer.!Egyetlen kérdés! - adott esetben kapnak - é rá pcs.-t.!!!Mert ha igen,egy gyors tárcsere és tüz.!!!
ernokiss
@KöBüKi: Mikor viszik csatáry bátyádat Kassára, a vármegye tömlöcébe?
gyevi_biro
@Csizmás Kond: Olyan mint te!
"relatíve művelt"
Tehát te is funkcionális analfabéta vagy, aki nem érti az általa olvasottakat de egy egy szóra ugrik, mint pulyka a takonyra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.