A Hivatalos Értesítőből derült ki: Lázár János építési és közlekedési miniszter külön miniszteri biztost nevezett ki a kormányzati beruházásokért Budapesten.

Kovács Balázs Norbert kinevezése 2026. június végéig szól. A biztos a Budapestet érintő, a miniszter feladatkörébe tartozó állami beruházásokkal kapcsolatos feladatok ellátását segíti – számol be a 24.hu.

Lázár János kiadta az utasítást: külön felügyelőt küld Budapestnek – Karácsonyék orra alá akar borsot törni?

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Feladatai közé tartozik:

- egyeztetést az érintett önkormányzatokkal

- közreműködés a Nyugati pályaudvart, a kapcsolódó vasúti területeket és környezetüket érintő város-, zöldterület- és közlekedésfejlesztési koncepciók, tervek előkészítésében.

- kapcsolattartás a budapesti lakosokkal, helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és vállalkozásokkal,

- közreműködés a feladatkörével összefüggő szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében,

- részvétel a feladatköréhez kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátásában.

Munkáját Lázár János irányítja és titkárság segíti. Mindezért – a jogszabályok szerint – helyettes államtitkári juttatásra jogosult. A kinevezés július 1-jétől szól, de miniszteri utasítás péntektől hatályos. Mindez azért fontos, mert Kovács Balázs Norbert így egyetlen napig sem maradt biztosi munka nélkül, június végéig ugyanis ő felelt a terézvárosi Podmaniczky Liget kialakításáért. A Fidesz Hassay Zsófia helyett a miniszteri biztost indította a VI. kerületben Soproni Tamás polgármester ellen, de csúfos vereséget szenvedett

- részletezi a 24.hu.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@jesz: 09.46

Úgy gondolom, a budapestiek kritikus többsége, azaz 51 %-a képes rá, feltéve, ha akad szervezője az ellenállásnak. E tekintetben én is fotelhuszár vagyok, mert előbb mindig megvárom - hogy megfigyelhessem -, mi készül, kik által, azaz, érdemes-e csatlakozni. Ha igen, mozgósítható vagyok, de a kezdeményezést másra hagyom.
C_3PO
További 5 év huzavona! Kari Geri a saját embereit lakatja jól nem kis galibát okozva a főváros költségvetésének, s ugyanez a másik oldalon...
Egy kutya kölyke ez mind! Komcsi ivadék...
namihami
A stallum betöltve, a lóvé kiosztva mégegy kezeslábas elrendezve! A feladat kész.
A ""titkárság"" és ezzel a plusz kifizetőhelyek csak hab a tortàn.
""A gép forog, az alkotó pihen"". És felveheti a szokott vállveregetést a Gazditól.
Nyírfa
@namihami: 10.46

Sokszor érzem úgy, hogy Lázárral macska-egér játékot űz Orbán. Nagyon nemtelen játék, mert folyamatosan hülyébbnél hülyébb megbizatásokkal látja el, majd vonja vissza azokat, s kezdi elölről, a lényeg, hogy Lázárt lehessen utálni, köpködni, kiröhögni. Ezeket az ügyeket ugyan, látszólag lázas igyekezettel, fel is vállalja a kárvallott, de a cinikus képét nézve, nem mindig tudni, igazából ki a macska és ki az egér.
Mintha arra fókuszálna Orbán, hogy a legnagyobb ellensége legyen leginkább a szeme előtt, s őt igyekezzen a végsőkig lejáratni. Csakhogy ezek a játékok oda-vissza mennek, s remélhetőleg a nevető harmadik mi leszünk.
namihami
@Nyírfa: 13.15: Helyes meglátások. Csak csatlakozni tudok!
""Tartsd az ellenséged szemelőtt, de a barátot méginkább!""
balos
@namihami: Akinek ilyen barátai vannak,mint a nemzethy tömeggyilkosok csűrhéje,az lubickol az ellenség "ölelésében"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.