A kedvezőtlen időjárás miatt idén jelentősen csökkent a betakarítható termés mennyisége. Ez először a búza- és a kukoricaárak robbanásszerű emelkedését okozta, ami párosult a zöldségek és gyümölcsök drágulásával. Előbbi közvetlenül a liszt és a takarmányok árát emeli, majd a termelési láncon továbbterjedve a feldolgozottabb termékekét. A folyamat akár egy évig is eltarthat és a 2013-as inflációt érdemben emelheti.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hol marad az alapvető élelmiszerek ÁFA csökkentése ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@darwin: Drága a jégkár meg az aszályt nem a gazdák rendelik.
Ők jó termésben bíznak, csak sokszor az égiek bele szólnak kárukra
zabhegyező
@sziráki ágnes: Készpénz kedves Ágnes!
Ez az ami az átlag magyar zsebéből hibádzik.
*
Ha disznó lennék vissza kérdeznék:
A nők nem a tömöret kedvelik?
De nem kérdezek ilyet tévedésből sem :)
KöBüKi
@sziráki ágnes: Miből gondolod hogy meg akarlak ölni?Tiltakozom.!!!Mitől is van az hogy Nyugat-Európában bárki vehet földet?Egyetlen hollandot sem zavar ha odamégy és veszel egy darab földet,házzal.!Rengeteg nadrágszij parcella van,amit örök áron tudsz megvenni,de átkozottul jól megélsz belőle.A mezőgazdaságot teljesen másképp kell kialakitani,ahhoz hogy valaki béreljen egy darab földet,nagy értékü gépek is kellenek a megmüveléshez és összefogás,mint felénk.!
Ami nagyon fontos és jó gondolat: - az öntözési lehetőségek kialakitása.!
És tőke,tőke,tőke ami müködik.!
darwin
@kukac50: És mit gondolsz miért kértem Pilótát,hogy ne igyon többet?
sza
@KöBüKi: Ha én áttanulmányoznám argentina államcsődjét az nekem a halálom lenne... :-) én a környezetemben azt látom hogy amióta felbomlott a téesz akik visszakérték a földjeiket azok nem nagyon művelik. Sok a parlagon hagyott gazos terület. Azok jártak jól akik a téesztől bagóért felvásárolták a gépeket... Öntözés . Kialakított árokrendszert hagytak eltömődni, mert a sok kis parcella gazdái csak azzal törődtek hogy minél hamarabb sok pénzt keressenek. Azóta hatalmas területek lettek belvizesek. A fúrt kutak is tönkre mentek Amíg volt a téesz azokból szivattyúzták a vizet locsolni. Az első években a gyümölcsök közé köveket csempésztek hogy minél nagyobb legyen a súly..., aztán a magyar gyümölcs nem kellett a kutyának se...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.