Immár jogerős az Emberi Jogok Európai Bíróságának határozata, 2 millió 700 ezer forint kártérítést ítélt meg egy elbocsátott közalkalmazottnak a magyar állammal szemben. A nőt – akinek nevét kérésére nem hozták nyilvánosságra – 2010 szeptemberében elbocsátották, nem fordult bírósághoz, mondván: nem tudott volna semmilyen ellenérvet felhozni az elbocsátás általa nem ismert indokaival szemben. Ezzel tehát szerinte sérült az a joga, hogy sérelem esetén bírósághoz fordulhat, és a bíróság igazat adott neki, mondván, Magyarországon megsértették az igazságszolgáltatás igénybevételéhez fűződő jogát.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A magyar állam képviselője nem vitatta érdemben a panaszos tényállításait, azzal azonban nem értett egyet, hogy a kifogásolt - és időközben megsemmisített - előírások az európai emberi jogi egyezményben foglalt jogok csorbítását jelentették: szerinte a panaszos a felmondás indoklásának hiánya ellenére is fordulhatott volna bírósághoz."
sokanvagyunk
@Pilóta: Sportban szép dolog, ha valaki amatőr...
Pilóta
@sokanvagyunk: 15:19
"Az Európa Tanács égisze alatt működő bírósághoz az európai emberi jogi egyezmény előírásainak megsértésére hivatkozva lehet fordulni akkor, ha a panaszos már minden hazai jogorvoslati lehetőséget igénybe vett, és nem járt eredménnyel."
--- Akkor ki is?
sokanvagyunk
@Pilóta: Igen, nem járta végig, mégis foglalkozott vele... A magyar állam képviselőjére tettem egyébként a megjegyzésem (gyengécske), de kritikám az ítélet mikéntjére is szól...
QQCSI
@Pilóta: "...ha a panaszos már minden hazai jogorvoslati lehetőséget igénybe vett, és nem járt eredménnyel."
Na, ez az! Első blikkre nekem is ez ugrott be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.