Akár 50 millió forintos, kamatmentes lakáskölcsönt is felvehetnek a jövőben a belügyi dolgozók egy szerdán megjelent miniszteri rendelet alapján. Az új kölcsön rendőrök, tűzoltók és más belügyi szervek munkatársai számára is elérhető lesz, és 20 év alatt kell majd visszafizetni.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

odacsapok
Na ez tényleg a nesze semmi kategória. Kezdjük azzal, hogy ugyan a rendeletben 5 millióra megemelték az összeget az eddigi 3,5-ről, de a kormány elfelejtette ehhez a költségvetést is megadni a szerveknek, tehát igényelni szabad, de senki nem fog 5 milliót kapni!
Másodszor: az igénylés horror! Az adásvételit meg kell kötni és a foglalót letenni, de a döntés 4 hónapot vesz igénybe! Ki lesz az a szerencsés, aki olyan eladót talál, aki hajlandó 4 hónapig fenntartani az ingatlanját?
És igen, 20 %. Mai ingatlanárak mellett az min. 1,5-2 millió, ehhez még hozzájön a 3,5, és még mindig kell valahonnan 3-4-5 millió, amit csak banktól tudnak a belügyi dolgozók is felvenni - az ám, de a bankoknak is kell 20% önerő! 3-4 milliót honnan fog tudni egy átlag fizetésű rendőr v.tűzoltó előteremteni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.