Idén a magyarok pénze értéktelenedik a leggyorsabban Európában, nem kis részben az adóemeléseknek köszönhetően. Így ma már mindenkinek, még az adóváltozások tavalyi nyerteseinek is, jelentősen drágul az élete. Az alacsony jövedelmű egyedülállók kétszeresen is rosszul járnak: először az adóváltozásokkal, most pedig a magas infláció is szorít rajtuk egyet. A pénzünk 6 százalékkal ér kevesebbet tavaly augusztushoz képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) inflációs adatai szerint. Ha valaki tavaly óta változatlanul 100 ezret keres havonta, akkor ebből már csak nagyjából 94 ezer forint értékű terméket tud venni, 200 ezres keresettel pedig 12 ezer forintra rúghat a veszteség. Vagy ugyanez másképp: annyira megdrágultak a hústermékek, hogy 100 ezer forint tavaly augusztusban még 91 kiló párizsira volt elegendő, ma viszont már csak 84 kilóra a KSH adatai alapján. A tojás ára több mint 30 százalékkal ment fel egy év alatt, így a tavalyi 331 doboz helyett ma már csak 250-re futná...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

yazo64
A brúszvillisz sem hiába forgatta nálunk legújabb filmjét...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gedeon
Nem szeretnék lázítani.Eszemben sincs.De.Amikor Gyurcsi beszéde "kiszivárgott" ugye hogy elbaszták meg nem csináltak semmit stb na akkor ugye jött a Gyurcsi monnyon le meg tüntetések nap mint nap...Most kérem meg szépen elszidjuk a törpét és társait, és ettől várjuk a változást pedig a napnál is világosabb hogy ők is elbaszták,nem is akár hogy.Úgy hogy pofa lapos.Nem az egymás hergelésére kellene pocsékolni az energit.
marlin
@barew7: Ne olvass ilyen hülyeségeket, mert csak megzavarnak!!
bundi
@nehogymá: na látod ebben egyetértünk. mondjuk én 1,7-2,0 fontért szoktam venni a csirkemell sonkát is ( ez tényleg az), és az 450 grammos, de az araboknál olcsóbb ez is.
barew7
@marlin: a "1982. évi 6. törvényerejű rendelet" -re gondolsz???
gergely
Na végre van valami növekedés!:))
Amúgy meg lehet örülni fideszbirkák!
marlin
@barew7: Persze, és miért nem kérdezel meg valakit, hogy miről van szó a tvr-ben??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.