Jelentősen átvariálná az iskolai nyelvoktatást az oktatási államtitkárság [origo] birtokába került nyelvoktatási stratégiája. Az angol helyett a német lenne az első nyelv, mert az államtitkárság szerint az nehezebb, és így jobban felkészít további nyelvek megtanulására. A diákokat kétévente felmérőre köteleznék, hogy tényleg megtanuljanak más nyelveken, 2017-től pedig csak nyelvvizsgával lehet majd felvételizni.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Még javasolni tudnám a Latin nyelvet,mert az a németnél is nehezebb!
Pálinkafőző Rézüst
@Nakimaga: és a navahót! Meg pirézt, Rozi et.-nő!
sóher
Fidesznek meg gazdaságtant kellett volna tanulni ,nem kizsákmányolást!
csapnivalo
Ó, ki van ez találva. Kezdjenek német nyelvvel, mert az nehezebb. Csapjanak hozzá még néhányat (de ne az angolt, mert ott sikerélmény van) és a végeredmény 99% frusztrált tizenéves, akiknek jó ideig elmegy a kedve a nyelvtanulástól. Ergo: nem mennek külföldre. Ez pedig mostanság - titokban - kiemelt cél lehet.
marlin
Talán a magyar nyelv megtanulásával kell(ene) kezdeni és ha az már "megy", akkor jöhetne a többi!!
Komolyan gondolom!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.