A Financial Times Deutschland (FTD) című német üzleti lap hétfőn címoldalán számolt be Orbán Viktor miniszterelnöknek az E.ON német energetikai társaság magyarországi leányvállalatának megvásárlására vonatkozó kijelentéséről.

Christian Höller bécsi és Michael Gassmann düsseldorfi tudósító szerint Orbán Viktor "nacionalista gazdaságpolitikájával már hosszabb ideje elrettenti a külföldi befektetőket". Kifejtették: az energiaszektorban tervezett államosítások "nyomásgyakorlási eszköze" az a terv lehet, amely szerint a lakossági üzletágat tekintve közhasznú társasággá kellene átszervezni az energiaszolgáltatókat.

Az nem világos, hogy az elképzelés összefér-e az uniós joggal, és az sem tudható, hogy a kormány miképpen finanszírozná az E.ON-érdekeltség megvásárlását - jegyezték meg a szerzők.

Egy másik, Miniszterelnök bizalom nélkül című cikkben az FTD azt írja, hogy Orbán Viktor "szemmel láthatóan a gulyásszocializmus korszakához akar visszatérni: nemcsak a demokratikus jogokat (...) szűkíti, hanem a gazdaságot is újra állami ellenőrzés alá akarja vonni", csupán azért, hogy "elmondhassa választóinak, hogy fellépett a magas energiaárak ellen".

Az államosítás azonban nem oldja meg a drágaság problémáját, és tovább gyengíti a befektetői bizalmat - írta vezércikkében az FTD.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: Az kizárt! Ma már nincsenek kulákok, a mai tehetősek meg off-shore cégekben és svájci bankszámlán tartják a pénzüket. Azt meg ugyan be nem söpri Viktor, mert: Holló a hollónak...!

Én nem haragudnék, ha visszatérne a gulyás-szocializmus,
pláne, ha ugyanannyi idős lehetnék, mint akkor! :)
coyote3
orbán kimegy Kádár elvtárs sírjához és így morfondírozik.
-Mondd Jani bátyám, mit tegyek, hogy az emberek engem is úgy szeressenek, ahogy téged.
Mire egy hang a föld alól: -Feküdj ide mellém fiam.
overdose
Minden hazugság mert a rezsi csak egyre nő ,miről beszél a király?
kedwes
@QQCSI: De szép is volt! Napi nő váltás, min5t a fehér neműt!
marlin
@gabrella: Persze, hogy jobb volt!! Akkor még volt gulyás!! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.