Egy hét kihagyás után kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A képviselők hétfőn szavazhatnak arról a kormánypárti alkotmánymódosító javaslatról, amely alaptörvénybe foglalná a választási regisztráció főszabályait. A fideszes Lázár János által benyújtott javaslat eredetileg csak a választási regisztráció lehetőségét teremtette volna meg az alaptörvényben, de az indítványba később, az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának kezdeményezésére a feliratkozás részletszabályai is bekerültek. Így, ha a parlament elfogadja az előterjesztést, az alaptörvénybe kerül, hogy a Magyarországon lakó választók csak személyesen vagy elektronikus úton, míg a belföldi lakcímmel nem rendelkezők levélben is regisztrálhatnak.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sza
Akkor megyek regisztrálni!!! Csakazértiselmegyekszavazni!!!
KöBüKi
Miért ne!A 2/3-ad birka erre is felhatalmazta őket.!!!
nyanya001
Az már rég nem Alaptörvény csak egy ócska fércmű !
levarosbukta
Ki nem carja le hogy mi van abban a firkálmányba, ha ilyen könnyen változtatható akkor majd az új kormány kiveszi belőle.Már régen nem esek hasra ettől az un.alaptörvénytől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.