A Kaposvári Törvényszék vasárnap elrendelte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását - közölte Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A hétfőn Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombaton reggel találta meg a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen.

Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőr-főkapitány a szombat délután tartott sajtótájékoztatón elmondta: a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett.

A rendőrség a gyermek eltűnését bejelentő 47 éves nőt - a fiú nevelőapjának élettársát -, egy 57 éves és egy 41 éves hajléktalant gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
@andi91: "Az Alkotmánybíróság a 723/B/1991/6. AB határozatban részletesen kifejtette, hogy a büntetőjogi felelősségre vonás egyik főkérdése a bűnösség megállapítása, amely feltételezi az elkövető beszámítási képességét. A beszámítási képességnek és a bűnösségnek - mint a bűncselekmény megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges feltételnek - alapvető szerepe van a büntetőeljárás szempontjából. A beszámítási képesség, illetve az azt kizáró vagy korlátozó kóros elmeállapot olyan esetben, amikor erre adatok merülnek fel, a büntetőeljárás és ezen belül a bizonyítás központi kérdésévé válik. Ennek tisztázása a büntetőeljárás jelenlegi rendszerében sem a bűncselekmény súlyától, sem a várható büntetés mértékétől, sem pedig a terhelt, illetve védője szándékától nem tehető függővé (ABH 1991, 632, 635). Az esetleges kóros elmeállapot tisztázása különleges szakértelmet igényel, így a hatóságok kötelesek két szakértőt igénybe venni [Be. 68. § (2) bek., 69. § (3) bek.]."
--- Két szakértői vélemény kell!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
@Stephen Hawking: Amerika, az Amerikai Egyesült Államok kollokviális elnevezése?
WéCé
majd én írnék új büntetőjogot... de azt garantálom hogy nem lenne az a büntetőjog ami megállítana a megtorlásban...
WéCé
de kívánom hogy a büntetőjog hozói szeretteik is kerüljenek ilyen helyzetbe.. majd más lenne jogi megközelítés.
kkalman
Az ilyen emberszerű lények megérdemelnék, hogy őket is halálra kínozzák, ahogy ők tették Bencével. Sajnos törvényeink nem teszik lehetővé még a sima, mezei halálbüntetést sem. Ezért nem lehet elmondani róluk soha, "talpuk alatt fütyül a szél".
gergely
@kkalman: Ott a pont!
A büdös életbe ne jöjjenek ki,ha mást nem lehet!
honeykiss
Addig ameddíg nem állítják vissza a halálbüntetést, addíg senki nincs bztonságban az ilyen férgek férgétől...remélem a börtönlakók meghozzák ezeknek azt az itéletet amit kint nem kaptak meg...soha ne lássák újra a kinti világot és minden nap amig élnek, kínok kínja között teljenek a napjaik és éljék át azt a szenvedést amit ez a gyermek átélhetett...ami ebben az országban van az tarthatatlan állapot. Számomra viszont az is megdöbbentő, hogy ez a kisfiú alig hunyt el, de már a rokonság a TV-2-ben nyilatkozott...legalább a temetést várták volna meg...hol van a gyász a szeretet, Hajdú Péter is szégyelhetné magát, hogy azonnal műsort csinált egy 11 éves gyermek halálából, engem nem győz meg az adakozásával neki is a nézettség a fontos...kifordul a belem ezektől az emberektől is...lehet mindent tenni, de csak azután ha ez a gyermek békében el van temetve és meg van gyászolva úgy ahogy azt kell...nem hiszem, hogy itt a pénz bármiben is motiváció lehet...a szegénység a pénztelenség a féltékenség nem indok gyilkosságra...az igazságot sosem fogjuk megtudni...NYUGODJ BÉKÉBEN BENCE !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok