Minden második hektárjukról le kellene mondaniuk a hazai nagyüzemeknek, emellett meg kellene kétszerezni a foglalkoztatottak számát, akik ma is messze a nemzetgazdasági átlag alatt keresnek. Mindez a földtörvény hatásai lehetnek, amennyiben a tervezetet a mostani formában fogadja el a parlament.

Forrás: szabadfold.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Darthon1
Most megsajnáltam őket, de nagyon. A törvénnyel nincs hiba, csak a gazdasági környezet nem stimmel hozzá. Régen vámokkal szabályozták a nem kívánt importot. Most az EU simán behoz például nádcukrot, csak hogy a legszembetűnőbbet mondjam. Ezzel simán tönkreteszi a magyar cukorgyártást és nem lehet ellene tenni semmit. Amit nem teljesen értek. A példákat lehetne még sorolni végtelenül. Marokkóból krumpli, brazil piros paprika, izraeli virág stb. Ugyanez a helyzet az ipar cikkekkel. A kínai áru azért ennyire olcsó, mert ott nincs társadalom biztosítás és nyugdíj. Ezért nem rakódik rá annyi plusz költség. Ott egy telefont kettő euróért állítanak elő. Nálunk tízbe kerül. Elviszik oda a termelést és megpróbálják itt eladni, de már nincs kereső ember, tehát nem veszik meg. Ez a gazdasági válság lényege. Szabályozott piacok kellenének, de nem EU szempontok alapján, hanem a saját érdekeinket nézve. Ezt ugye nem engedik meg nekünk. Tehát csuti törpe, ezt a lázadozást értjük mi, csak azt nem ,hogy akkor most mit szeretnél? Átlátnak rajtad te kis mini cézár, nagyon ravasznak képzeled magad. Szerintem ha kiállna Orbán és elmondaná, hogy holnaptól lezátjuk a határokat, vámokat vetünk ki és kilépünk az EU-ből nagyobb támogatást kapna a néptől, mint ezzel a mű lázadozással.
kukac50
Minden 20 hektár után egy embert kellene alkalmazni minden földtulajdonosnak.
Ha valaki a családtagjait alkalmazza az is jó. Aki több száz hektáron gazdálkodik az alkalmazzon 20 hektáronként egy embert legalább minimál bérrel és bejelentve.
Éledjen fel a paraszti munka.
zabhegyező
@kukac50: Elvtársam, a szocializmusnak vége van!
kukac50
@zabhegyező: De gazdaság élénkítő hatása érezhetőbb lenne mint az árokparton söprögető 47 ezer forintos közmunkának.Ott már a termelésnek is be kellene indulni,hogy tudjon bért fizetni,nem a szocializmust akarom csak azt,hogy aki bír tud dolgozni az dolgozhasson termelésben éljen egy kicsivel jobb körülmények között mint jelenleg.
Az országnak ez lenne jó!
zabhegyező
@kukac50: Értelek én csak te nem érted a helyzetet (és ahogy lehet én sem:).
Nem a kormány dolga a melóhely teremtés.
Az övé a követhetőség biztosítása lenne, azaz a stabil jogi környezet biztosítsa.
Ennek a fentebbi feltételnek véletlenül sem felel meg jelen kabinetünk.
Hidd el nekem, hogy az átlag magyar az melózni akar és a tőke tulajdonosa azt szaporítaná!
Kérdezd csak @KöBüKi: -t.
Ő sokat tudna mesélni milyen hitvány jelen rendszerünk, úgy hat nyolc éve.
De visszatérve a földhöz.
Nem kell annyi ember akkor ha van gép!
Ha nincs gép akkor meg nem lehet nyereségesen termelni.
Erről is Endrét kellene megkérdezned, mert ő jár Hollandiába ezért azért...
Pilóta
A mezőgazdaság mindig sz@r volt és lesz is, mindentől függetlenül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.