Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá szerdán a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök és a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatója, Forgó Béla. Az Országházban tartott aláírási ünnepségen a kormányfő arról beszélt, nagyon fontos, hogy vannak olyan multinacionális vállalatok, amelyek nem viszik ki az országból a nyereségüket, hanem Magyarországon forgatják vissza.

Orbán Viktor szerint a világban uralkodó "multiellenes hangulatban" hangsúlyozni kell, hogy "nem lehet mindenkit egy kalap alá venni", vannak ugyanis ellenpéldák. Ilyen a több ezer embernek munkát adó Alcoa is, amely a magyarok munkája és az amerikai tőke együttműködése révén létrejött nyeresége tekintélyes részét visszaforgatta Magyarországba, fejlesztve ezzel a magyar gazdaságot - mondta.

Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a nagy múltú, komoly hagyományokkal rendelkező cégnek fontos mérföldkövet jelent a stratégiai partnerségi megállapodás megkötése, amely jó alapot nyújthat ahhoz, hogy az Alcoa a jövőben is fontos láncszem legyen a magyar gazdaságban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.