Az elmúlt két évtizedben egyre melegebbek, és egyre hosszabbak lettek a magyarországi hőséghullámok. Ez a tendencia várhatóan a következő évtizedekben is folytatódik, s az évszázad végére már nem csak nyáron lehetnek a mostanihoz hasonló hőséghullámok - közölték az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai kedden az MTI megkeresésére.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Még csak, hogy meleg, eddig ezt elviseltük, de aszály is van rendesen. Éppen ma kaptam egy lánclevelet, mely 2070-re súlyos vízhiánnyal is riogat. Igaz, ez már nem a mi gondunk lesz, de éppen ezért valahol igaz, hogy a "földet unokáinktól kaptuk kölcsön" és nem lenne szabad így kizsigerelni, ahogy ma tesszük!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
foglaltnick
@entero: az évszázad végére jósolják - hol leszek én addigra?! de Te se aggódj! :D
Levendula
@foglaltnick: Egyre többet kell hűteni. Az sem jobb.
foglaltnick
@Levendula: na neee!

klíma nélkül nem is élet az élet?
entero
@foglaltnick: 40 fokos hőségnél nem igazán jó klíma nélkül. Mondjuk egy medence az udvaron vagy a lakásban még szintén jó ellene. Viszont attól még ugyanúgy izzadsz egész éjjel, és nappal sem lehet állandóan fürödni.
Levendula
@foglaltnick: Nem tudom, te hol laksz,de ha te is társasházban laknál a felső szinten, és olyan tetőd lenne, amelyen nincs hőszigetelés, akkor neked is elkelne a klíma. Egyébként kevesebbet fogyaszt, mint a ventilátorok. 2 éve van klímánk, de tavaly év végén az EON-től pár ezer forintot még vissza is kaptunk, és ebben az évben kevesebb áramdíjat fizetünk, mint amikor mind a 4 szobában ventilátorokkal kevertük a meleg levegőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.