Úgy tűnik, a kormány megint a segélyre szorulókat pécézte ki magának. A segélyplafon bevezetésével a leginkább rászorulók juttatásai tovább csökkenhetnek. Pedig már így se lehet több pénzt kapni segélyből, mint munkából, és nemzetközi összehasonlításban sem ezen a területen költünk sokat. Nem könnyű ésszerű magyarázatot találni, miért azokon spórolna ismét a kormány, akik segélyre szorulnak. Mint hét elején kiderült, már készül a jogszabály-módosítás, mellyel a kabinet segélyezési plafont vezet be az egy főnek havonta összesen kifizethető szociális támogatásokra. A plafon az önkormányzatok által fizetett szociális juttatásokra vonatkozna és 10-20 milliárd forint megtakarítást remél tőle a Nemzetgazdasági Minisztérium – értesült a hvg.hu kormánypárti forrásból.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nekik 90 milliárd kütyükre, Kövérnek 2 autó 650 ezer benzinpénz...
másfél milliós özvegyi a volt miniszterelnök özvegyének,
az igazán rászorultak meg dögöljenek éhen, fagyjanak meg,
ha netán munkát keresnének még utiköltségre sincs pénzük
de ez a nyomorult pávatáncos munkaalapú társadalomról pofázik !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Kevesen tudjuk, hogy amit segélyként emlegetünk az 8 dologból is össze tevődik a sok gyermekeseknél. Van a tényleges szoc. segély, lakhatási támogatás, gáz támogatás, ingyenes szemét szállítás,egy két gyermek fogyatékossá nyilvánítva már jár a fogyatékossági támogatás, közgyógy, mentesülnek a kommunális adótól . Ezen kívül még van a családi pótlék, iskolai támogatás.
adsl70
@szaboria1: Nem minden fogyatékos család csaló, akinek meg van kerete az meg úgy is megtalálja a kapukat .. :(
szaboria1
@adsl70: Bocs nem erre gondoltam! Arra, hogy van egy összevisszaság a rendszerben.
kumming
@szaboria1: És ingyen is utaznak MÁK kártyával.
gabrella
Igen, meg kell szüntetni,hogy a cigányok szülnek egy rakás gyereket és beadják, a rokon másnap pénzért kiveszi és egy csomó pénzt zsebelnek be érte.
Gyereket gyártani és üzletelni vele a legegyszerűbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.