Idén július végén mintegy 527 ezer álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, így az előző év azonos időszakához képest csaknem 27 ezerrel kevesebben voltak munka nélkül - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján található legfrissebb munkaerő-piaci statisztikából.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Egyszerű a képlet. A munkaügyi Központokban csak a regisztráltakról vezetnek statisztikát. 3 hónap munkanélküliség után ezeket -hacsak nem kérik- törlik a rendszerből. Az igazi az lenne, ha azt is tudhatnánk mennyi a nem regisztrált munkanélküli. Félek megdöbbentő számok lennének.
bundi
@coyote3: most valami együgyű dolgot kérdeznék:
ez nem közérdekű adat? valahol nem kellene ezt is közölni velünkl?
illetve valamelyik ombudsmanó nem tiltakozhatna e miatt?
forrás: www.ksh.hu/munkanelkuliseg
csak arra lennék kíváncsi, hogy a nyílvántartásból törölt álláskeresőket hol tartják számon.
Andrea860223
Az a 27 ezer+ ember elhagyta az országot vagy öngyilkos lett a kilátástalanság miatt...
csakegycsaj39
@nehogymá: Ezzel a problémával nem vagy egyedül. Sajnos én is így jártam, 500 forinttal lépte túl az egy főre eső jövedelmi határt. És el vették tőlem is annak idején, mikor olyan 3 éve kezdődtek az első roki nyugger szigorítások ugyanis akkor töröltek le az 50 %-os ellátásról. Szerintük meggyógyultam és most idén januárban azért vettek 80 %-ra. De sajnos a nyugger intézettől sem kapok semmit sem, mert utolsó 5 éven belül nincs 1095 nap, (ők úgy mondják biztosítási jogviszony) csak kerek 800 nap van. Azt nem tudom, hogy az annak előtte ledolgozott munkaviszonyt miért nem veszik figyelembe? Gondolom azért, hogy minél nehezebb legyen megfelelni a feltételeknek. Így tüntetik el a beteg embereket is. Mert ugye ha nem kap valaki ellátást, akkor nincs benne a rendszerben sem, tehát nem növeli az ellátottak számát.Úgy, hogy itt vagyok betegen kész szék között a földre esve. A szintén beteg férjem, (most már nem tudom minek nevezzem amit kap) járandóságából élünk hárman. Ő csak 11 %-kal betegebb, mint én. Van már annyi baja, hogy nem győzzük számon tartani. Már sokszor nekem is elegem van.

Bocs, ha egy kicsit hosszúra sikerült, de muszáj volt kiadni magamból. Pedig elég nehéz így az ágyban írni. El is zsibbadt a lábam mire leírtam.
gabrella
Egyszerűen nincsenek nyilvántartva sehol. Akinek nincs munkája,segélyt sem kap azt nem jegyzik.
kedwes
Valaki nem képes tisztán látni.
A munkanélküliek száma nem hogy csökkent volna, inkább nőtt! Ha csak azokat a számokat vesszük figyelembe, amelyek a médiában is megjelentek. Cég bezárások, elbocsátások stb.
Viszont, ami bizton segítette a statisztikát igen nagy mennyiségű munkanélküli kiesett a regisztrációból, miután több mint egy éve nem képes munkát találni!
Na, itt a bibi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.