20 milliárd helyett csak 15 milliárd forint folyt be az államkasszába a népegészségügyi termékadóból (neta), pedig a tervek szerint ebből emelnék az egészségügyi dolgozók bérét. A kilencféle adóval sújtott termékcsaládból a legtöbb pénz a csomagolt édességek, sós chipsek, ropik, ételízesítők és üdítőitalok után jött a költségvetésbe; a cukrozott kakaóporok, ízesített sörök és gyümölcsízek után kevesebb. A hazai élelmiszer-feldolgozóipar az ellehetetlenülés határán van: tavaly ugyan nettó 2800 milliárd forintos árbevételt ért el, de a nyereség alig volt több mint a bevétel egy százaléka. Ebben szerepet játszottak a kivetett különadók: a chipsadó mellett a hatósági felügyeleti díj, a háromszorosra emelt környezetvédelmi termékdíj, a megnövekedett járulékfizetési kötelezettség és a kontinens legmagasabb, 27 százalékos áfája. Az alapanyag- és energiaárak folyamatosan nőnek, de a csökkenő vásárlóerő, a fogyasztás visszaesése miatt a félezer érintett termelő nem emelheti árait –...

Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
Arra is volt ítélve már a kezdetétől.
Zsoel
Arra jó volt, hogy tönkretegye a Traubisoda meg egy csomó más üdítő- és energiaital ízét... "Cukorral ÉS édesítőszerrel", ettől a felirattól tudok a falnak menni! Ha cukrot tesznek bele, akkor már tökmindegy, aki cukorbeteg, diétázik, vagy egyéb okok miatt nem fogyaszt cukrot, az úgysem fogja megvenni. Viszont aki meg szívesebben inná a tisztán cukros üdítőt, annak elcseszik az egészet az édesítőszer mesterséges, undorító ízével, és ihatatlanná tesznek egy csomó, korábban finom terméket. Persze, az egész arra megy ki, hogy kedvezőbb adóelbírálásban részesüljenek a csökkentett cukortartalom miatt, de én egyszerűen nem tudom elhinni, hogy bármelyik természetes cukorvegyület károsabb lenne, mint a mesterségesen kutyult aszpartám, aceszulfám, szacharin, meg egyebek. Persze nem kell éjjel-nappal cukros üdítőket inni, nem is normális, aki azokon él, de ha néha megkívánja őket az ember, akkor legyen "rendes", iható ízük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.