Egyedi megoldással igyekeznek leszoktatni a lakosokat az indokolatlan rendkívüli segélyek igényléséről Nagyréven. Volt, aki korábban MP3-lejátszót vett a támogatásból. Néhány éve a tiszazugi kisközségben még ugyanúgy működött a rendkívüli pénzbeli szociális segélyek kiosztása, mint másutt: a szociális bizottság döntött arról, hogy kik, mennyi támogatást kaphatnak háromtól 23 ezer forintig. Ma már csak legfeljebb száz forintot vehetnek fel az önkormányzat pénztárából. – Pár éve kerültem olyan élethelyzetbe, hogy segélyt kellett kérnem – mondja Takács István. – Akkor kaptam is pár ezer forintot az önkormányzattól, de manapság már eszembe se jutna ugyanilyen támogatást kérni! Az, hogy száz forintot utalnak ki, inkább megalázó, mint segítő. Jobb lenne, ha nem adnának semennyit! – teszi hozzá a férfi, nem rejtve véka alá véleményét. A száz forintos segély bevezetésének természetesen megvannak az indokai. – Volt, aki MP3-as lejátszót vett a támogatáson, más meg a Ladájába...

Forrás: szoljon.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zolee75
Tény h van aki megérdemli.De akad olyan a mai világban aki 3 hónap alatt sem tud elhelyezkedni!!
nyanya001
@Zolee75: Olyan is van - sajnos - aki 1 éven túl sem tud elhelyezkedni !
Zolee75
@nyanya001: Tudom!Én is jártam abban a cipőben!És ez még csak rosszabb lesz
nehogymá
segély kérésnél bekell irni a vagyon tárgyat egyebeket akkor is ha az nem a saját de egy helyen laknak ezekszerint idaig telt azokra is akiknek autojuk volt most annak se jut aki éhezik.
másvirág
Csak az első sorai "vérlázitóak" a cikknek .!
Legvégére maradt a nyilatkozatban, vannak ténylegesen rászorulók és segitési módok. !
"RÁSZOLULÓ"-k kapmak "támogatást" ,de a "notorius"munkakerülő segélykérök NEM !
Pontosabban egy fröccsre valót,=mert legtöbbnek arra elég a 100 forint.
(Csodálkozom,hogy a polgármerter és csapatát nem kiáltották ki "Rasszisztának" ! ) :-((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.