Magyarország gazdasági növekedési lehetőségei a még világszerte húzóágazatnak számító autóiparban vannak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kuplunggyártással foglalkozó, szombathelyi LuK Savaria Kft. sajtoló automatájának üzembe helyezési ünnepségén pénteken. Orbán Viktor példaként említette a Mercedes kecskeméti beruházását és a szentgotthárdi Opel-gyárat. Az utóbbira utalva kijelentette: a nyugati határszélen komoly autóipari fellendülés van kibontakozóban, és „egy új autóipari háromszög sarokpontjai jönnek létre”. Lassan nem telik el hónap Magyarországon autóipari beruházás nélkül – jegyezte meg, hozzátéve, hogy mindez egy olyan európai környezetben történik, amikor kontinensszerte gyárakat zárnak be, munkásokat bocsátanak el.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Akkor a a hazai autóbuszgyártást miért nem támogatja ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Egy tyúkszaros kuplunggyárral büszkélkedik a zorbánc a régen világhírű Gyulai Húskombinát meg bedobta a törölközőt.
A Tündik bündije
Vikikém, az autóipar évek óta kínlódik mindenhol a világon. De nem is ez a lényeg, mert ha kólagyárban jársz, akkor az újítja meg a világot, ha autógyárban akkor az, ha meg valami síkosító és birizgaüzembe vet majd a sors, akkor abban fogod látni az új irányt, mert a lényeg úgyis csak az, hogy tudj kampányolni folyamatosan a plusz 10-20 munkahellyel.
kukac50
A Ford 10 ezer ember küld el mert nem veszik az új autókat.
Orbán álmodott vagy félre érti a helyzetet.
Pilóta
Jelenleg a hazai Audi- és Mercedes gyártás teljes kapacitása le van kötve.
kkalman
Orbán megismételte, hogy kormánya mindig tisztelettel fogadja azokat a külföldi vállalkozókat, akik fantáziát látnak az országban, akik nemcsak a gyors haszon, a piacszerzés érdekében érkeznek ide, akik nem „kiszorítandó bennszülöttnek” tekintik a magyar cégeket, hanem partnernek. A kabinet olyan gazdasági környezet létrehozásán dolgozik, ahol „a kölcsönös előnyökben érdekelt befektetők érkeznek hozzánk” – emelte ki a miniszterelnök, aki ilyen cégnek nevezte a Schaeffler csoporthoz tartozó LuK Savaria Kft.-t, amely „a hatékonyság növelésének útját nem abban találta meg, hogy olyan, Magyarországtól keletre eső országba vigye az üzemet, ahol szinte éhbérért dolgoznak a munkavállalók”.
Igazad van viki, a nettó 60 ezer Ft-os minimálbér, az nem éhbér! Abból nem mennek tömegesen nyaralni nem a Bahamákra, de a Balatonra sem a dolgozók, de csak azért, mert a rezsi, meg a hülye adóid elviszik azt a kevés nem éhbért is.
gabrella
Azt is mondta a választáskor,hogy minél több szavazatot kap a Fidesz,annál lnagyobb lesz a változás.
Hát tényleg nagyot változtatnak Mo-on, úgy tönkre teszik az országot,hogy lassan a nagyobb rétegnek legelnie kell.
A párszáz gazdag meg a hatalmas pénzmennyiségét viszi külföldre, a mi nyakunkra meg itt marad az adósság.Már csak azt a 20 %-ot akarják megmenteni az IMF-től, hogy ők maradhassanak kormányon, mert gondolom ha felveszik a hitelt már 100 %-ban külföld kormányoz Mo-on.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.