Az Európai Unió továbbgondolására nem csak a bankunió, a fiskális unió és egy politikai unió terén van szükség, hanem szociális téren is, véli Andor László uniós biztos. Modellválsággal küzd az eurózóna és maga a monetáris unió is. A receptet a nemzeti reformprogramok összehangolásában látják. A munka már megkezdődött, vagyis jön az Európai Unió 2. 0, mondta Andor László, az Európai Bizottság tagja, uniós biztos. Hozzátette, jelenleg még hiányzik a szociális unió, pedig annak is szerepelnie kellene a célok között.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Mit nem lehet érteni rajta, jön a monetáris unió, ahol az embernek max. egy bőröndje lesz amivel tud egyik munkahelyről a másikra menni. A jegyző nemzetközi lesz, az elnök buzi, mi meg minden második nap a holokausztra emlékszünk...
Pilóta
@Csizmás Kond: Na látom, van aki keni-vágja:-)))
sza
@Csizmás Kond: Te honnan jöttél rá? :-)
Pilóta
@kedwes: és @sziráki ágnes: Nincs még konkrét megállapodás az Európai Unió 2.0 - ről, az azt létrehozó szerződésről, mely majd vélhetően arról a városról kapja a nevét, ahol majd az megköttetik.
Azt eddig csak körvonalazták azt 2012 májusában-júniusában.
Ezzel kapcsolatban az Európai Bizottság, az Európai Tanács, az Európai Központi Bank és az Eurózóna elnöke egy közös dokumentumot dolgozott ki annak érdekében, hogy a konszolidáció és az átalakulás megtörténhessen, a monetáris unió fönntarthatóvá váljon, és az új struktúra ismét kiegyensúlyozottabb gazdasági növekedésre adjon esélyt.
Az elgondolás egyszerre három téren kezdeményezi az unió továbbgondolását: a bankunió, a fiskális unió és egy politikai unió meghirdetésével.
Ez az elgondolás a tagállamok között vitát váltott ki.
Jelenleg a kezdeményezés folyamatának csak szemlélői vagyunk, így nyilván nem tudhatjuk, hogy az Európai Únió 2. valójában milyen változást hoz az életünkben, ezért a cím továbbra is kérdés marad.
kedwes
@Pilóta: Hogy egyeseknek mennyi is elég, ahhoz, hogy butuljanak!
kkalman
Brüsszelben valami katyvaszt kevergetnek, már megint, mint mindig, hogy az csak a bankoknak, meg a politikusoknak legyen jó. A társadalmi elfogadtatás őket sem érdekli. Az ember eszi, nem eszi, nem kap mást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.